Za kakvom ženom žudi? Pozicija Meseca u horoskopu muškrca otkriva šta ga privlači
Foto: Shutterstock

MESEC U ZNAKU OVNA

Tip žene koja ga privlači pokazuje osećaj nezavisnosti - smela je, avanturistička i spontana. Zamislite uostalom Ksenu, princezu ratnicu. Ovaj muškarac će poštovati slobodu ovakve žene i možda je čak podstakne da bude nezavisnija nego što ona zaista želi. Divi se snazi i hrabrosti žena i uživa u izazovu. Njemu će biti drago da oseti da ga "juri" odnosno zavodi žena puna samopouzdanja, s tim što je jako bitno da ona isto tako pruži i izvesnu dozu otpora da bi zavoođenje učinila zanimljivijim. Dopadaju mu se jake, takmičarski nastrojene ili žene sportskog duha - kod ove pozicije Meseca je takmičarski duh u svakom pogledu izražen jer on jednostavno želi pobedu ali isto tako i ženu koja bi mu parirala u svakom pogledu. Posebno ga privlače žene u uniformi.

MESEC U ZNAKU BIKA

Tip žene koja privlači ovog muškarca je slatka, umiljata, mirna i hedonista, a naklonost pokazuje milovanjem i poljupcima. Voli žene koje su lagodne, senzualne, ne previše energične i nezavisne. Zapravo, ovog muškarca privlače žene u pravom, tradicionalnom smislu te reči. Često se dešava da ga i sam miris žene uzbudi i očara, jer su mu sve fizičke senzacije izuzetno važne. Stoga voli žene koje se ne stide da pokažu svoja osećanja kao ni to šta im zapravo treba - njegova partnerka mora sa njim da deli sva fizička zadovoljstva - bilo šta poput finog obroka, maženja na kauču, slušanja ugodne muzike ili gledanja zalaska sunca. privlače ga žene koje dele njegovu ljubav prema prirodi ali i životinjama, kao i dame koje imaju lep i prijatan, skoro melodičan glas.

MESEC U ZNAKU BLIZANACA

Vrsta žene koja ga privlači je pametna i promenljiva i može da ga natera da razmišlja o njoj po ceo dan. Više ga zapravo privlače žene prosečnog izgleda, pod uslovom da su ekstra duhovite i zanimljive, jer "lepo ali dosadno" kod njega jednostavno ne prolazi. Žene radoznalog uma i brzog, oštrog jezika ga lako mogu napaliti. Duhoviti flert i zanimljiv razgovor je za njega najbolje zavođenje; a žene koje su ili dobre govornice ili dobro znaju da slušaju mogu da ga privuku već posle prvog izlaska. Veza u kojoj komunikacija igra veliku ulogu je ona koja mu je najugodnija. Voli da čuje reči ljubavi, a njegov najveći strah je dosada tako da žena koja njemu odgovara mora da deli njegovu želju za konstantnom promenom i da voli život. Radoznalost može da ga lako zainteresuje, tako da njega kompleksna žena uvek i na prvu loptu može zaintrigirati. Dopadaju mu se jake ili pričljive žene, a posebno otkida na lepe i negovane ženske ruke.

MESEC U ZNAKU RAKA

Tip žene koja njega privlači je ona koja bi mogla da ga uteši i brine o njemu – koja bi ga „majkala“. Ako ga hrani i trči oko njega, uskoro bi mogla da se nađe u ulozi supruge pošto je dom mesto gde najviše ulaže, i to u svakom smislu. Jednom rečju, ovaj gospodin se u svom domu oseća ne samo sigurno, već i željeno, cenjeno i udobno. Prirodno se ponaša kao zaštitnik i negovatelj svih onih prema kojima oseća naklonost, ali zato zauzvrat traži isti tretman. To mu pokazuje da je voljen i bezbedan. Zato ne čudi što se ovom muškarcu najčešće dopada takozvana "staromodna devojka" ili ona koja traži kućicu u cveću sa dečicom u dvorištu. Sklon je da partnerku poistovećuje sa slikom majke, pa zato često bira ženu koja podseća na njegovu mamu. Privlače ga žene sa velikim grudima, širokim bokovima, pa čak i one punačke.

MESEC U ZNAKU LAVA

Tip žene koja privlači ovog muškarca je ona sa kojom se oseća ponosno, odnosno sa kojom voli da bude viđen i primećen. To mora biti žena pored koje se on oseća (ali i izgleda!) dobro, koja osvaja poglede pune divljenja, kojoj dele komplimente, jer uz nju tako i on postaje bolja verzija sebe. Žena koja je prelepa ili pomalo dramatična ga pali jer jednom rečju - ovog čoveka glamur osvaja. Štaviše, često se dešava da muškarac sa ovom pozicijom Meseca radije bira partnerku zbog dobrog izgleda ili popularnosti, a ne zbog stvarne kompatibilnosti ili slaganja na svim drugim nivoima. U svakom slučaju, važno mu je da može da se divi i da poštuje osobu sa kojom je, a isto to očekuje i zauzvrat. Ceni lojalnost i voli da vidi i da se njegova izabranica oseća cenjeno i primećeno pored njega. Ako oseti da ga ignorišete ili ne cenite dovoljno, oseća se nesigurno, pa lako može da se desi da prošeta do neke druge žene koja će mu laskati ili ga obasipati pažnjom. Privlače ga strastvene i dramatične žene, posebno one na položaju koje vole da šefuju ili drže glavnu reč.

MESEC U ZNAKU DEVICE

Tip žene koja njega privlači izgleda pre svega uredno i čisto, ili negovano i konzervativno obučeno. Iznad svega, izgleda „prilično“ i to u svakom pogledu. Ima prilično "skromne" želje. Za sebe želi: inteligentnu, poštenu. pravednu, pouzdanu, skromnu, prefinjenu, efikasnu, sposobnu, praktičnu, lojalnu i vernu ženu. Lepo ponašanje i dobar ukus ga izazivaju, kao i kompetentnost i veština. Najlakše ga može zavesti žena koju on vidi kao korisnu, odnosno koja u njemu budi osećaj da ne može da funkcioniše bez nje. Paradoks ovog Meseca je da je traženje savršene osobe (i odbacivanje mnogih za koje on oceni da nisu dovoljno savršene) prioritet – ponekad je izabrani partner manje nego savršen kako bi on mogao da ga na neki način "popravi" ili reformiše. Ponekad je teška lekcija koju ovaj muškarac shvata na kraju - da se ne može prepraviti neko ko i ne želi da bude popravljen.

Alo.rs/ Shutterstock

 

 

MESEC U ZNAKU VAGE

Tip žene koja njega privlači ima „klasu“, ali nije previše formalna… nekako sofisticirana, ali nije zaglađena… na neki način njoj je teško ugoditi, ali opet, sa njom je i lako živeti jer je nekako iskrena. Najiskrenija od svih. Želi ženu u vezi koje ništa nije lažno, izmišljeno, sakriveno, nepristojno, grubo ili nasilno. Gracioznost, šarm i lepota ga očaravaju, pa ovaj muškarac najčešće pada na romantične, ženstvene dame. Traži harmoniju u vezi, ali se neće libiti da namerno podstiče sukobe sa emocionalno nestabilnijom partnerkom kako bi se u njemu konstantno rađala potreba da je ispravlja, dovodi u red odnosno balans. Potpuno spokojan odnos je ono što ovaj muškarac traži, ali kada to postigne upada u zamku dosade pa voli da malo "protrese" stvari s vremena na vreme. Ipak, kako su odnosi za ovog čoveka od presudne važnosti, on zaista traži fer plej i partnerku koja bi ujedno bila i njegov prijatelj ali i njegova ljubavnica.

MESEC U ZNAKU ŠKORPIJE

Tip žene koja ga privlači je veoma vitalna i smela, strastvena i intenzivna. Odgovara na svaki izazov dinamičnih i moćnih tipova žena, onih koje nisu slabe volje, pasivne, ili ne daj Bože prevrtljive. Lepota zna da bude dosadna a intenzitet je ono što uvek uzbiđuje - smatra ovaj muškarac. Tajne i misterije ga naročito privlače, kao i sve što bi moglo da se svrsta u neki vid "opasne veze". Sklon je testiranju snage volje svojih partnerki pa čak i nepoštovanju žena, samo da bi shvatio da li one imaju dovoljno petlje da se suprotstave njegovoj snažnoj ličnosti. Ponekad se dešava i suprotno - on bude izazvan da se suprotstavi ženi sa jačom voljom. Seksualnost je veoma važan deo njegovih partnerskih odnosa i može ga lako privući žena sa sirovim „životinjskim magnetizmom“ ili otvoreno seksualnim izgledom. Često postoji element psihološke borbe za moć u njegovim odnosima, čak i na podsvesnom nivou.

MESEC U ZNAKU STRELCA

Tip žene koja ga privlači je iskrena, direktna i pouzdana – koja može biti njegov „drug“. Voli ženu koja je u jednom trenutku razigrana, a u sledećem filozofski nastrojena, to ga posebno uzbuđuje. Iznad svega, privlači ga druženje, iskrenost i idealizam – i smisao za humor! Takođe voli otvorene, atletske ili avanturističke tipove; i mogu da ga privuku žene koje su mu „strane” po rasi, religiji ili zemlji porekla – ili sve tri! Potreban mu je njegov lični prostor i sloboda u odnosima; ali sa partnerom koji mu dozvoljava ovu slobodu oseća manju potrebu da je zaista koristi! Važno mu je samo da zna da uvek ima slobodu izbora. Možda se neće obavezati na trajnu vezu dok je mladi, i ostaće samac dok ne bude spreman da zameni potpunu nezavisnost za dobrobit intimnog, trajnog partnerstva. Njegovu prirodnu ljubaznost neki mogu pomešati sa seksualnim interesovanjem, ali je ipak prijateljstvo ono na čemu ovaj muškarac insistira pre bilo kog dubljeg odnosa.

MESEC U ZNAKU JARCA

Tip žene koja ga privlači je društveno prihvatljiva i donekle formalna ili povučena - i ozbiljna po pitanju uspeha, karijere ili statusa. Ako može da unapredi njegov imidž ili karijeru ili finansije, verovatno će privući njegovo interesovanje – kao i starije žene (na koje je posebno slab). Moćne žene ili "izvršni" tipovi takođe ga zanimaju; i važno mu je da svog partnera smatra kompetentnim, odgovornim i zrelim. Plaši se odbijanja, pa se može ponašati prilično stidljivo ili rezervisano – i može biti privučen ženi koja je ili jednako rezervisana, ili je spremna da bude dovoljno asertivna da preuzme emocionalne rizike koje on sam ne može. Možda izgleda da se plaši posvećenosti, ali ono što ovaj muškarac zaista želi je veoma posvećen odnos sa pravom ženom koja će vezu shvatiti ozbiljno kao i on – i čekaće kolikogod  je potrebno dok ne budete siguran da je takvu ženu i pronašao.

MESEC U ZNAKU VODOLIJE

Tip žene koja ga privlači je inteligentna, nezavisna, slobodoumna i pre svega dobra sagovornica. Ako ga natera da nagađa, ili bude pomalo neobična ili nekonvencionalna, fasciniraće ga – ali ako je previše emotivna, neće privući njegovu pažnju. Naročito dok je mlad ovaj muškarac biva privučen ženama koje nisu zaista dostupne za trajnu vezu (zbog udaljenosti ili nemogućnosti da se obavežu, ili prethodne posvećenosti nekom drugom). To je obično zato što možda još uvek nije spreman da preuzme trajne obaveze i ceni svoj „prostor“ i slobodu više od emocionalnih veza ili istinski intimnih odnosa. Kada bude spreman da se posveti, ovaj muškarac će to jasno staviti do znanja. U međuvremenu, možda će ga privući „slobodni duhovi”, „svemirski kadeti” ili čak pomalo „čudne” žene. Idealisti ili pobunjenici su takođe posebno privlačni za njega, a čak i politika može odigrati veliku ulogu u procesu zavođenja.

MESEC U ZNAKU RIBA

Tip žene koja ga privlači je romantična i emotivna, ili osetljiva i pasivna. Ako je intrigantna ili misteriozna ili u stanju da ga natera da se oseća sigurno, zaista bi mu se mogla svideti i to na duže staze. Voli tajne ljubavne veze i ljude kojima je potrebna pomoć ili emocionalna podrška. I sam je saosećajan i odgovara ženama koje su isto tako osetljive, brižne i nesebične. Možda će ga privući posebno kreativne ili maštovite žene, poput umetnica i pesnika; ili žene vidovnjaci, ili empatične osobe koje na neki način savetuju druge ljude ili rešavaju tuđe probleme. Slatke, ultra-ženstvene dame mu se posebno dopadaju, a sindom "spašavanja devojke u nevolji" mu je posebno privlačan jer na taj način dobija priliku da odigra ulogu saosećajnog spasioca odnosno brižnog utešitelja koji predstavlja savršeno rame za plakanje.

Komentari (0)

Loading