NEDELJNI HOROSKOP Strelčevi će biti zadovoljni situacijom na poslu, Jarčeve očekuje idealna nedelja za ljubav, Rakovi će morati više da obrate pažnju na ishranu
Foto: Shutterstock

OVAN

Posao

Ovnovima je počeo malo nepovoljniji period za posao koji će trajati tokom meseca. Problemi su vezani uglavnom za oblast komunikacije. Ovnove očekuje odlaganje sastanaka i poslovnih putovanja i to u poslednjem trenutku ili čak više puta što će prilično da ih iznervira. Takođe, sastanci koji budu održani biće toliko neuspešni, da će izazvati stres kod Ovnova. Nepovoljan period je i za rešavanje bilo kakvih birokratskih poslova. Može se desiti da se izvade pogrešni dokumenti, da neki dokumenti ne mogu da se nađu, da se traže naknadno neki papiri...Svakako ne biste trebali ništa da potpisujete, niti sklapate važne ugovore. Budite oprezni u komunikaciji, jer pojedini saradnici jedva čekaju da vas degradiraju. Kako Ovnovima strpljenje nije jača strana, ovi problemi će negativno da se odraze na njihovo raspoloženje.

Ljubav

Oblast ljubavi nije najbolje prikazana. U toku je nepovoljan period koji traje već neko vreme. Ovnovi su emotivno nezadovoljni bilo da su zauzeti ili slobodni. U oba slučaja nisu sigurni šta tu rade. Imaju utisak da su se zaglavili, da emocija više nema, nema nikakvih zajedničkih planova i odnos je postao sterilan. Gušite se u ovoj vezi. Dovodite sebe u situaciju da postajete ogorčeni i zli prema partneru, a sve iz razloga što nemate dovoljno snage da nešto promenite. Ovnovi funkcionišu po navici, automatizmu, ali su iznutra prazni. Ovo je povoljan period da Ovnovi provere šta zaista žele od odnosa. Problem je što sa jedne strane nemaju snage za dramatične promene, prekid sadašnjeg odnosa i novi početak, a sa druge strane su svesni da odnos u stanju kakvom su sada, neće moći da podnesu još dugo. Neki Ovnovi završiće tiho svoje veze.

Zdravlje

Sve što je Ovnove mučilo u proteklom periodu brineće ih i tokom ove nedelje. Ono što je prilično osetljivo su nervi i disajni organi. U pitanju su problemi koji se ponavljaju. Ista situacija je i sa cirkulacijom i pritiskom. Ovnovima je glava generalno osetljiva, a to će biti naglašeno tokom tekućeg perioda. Znači, mogući su problemi sa sinusima, glavobolja, groznica, temperatura. Kosti su i dalje osetljive. Jako je bitno da se pričuvaju preloma. Problemi mogu nastati iznenada, najverovatnije prilikom povratka sa destinacije koji su posetili. Ovo naročito važi za planinare. Bilo bi dobro da obrate pažnju na srce. Znači, iste tačke su osetljive, sem mogućih novih problema sa srcem. Za početak uradite analizu krvi i obavezno zakažite pregled kod kardiologa. Početak je možda bezazlen, ali svakako nije zanemarljiv.

Savet

Koga je sreća obukla, toga je i svukla.

BIK

Posao

Pred Bikovima je odlična radna nedelja. Biće jako vredni, detaljni, organizovani i fokusirani na obaveze. Ukoliko ih zanima dobijanje kredita ili nalaženje sponzora, bilo bi dobro da iskoriste ovu nedelju. Odlična je nedelja za rešavanje bilo kakvih sudskih sporova. Ovo je povoljna nedelja za izlazak u javnost. Ostaviće utisak osobe koja je upoznata sa najsitnijim detaljima. Ukoliko ih zanima saradnja sa strancima ovo je odlična nedelja za uspostavljanje dugoročne saradnje. Ostaviće vrlo povoljan utisak, kao odgovorna osoba kojoj ništa ne promiče i koja uvek dolazi potpuno spremna na sastanke. Ukoliko posao ima veze sa visokim obrazovanjem biće prisutne teškoće, ali će uglavnom biti zadovoljni kako se odvija. Bikovi će biti izuzetno zadovoljni rezultatima rada i imaće utisak da davno nisu bili tako uspešni.

Ljubav

Oblast ljubavi je specifično prikazana. S jedne strane emocije postoje i Bikovi su zainteresovani za stabilan i perspektivan odnos. U suštini misle da ga već imaju. Problemi dolaze na polju komunikacije. Bikovi će biti toliko tvrdoglavi, ljubomorni i posesivni da će praviti probleme tamo gde ih nema. Druga strana neće moći da im dokaže da nisu u pravu. Bikovi će se tvrdoglavo držati svog stava i čak početi da spominju neke slične situacije iz prošlosti. Oni kao da se vrte u nekom začaranom mentalnom krugu iz koga ne umeju da izađu. Umesto da prevaziđu stare i reše tekuće probleme, oni mentalno šlajfuju u jednoj tački. Problem je u njima, a ne u partnerskom odnosu. Ukoliko već sami sebi ne mogu da pomognu, neka potraže pomoć stručne osobe, kako bi se rešile problema koji ih muči duži vremenski period.

Zdravlje

Zdravlje je prikazano kao stabilno i nema pokazatelja novih zdravstvenih problema. Ono što je aktuelno su stari problemi sa kojima su se Bikovi već susretali. Osnovi problem je vezan za alergije. Znači, Bikovima može da smeta neka hrana ili miris. Sledeći problem je vezan sa spavanje. Bikovi mogu da pate ili od nesanice ili da imaju povećanu potrebu za snom. Ukoliko je prvo slučaj, jako je bitno da obrate pažnju na količinu lekova koje koriste za spavanje. Postoji opasnost da pomisle da lekovi više ne deluju ili deluju jako sporo, pa da sami samoinicijativno povećaju dozu leka. Premoreni su, prijao bi im odlazak u neki spa centar. Sem toga, grlo je prikazano kao osetljivo. Znači da u ovom periodu treba da izbegavaju gazirana pića, kao i hladne napitke. Navedeni mogući problemi su prolaznog tipa.

Savet

Cena se brzo zaboravlja, a kvalitet je ono što ostaje.

BLIZANCI

Posao

Pred Blizancima je dosta teška radna nedelja. Problemi su vezani prvenstveno za oblast komunikacije. Ako posao ima veze sa kontaktom sa ljudima, sastanci će biti odloženi, a održani neće dati željene rezultate zbog čega će Blizanci biti prilično razočarani. Blizance očekuje razgovor sa nadređenom osobom koja će imati puno razumevanja za njihove poslovne probleme i ponudi im pomoć. Problem je što se Blizanci osećaju prilično frustirano i nesigurno. Izgubili su veru u svoje spobosnosti. Imaju utisak da štagod uradili, posao se ne pomera sa iste tačke i što je najgore počinju da im nedostaju nove ideje kako da unaprede posao, jer su sve probali. Potrebna im je nešto novo, a inovacije ponajviše mogu očekivati od mlađeg kadra. Saslušajte šta oni imaju da vam saopšte, možda ćete biti iznenađeni.

Ljubav

Oblast ljubavi nije najbolje prikazana. Postoji više problema, a jedan je vezan za oblast komunikacije. U suštini, odnos je stabilne prirode, partner ozbiljno shvata odnos, želi da traje. Blizanci su prilično ljubomorni, posesivni i tvrdoglavi. Oni su ti koji svojom pretranom analizom i željom da poseduju partnera kvare odnos. Bilo bi dobro da se malo opuste i da shvate da su upravo oni ti koji dižu tenziju bez ikakve potrebe. Ukoliko to shvate, opuste se, moći će da uživaju u jako lepom odnosu. Ukoliko nastave po starom loše će se osećati, a njihovo ponašanje moći će samo da odbije partnera od njih. Znači, od samih Blizanaca zavisi kako će im proteći ova nedelja. Poželjno je da se potrude da pruže šansu partneru da dokaže svoja osećanja. Može ih iznenaditi jednim lepim gestom. Sve sumnje mogu biti raspršene.

Zdravlje

Kod Blizanaca je i dalje aktuelan nepovoljan period za zdravlje. One oblasti koje su bile osetljive u prethodnom periodu i sada su osetljive. Prvenstveno je glava ugrožena. Moguće su glavobolje, groznice, mirgrene, problemi sa sinusima. Kosti su osetljive, ali najviše u smislu preloma. Naročito treba da obrate pažnju na rameni pojas, jer problem nastaje bez povoda. Ponajviše je kriva njihova opuštenost i nemar. Generalno im je imunitet opao. Bilo bi najbolje pod hitno da urade nešto po tom pitanju, na primer, da se fizički aktiviraju i obrate pažnju na zdravu ishranu. Mogući su problemi sa srcem, čulom vida. Ukoliko su na bilo kakvoj terapiji ona daje rezultate. Ovo se naročito odnosi na Blizance koji imaju probleme sa pritiskom i nervima. Blizancima koji ne koriste terapiju slede problemi sa pritiskom i nervima.

Savet

Ljubav čini da prolazi vreme, a vreme čini da prolazi ljubav.

Foto: Shutterstock

 

 

RAK

Posao

Pred Rakovima je šarolika radna nedelja. Neke stvari će sjajno da se odvijaju, a u nekim oblastima ih čekaju problemi. Problemi se vide na polju odnosa sa nadređenom osobom i finansija. U prvom slučaju neće se slagati sa planovima nadređene osobe i misliće da su oni neperspektivni, puni mana, da neće izdržati proveru vremena. Problem je što njihovo mišljenje druga osoba ili neće da uzme u obzir ili čak Rakovi neće otvoreni reći svoje mišljenje. U međuvremenu će se gristi u sebi, naročito ako nešto pođe naopako. Što se tiče finansija, one su toliko ograničene tako da su Rakovi prilicno uplašeni i pod stresom zbog brige za egzistenciju. Odlično se odvija privatan biznis i posao koji je povezan sa inostranim saradnicima. Pomenuti posao se odvija ustaljenom putanjom, sam po sebi, pa nije potrebno neko veće angažovanje radi rezultata.

Ljubav

Oblast ljubavi je kompleksno prikazana. Rakovi koji su zauzeti imaju stabilan odnos sa partnerom i odličan potencijal za dalji razvoj odnosa. Ono što je problem je njihova nesigurnost, pasivnost i stidljivost. Rakovi su totalno blokirani. Nemaju hrabrosti da pokažu svoje emocije, niti bilo nikakvu inicijativu. Toliko su u grču i strahu kako će druga strana da prihvati njihove predloge da ništa ne rade. Toliko toga bi hteli, toliko toga i mogu da postignu, ali im fali samopouzdanje. Partner je svestan kvaliteta koje Rak poseduje. Međutim, ne može on da odradi neke stvari umesto Raka. Zbog toga strpljivo očekuje da Rak pokaže inicijativu i unapredi njihov odnos. Stoga Rak mora da poradi na sebi, jer je svestan koliko mu ovaj odnos znači. On ume da realizuje svoje potrebe, naročito ako nešto zaista želi da ostvari.

Zdravlje

Što se tiče zdravlja u toku je period povoljan za hronične probleme. Oni su prvenstveno prikazani za oblast glave. Glava je osetljiva, tako da je moguća glavobolja, groznica, temperatura, migrena, problemi sa sinusima itd. Imunitet Rakova je u žestokom padu. Bilo bi dobro da sami nešto preventivno urade po tom pitanju i spreče potencijalne probleme. Ukoliko su na nekoj terapiji ona daje odlične rezultate. Svakako moraju pojačati unos minerala i vitamina. Naravno, sve uz konsultaciju sa lekarom. Bilo bi dobro da Rakovi obrate pažnju na ishranu. Ukoliko su već razmišljali o prelasku na zdravu ishranu, ovo je povoljna nedelja za redukciju određenih namirnica, prvenstveno slatkiša, a mogu razmišljati i o smanjenju unosa mesa i produkata od mesa. Njihova orijentacija treba da bude više na voću i povrću.

Savet

Mladost živi od nade, a starost od uspomena.

LAV

Posao

Pred Lavovima je uspešna nedelja kada je komunikacija u pitanju. Sastanci se proći na zadovoljavajući način, tako da mogu očekivati potpisivanje novih sporazuma i uspostavljanje dugoročne saradnje. Lavovima nije problem da prezentuju nove ideje, ali će realizaciju rado prepustiti drugima, onima za koje pouzdano znaju da će ih završiti vrlo odgovorno. Ovo je povoljna nedelja i za kraća poslovna putovanja. Ono što je prolematično je neadekvatan saradnja sa inostranim saradnicima. Ona će biti u zastoju. Lavovi će realno proceniti situaciju i očekivati da druga saradnja prekine saradnju što ona za sada neće uraditi. Ovo je odlična nedelja za poslove koji imaju veze sa srednjim obrazovanjem, sportom, mestima za zabavu. U suštini, Lavovi će mnogo toga uraditi, ali neće biti zadovoljni rezultatima.

Ljubav

Najkraće rečeno Lavovi su u dilemi. Oni definitivno imaju osećanja prema drugoj osobi i ta osećanja su uzvraćena. Problem je što Lavovi nisu zadovoljni odnosom. Imaju utisak da nisu srećni, da je odnos upao u kolotečinu i da odnos ne napreduje. Oni u svakom slučaju žele stabilnu vezu i imaju je. Problem je što im je potrebna drugačija vrsta odnosa: toplija, sa više stasti, više dešavanja, dinamike, nešto što ih energetski podiže. Druga strana ne primećuje da Lav ima sumnje povodom odnosa i smatra da je odnos idealan. Ovde dalji odnos zavisi prvenstveno od Lava. On mora da otvoreno kaže šta želi i da povede odnos u smeru koji mu više odgovara. Ukoliko ne uspe u toj nakani, moraće sebi da prizna da to nije veza u kojoj bi nadalje bio zadovoljan. U tom slučaju, jedino rešenje je - predlog za prekid.

Zdravlje

Pred Lavovima je prilično nepovoljna nedelja kada je zdravlje u pitanju. Lavovi obavezno treba da povedu računa o srcu. U slučaju bilo kakvih simptoma ne treba da čekaju da oni spontano prođu, nego treba odmah da reaguju i da se obrate lekaru za pomoć. U toku je povoljan period za hronične probleme koji su vezani prvenstveno za kosti. Znači, treba da se pričuvaju preloma, pada, lomova, uganuća i slično. Moguća je reuma, problemi sa zglobovima i kolenima. Obavezan je odlazak kod reumatologa, koji će ih uputiti u dalje lečenje. Ono što je ozbiljan problem je loša kondicija. Lavovi se ne bave fizičkom aktivnošću i to ima nepovoljan efekat na njihovo zdravlje. Bilo bi dobro da unesu bar šetnju u svoj dnevni raspored, kao i plivanje, koje bi im neobično godilo u ovim vrelim danima. Krajnje je vreme za aktivaciju.

Savet

Sve će proći osim dobra koje si učinio.

DEVICA

Posao

Pred Devicama je izuzetno stresna i teška poslovna nedelja. Problemi se vide u mnogim segmentima. Saradnja sa kolegima je na minimumu. Ne samo da Device i kolege imaju različita mišljenja o mnogim poslovnim pitanjima, nego nijedna strana ne želi da popusti nimalo i prizna da druga strana ima drugačije, ali zanimljive ideje. Komunikacija je generalno prikazana kao problem. Sastanci će biti odloženi ili otkazani. Sledeća stvar je menjanje poslovnih planova. Nadređena osoba će promeniti poslovni kurs i to dramatično i većina stvari koja je bila aktuelna odjednom dobija drugostepeni značaj. Device ne vole iznenadne promene, naročito poslova u koji su uložili dosta truda. To može prilično da ih deprimira, povlače se u sebe, a takođe mogu burno reagovati kada im se za to ukaže prilika. Diplomatija im nije jača strana.

Ljubav

Sve možete ukoliko to želite. Emocije postoje i imate potencijal da budete emotivno zadovoljni. Problem je što ste nesigurni i ne znate šta tačno želite. Nalazite milion razloga zbog čeka odnos ne može da uspe. U suštini je problem vaša nesigurnost. Zbog toga možete biti i neprijatni prema partneru ili se čak povući u sebe. Nalazite milion razloga po kojima ne sagledavate ovu vezu u budućnosti. Nema potrebe da ovog momenta donosite odluke vezane za naredni period. Jasno je da niste sigurni šta tačno želite, ali za nekih mesec dana sve će doći na svoje. Bitno je da sada ne donosite odluku u koju niste sigurni. Partner gaji stabilne emocije prema vama. Ima mnogo pozitivniji stav prema vašoj budućnosti. Neki put je potrebno biti strpljiv, pustiti vreme da kristališe stvari. Upravo takav period je pred vama.

Zdravlje

U toku je i dalje period povoljan za hronične probleme. Oni su vezani za disajne organe, nerve, cirkulaciju i pritisak. U pitanju su problemi sa kojima ste do sada već imali priliku da se susretnete tako da ćete znati i kako da ih rešite. Kosti su vam osetljive. To je problem koji je generalno bio aktuelan skoro cele ove godine i trajaće još nekih mesec dana. Onda će konačno ovaj tip problema da nestane na duži period. Glava vam je osetljiva. Ozbiljan problem je nedostatak bilo kakve fizičke aktivnosti. Ako želite nešto da uradite za svoje zdravlje prva stvar je da se fizički pokrenete. Intenzivni treninzi vas ne privlače, ali neko rekreativno bavljenje sportom možete da izgurate. Za početak, za vreme ovih vrelih letnjih dana budite aktivni u plivanju. Odlasci na bazen, kao i druženja mogu znatno da vam podignu raspoloženje.

Savet

Mali potoci prave velike reke.

VAGA

Posao

Oblast posla je solidno prikazana. Ovo je odlična nedelja za kraća putovanja i uspešne pregovore. Što se tiče Vaga koje razmišljaju na temu početka privatnog biznisa ovo je povoljna nedelja da se angažuju po tom pitanju. Vage su zadovoljne finansijama. Priliv novca je stabilan. Vage će biti u prilici da razmatraju neku tajnu novčanu transakciju. Postoji mogućnost da neko zatraži od njih pozajmicu, ali Vage neće biti sigurne da li to treba da urade. Savet je da ne pozajmljuju novac bez obzira šta im druga osoba pričala ili što je znaju dugo. Može se desiti da nikada ne dobiju nazad taj novac. Razlog tome nije nemarnost bliske osobe, već loših novčanih prilika u kojima je duže vreme. Ukoliko očekuju neke informacije vezane za inostranstvo, jako su slabe šanse da ih dobiju tokom ove nedelje.

Ljubav

Oblast ljubavi nije najbolje prikazana. Vage koje su u vezi su prilično ljubomorne i tvrdoglave. Izgleda kao da neku stvar iz prošlosti ne umeju da prevaziđu i partneru uporno pričaju jedno te isto. Partnera to veoma pogađa, a ukoliko ne predaju to prošlosti, preti im ozbiljan problem, koji može kulminirati kroz prekid. Kod Vaga u braku probleme pravi bračni partner. On deluje prilično nesigurno, frustirano, obeshrabreno, bez inicijative. Vage duboko veruju da je u pitanju prolazana faza koja će brzo proći. Vage imaju obožavaoca na poslu. U pitanju je ili kolega ili neko sa kim poslovnom sarađuju. Druga strana je duže vremena zainteresovana za Vagu, ali ne želi da otvoreno pokaže svoje interesovanje. Razlog može biti nečiji status, pa se druga strana plaši da bi to bio kamen spoticanja. Nesigurni su u sebe.

Zdravlje

Oblast zdravlja je solidno prikazana. Mogući su neki hronični problemi koji su vezani za hormone, alergije i spavanje. Hormonski problemi mogu biti vezani za štitnu žlezdu ili za genitalije. Bilo bi dobro da odete kod ginekologa na rutinsku, redovnu kontrolu. Što se tiče alergija najverovatnije vam smeta neki miris ili ukus. Sistem disanja može da reaguje, pa možete da kijate, kašnjete, imate čudan ukus u grlu i slično. Što se tiče spavanja dve opcije su prisutne: jedna je vezana za previše sna, a druga za nesanicu. Deluje da nećete moći da imate pravi balans, pa u slučaju nesanice možete posegnuti za upotrebom sredstava za spavanja. Ipak, neka vam to ne pređe u naviku. Pokušajte na prirodan način sebi da obezbedite dovoljno sna i odmora. Planirajte aktivan turizam. Generalno, zdravlje nije loše.

Savet

Sačekajte noć da biste rekli da je dan bio lep.

ŠKORPIJA

Posao

Nepovoljan period za posao se nastavlja. Slični problemi su prisutni kao i u prethodnom periodu: nemogućnost realizacije planova, nemogućnost nalaženja rešenja, a opšta stagnacije negativno utiče i na psihu Škorpija. Njihovo samopouzdanje je poljuljano. Toliko su demotivisani da imaju utisak da štagod da urade neće biti rezultata. Realno, situacija je takva da i ne mogu da je promene. U međuvremenu poslušajte predloge saradnika, pošto se nisu toliko opteretili postojećom situacijom. Moguće da će oni bolje sagledati problem i naći pravo rešenje. Bilo bi dobro da se fokusiraju na posao vezan za inostranstvo ili strane saradnike. Ta oblast je nešto bolje prikazana, ali je daleko od uspešne. Ono što je problem je gubitničko raspoloženje na poslu, koje je prisutno kako kod kolega tako i kod nadređenih osoba.

Ljubav

Oblast ljubavi je zadovoljavajuće prikazana. Škorpije su veliki emotivci. Što se tiče tekućeg perioda zadovoljni su odnosom sa partnerom i čak ga smatraju idealnim. Problemi se jedino vide na polju komunikacije. Uzrok je obostrana tvrdoglavost, pa čak i teranje inata. Drugi razlog je ljubomora. Škorpije su čuvene po svojoj ljubomori, a tokom ovog perioda ona je naglašena. Na to ih podstiču i smešne partnerove primedbe, koje izazivaju nervozu, pa čak i bes kod Škorpije. One vole otvoreno pokazivanje emocija, bez dvosmislenih reči. U suštini realnih problema u odnosu nema. Jako je bitno da se Škorpije malo opuste, normalno prihvate da partner ima komunikaciju sa drugim ljudima. Škorpijama će biti problem partnerov kontakt sa osobom sa posla i svaki poziv van radnog vremena će pogrešno shvatiti, kao interesovanje druge strane za njihovog partnera.

Zdravlje

Kod Škorpija su mogući hronični problemi koji su bili prisutni i u prethodnom periodu. Najugroženija je glava tako da je moguća temperatura, groznica, glavobolja, migrena, problemi sa sinusima. Kosti su prilično osetljive. Moguće su sasvim neplanirane povrede. Osobe čiji je posao vezan za sport treba naročito da se pripaze da ne dođe do neočekivanih problema. Takođe osobe koje se bave nekom aktivnošću u prirodi treba da povedu računa da izbegnu povrede. Ovo se naročito odnosi na osobe koje se bave planinarenjem. Srce je prikazano kao osetljivo i u slučaju bilo kakvih simptoma potrebno je da se posavetuju sa lekarom, a ne da čekaju da problem sam prođe. Svakako da moraju da pokažu malo više odgovornosti prema zdravlju i svom organizmu. Imajte na umu da je to mašina koja se mora redovno održavati.

Savet

Prazna burad najviše se čuju.

STRELAC

Posao

Oblast posla je odlično prikazana. Strelčevi će biti zadovoljni situacijom na poslu. Saradnja sa kolegama je prikazana kao stabilna i puna razumevanja. Strelčevi će biti zadovoljni stabilnom finansijskom situacijom. Ukoliko posao ima veze sa firmama koje se nalaze van evropskog kontitenta, doći će do zadovoljavajuće poslovne saradnje. Strelčevi će biti ponosni na svoj doprinos i zadovoljni uspehom. Strelčevi imaju neke svoje poslovne ideje koje još uvek nisu dobile konkretan oblik. Više su to nagoveštaji novog poslovnog projekta, opšte konture gde fale konkretni detalji. Za sada Strelčevi drže svoje planove u tajnosti i strpljivo rade na njegovom osmišljavanju. Svesni su, bez obzira na svoju brzopletost, da nikako ne govore o svojim idejama, zamislima, koje začas mogu biti prisvojene kao tuđe.

Ljubav

Pred Strelcima je nepovoljan period za ljubav bilo da su slobodni ili imaju drugu polovinu. U prvom slučaju biće totalno razočarani nemogućnošću da upoznaju osobu koja može da ih zaintrigira. Imaće utisak da će zauvek ostati sami. Strelci vole da flertuju i osvajaju, pa im period u kome nema mogućnosti za navedenim stvarima teško pada. Osete pustoš u srcu, mogu biti vrlo nezadovoljni. Važno im je da se nešto dešava. Ukoliko su zauzeti, Strelci neće biti zadovoljni odnosom. Problem je što je nestalo strasti koja je Strelcima jako bitna. Nema uzbuđenja, izazova, osvajanja... Odnos bez strasti za Strelca nije zadovoljavajući odnos. Strelci polako počinju da se preispituju u vezi odnosa i glavno pitanje je da li uopšte trebaju da ga održe. Kod njih je dilema kratkotrajna, jer se osećaju vrlo nesrećno.

Zdravlje

Oblast zdravlja je dosta dobro prikazana. Device vode računa o zdravnom načinu života, naročito zdravoj ishrani i to daje pozitivne rezultate. Osećaju se dobro i zadovoljni su izgledom. Ukoliko su zadovoljni sobom, to se odražava na njihovom licu, stavu. Sigurni su u sebe, što će im kasnije značiti u određenim životnim situacijama. Mogući zdravstveni problemi su isključivo vezani za hronične probleme. Znači, u pitanju su problemi koji se povremeno vraćaju i sa kojima Strelci znaju kako da se obračunaju. Zbog toga i neće biti posebno uplašene ako se pojave problemi vezani za alergije ili hormone. Generalno, oni umeju da vladaju sobom i svojim strahovima. Sledeći problem je vezan za spavanje. Device mogu biti ili sklone tome da previše spavaju ili su sklone nesanici. U drugom slučaju postoji mogućnost da posegnu za lekovima ili čajevima.

Savet

Bog nas često posećuje, ali mi većinom nismo kod kuće.

Foto: Shutterstock

 

 

JARAC

Posao

Pred Jarčevima je prilično nestabilna i nepovoljna poslovna situacija. Nestabilnost se ogleda u promenama svih mogućih planova. Ukoliko su imali zakazane sastanke, biće odloženi. Ukoliko su imali dogovoren poslovni put, biće prolongiran. Ukoliko su se dugo trudili oko nekog projekta, a jesu, biće iznenada prebačeni na drugi. Jarčevi vole kada je sve organizovano do najmanjih sitnica i kada se sve odvija kako je i planirano. Ovakve iznenadne promene izazivaju nezadovoljstvo. Mogu postati nervozni. Takođe, sve promene mogu doživeti kao prilično stresne. Jarčevi vole sigurnost koji im pruža dobra organizacija posla i rutina, a tokom ove nedelje biće van zone konfora. Ali, kako su vrlo racionalni, znaju da će imati dovoljno organizovanosti da se izbore sa problemima, samo treba da sačekaju povoljan momenat.

Ljubav

Pred Jarčevima je fenomenalna nedelja za ljubav. Oni su prilično racionalni i pragmatični prilikom izbora partnerke. Vole sve da izanaliraju, isplaniraju i vole emotivnu sigurnost. Ono što je dobro je svakako i to što iako analiziraju voljenu osobu do sitnih detalja, ne mogu da nađu nijednu manu. Sve što vide i čuju im odgovara. Osećaju se dobro, ušuškano, jer misle da su našli osobu sa kojom će ostati do kraja života. Jako su brižni. Partneru na taj način pokazuju koliko im je stalo. Jarčevi nisu osobe koji pričaju o ljubavi. Oni svoju ljubav pokazuju na konkretan način. Voljena osoba nema nikakve sumnje po pitanju stabilnosti i trajnosti ove veze odnosno emocije Jarca. Nisu skloni flertu, kada vole, daju se u celosti, pa partner može biti potpuno opušten, jer zna da je u Jarcu našao potpun oslonac.

Zdravlje

Kod Jarčeva mogu da se pojave isključivo hronični problemi kojima su bili skloni u prethodnom periodu. Oni se odnose prvenstveno na disajne organe, nerve, cirkulaciju i pritisak. Za Jarčeve je najbitnije da se ne nerviraju, da ne podležu stresu i da nigde ne žure. Sem toga, kosti su osetljive, ali u nešto manjem obimu nego u prethodnom periodu. Glava je osetljiv deo tela, kao i srce. Jarčevima je imunitet opao. Bilo bi dobro da sami urade nešto po tom pitanju. Za početak, treba da unose više vitamina i minerala u organizam. Uživaju u hrani, slatkišima, ali sada treba da izbegavaju masne, začinjene obroke. Deluju prilično nemarno kada je zdravlje u pitanju. Imaju utisak da na probleme koji su hronični ne mogu da utiču, pa zbog toga ne odlaze lekaru ili zbog straha od dijagnoze izbegavaju da ga posete.

Savet

Prijateljsvo je ljubav bez krila.

VODOLIJA

Posao

Pred Vodolijama je šarolika radna nedelja. Što se tiče posla imaće utisak da je obim posla znatno manji nego ranije što će da izazove strah od budućnosti. Plašiće se da se ovakva situacija ne nastavi, jer može imati vremenski duge i snažne posledice. Sa druge strane, krajem nedelje ih očekuje priliv novca što će pozitivno da utiče na njihovo stanje duha. Ono što je problem je opšta negativna atmosfera na poslu. Kao da ni nadređeni, ali ni kolege nemaju volje da se bore. Prihvataju poslovnu situaciju takvu kakva je. Nema inicijative, nema novih ideja, nema dobre volje da se nešto novo osmisli i da se izađe iz krize. Deluje da je zavladala opšta letargija. To nikako ne odgovara jednoj Vodoliji, koja je sklona inovacijama. Stoga će se usuditi da predloži jednu od svojih mnogobrojnih ideja, što će pozitivno delovati na saradnike.

Ljubav

Oblast ljubavi nije najbolje prikazana. Iako su Vodolije sinonim za široku društvenu svest, nove ideje, originalnost tokom ove nedelje upravo su problemi prisutni na polju komunikcije. Vodolije će biti jako osetljive i osvetoljubive. Deluje kao da čekaju da im partner nešto kaže pa da uzvrate plutonskom vatrom. Ako do toga dođe, na krajnje direktan i sarkastičan način reći će šta im je sve na duši. Tom prilikom neće birati reči, pa će svojim komentarima prilično da povrede partnera. Neće se zadržati samo na stvari koja ih je izbacila iz takta, nego će se osvrnuti na prošlost i sasuti partneru u lice mnoge stvari koje su prećutali i za koje partner i ne zna da su Vodoliji zasmetale. Kod njih je sve prema zasluzi. Slobodne Vodolije uživaju u društvu dragih osoba, sa kojima su vrlo opuštene. Nisu spremne za novu ljubavnu priču.

Zdravlje

Zdravlje nije najbolje. U psihološkom smislu Vodolije su posustale i osećaju se prilično neraspoloženo. Nedostaje im optimi utisak da će depresivna i tmurna sadašnjost večno da traje. U pitanju je subjektivno osećanje koje će da traje neko vreme. Svesne su da teške odluke, koje su odlagale duže vreme, sada moraju biti sprovedene u delo. Što se tiče fizičke strane zdravlja mogući su uobičajeni problemi koji su se inače javljali u predthodnom periodu. Osetjivi organi su srce, glava i kosti. Imunitet im je pao i kondicija im je nikakva. Ono što Vodolije mogu da urade za sebe je povećaju imunitet i da se fizički aktiviraju. Kako nemaju snage i volje bilo bi dobro da počnu sa nekim lakšim oblikom rekreacije. To će ih podstaći na svakodnevno angažovanje.

Savet

Kad slava dolazi, pamćenje odstupa.

RIBE

Posao

Pred Ribama je poslovna nedelja prepuna teškoća. Posao će da stagnira. Realizacija novih planiranih projekata biće odložena. Rezultati tekućih poslovnih obaveza biće prilično ograničeni. Saradnja sa nadređenom osobom biće izazovna. U moru novih problema biće teško naći novi kurs. Sada je važno da budu iskrene prema sebi, ali i prema saradnicima. Problemi su prisutni i na polju finansija. Novac koji se očekuje kasni. Ribe će imati utisak da ih problemi okružuju sa svim strana i da ne postoji oblast na koju mogu da se usmere koja bi donela pozitivne rezultate. Ono što je loše je što Ribe sve ove stvari doživljavaju na krajnje ličan način. Treba da budu svesne da ne mogu na sve da utiču i da loši periodi imaju određen vek trajanja. Naravno, to ih nikako ne sme podstaći da se okrenu nekim tajnim, zakulisnim radnjama.

Ljubav

U toku je malo nepovoljniji period za ljubav. Ribe su jedan od najemotivnijih znakova. Njima kada ne ide na jednom polju to se često manifestuje i na drugim poljima. Tokom ove nedelje biće prilično neraspoložene, depresivne, nezainteresovane za druženje. One kada nisu dobre prema sebi, nisu dobre ni prema drugima. Ovo je period kada svoje neraspoloženje ne žele da dele sa drugim osoboma. Odgovara im da se povuku, da se prepuste samoći i sačekaju da loš period prođe. Pošteno! Ribe su jedan od nekoliko znakova koji imaju tendenciju povremenog povlačenja od sveta ne bi li na taj način napunili baterije. U toku je jedan takav period tako da partner Riba jedino može da ih pusti da se sami oporave. Kada se to dogodi, one se potpuno oporavljene vraćaju na svoju poziciju. Slobodne Ribe uživaju u svojoj osami.

Zdravlje

Zdravlje je dosta loše prikazano. U ovom slučaju problemi su prisutni i na polju psiholoskog zdravlja, ali i fizičkog. U psihološkom smislu Ribe su posustale. Neraspoložene su, depresivne, imaju nizak nivo samopouzdanja. U fizičkom smislu, prisutna je mogućnost hroničnih zdravstvenih problema vezanih za kosti i glavu. Bilo bi dobro da povedu računa o ishrani. Srce je dosta osetljivo. Fizička aktivnost ne postoji. Za Ribe je jako bitno da se pokrenu, kako psihološki, tako i fizički. Stanje u kome se nalaze mogu samo one da preokrenu. Zato je bolje da sami nešto preventivno preduzmu, a ne da čekaju da problemi eskaliraju i da potraže pomoć lekara. Prvo moraju poraditi na sebi u svakom smislu. Važna im je fizička izdržljivost, kondicija. Plivanje , kao i boravak pored vode, bi ih potpuno oporavilo.

Savet

Misli što hoćeš, govori što moraš.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading