NEDELJNI HOROSKOP Blizancima turbulentno na poslu, Škorpija dobia veći novac, Vage uživaju sa voljenom osobom
Foto; iStock-Getty-Images

OVAN

Posao

Očekuje vas nedelja koja vam neće biti sasvim jednostavna. Na polju posla su vam naglašene kočnice i otežanja, kao i neki nepredvidivi faktori. Desavaće vam se da ćete u više navrata morati da se vraćate na iste stvari, kao I rešavanje problema. Imaćete osećaj kao da se sve zaverilo protiv vas! Ipak, uz dovoljno upornosti, snage i izdržljivosti ćete uspeti da obavite sve ono što nameravate na polju posla. Važno je da budete spremni na otvorenu komunikaciju sa saradnicima u cilju rešavanja zajedničkih problema. Potrudite se da budete precizni i izričiti kada su u pitanju stvari koje želite da realizujete na ovom planu. Pred vama je nedelja u kojoj možete da ostvarite svoje ciljeve, ako ste dovoljno usmereni i fokusirani na svoje prioritete. Važno je da budete odgovorni i posvećeni onome što radite.

Ljubav

Kada su u pitanju osećanja, generalno se trudite da sa voljenom ostvarite bolju komunikaciju i važno vam je da vaš odnos ipak, krene u smeru napredovanja. Pa ipak, nije vam sasvim lako da ostvarite kompromis po svim pitanjima koja vas brinu. Ponekad biste mogli da imate utisak da partner olako shvata vaše žrtvovanje za vašu vezu ili brak ili da je druga strana okrenuta više tome da ugađa sebi nego vama. Imate osećaj da se samo vi jednao dajete u ovoj vezi, dok partner ue samo da uzima, prima. Ukoliko ste slobodni, povoljan je period da ostvarite komunikaciju sa novom osobom koja bi mogla da vam se učini interesantna. Naredna faza vam donosi priliku za ljubav sa osobom koja je malo mlađa od vas. Važno je da na polju ljubavi ne budete preterano napadni i da budete spremni da pokažete strpljenje.

Zdravlje

Povedite računa o vašem zdravlju tokom ovog perioda. Ukoliko imate bilo kakve tegobe na vreme se obratite vašem lekaru i službama za zdravstvenu zaštitu. U vreme epidemije, morate maksimalno zaštiti sebe. Pred vama je period u kojem vam neće prijati preterano forsiranje. Potrudite se da odmarate, da nađete dovoljno vremena za kvalitetan san. Važno je takođe i da date sve od sebe da smanjite stres i da u situacijama koje vas na neki  način brinu, ipak uspete da zadržite svoju pribranost i da ostvarite unutrašnji mir. Tokom ovog perioda budite oprezni, jačajte svoj imunitet, izbegavajte potencijalne izvore bilo kakvih zaraza i potrudite se da dovoljno odmarate. Vreme je da više mislite na sebe. Povećajte unos vitamina, minerala i više spavajte. Umor vas je savladao i lako može doći do pada imuniteta.

Savet

Nikada ne tražite ništa od onih koji su vas jednom odbili.

 

BIK

Posao

Na polju posla vas tokom ove nedelje ne očekuju veće promene. Mogli biste da imate prilično stabilno stanje kojim ćete generalno biti zadovoljni. Moguće je da se bavite poslom od kojeg generalno znate šta možete da očekujete i da vam ta stabilnost konkretno prija. Ipak, s druge strane ono što vas brine sada jesu finansije. Velike su šanse da u narednom periodu na polju finansija nećete uspeti da ostvarite sve svoje planove i da ćete biti na neki način demotivisani zbog toga. Ovo je faza u kojoj biste trebali da smanjite troškove i da budete ekonomičniji. Ne trošite novac na bespotrebne stvari, jer možete očekivati i neplanirane troškove. Izbegavajte bilo kakvo rizično ulaganje novca, pozajmice, kao i saradnju sa sumnjivim ljudima, rizične finansijske transakcije, koje će vam u prvi mah delovati vrlo primamljivo.

Ljubav

Kada je u pitanju polje ljubavi, očekuje vas generalno povoljan period. Nije vam nimalo teško da voljenoj osobi otvoreno pokažete kakve su vaše potrebe, emocije. Osećate se generalno dobro u svojoj koži i zadovoljni ste sobom. Opušteni ste kada ste pored partnera, između vas nema nikakvih tabua i dobro se osećate kada ste zajedno. Konačno, to je osoba kojoj možete da saopštite najveće tajne, koja će vas razumeti i na koju se možete osloniti. Možete da očekujete da će sudbina biti na vašoj strani i da će se vaš ljubavni odnos u narednom periodu dodatno učvrstiti - odnosno da ćete shvatiti kako oboje poštujete isti sistem vrednosti i kako imate iste ciljeve. Povremeno vam smeta partnerova brzopletost ili sklonost ka nepredvidivom ponašanju, ali ste ipak spremni da se prilagođavate jedno drugome.

Zdravlje

Ova nedelja vam je prilično povoljna kada je u pitanju polje zdravlja. Sudbina vam je naklonjena i po horoskopu nemate naglašene loše uticaje. Moguće je da osećate da ste stabilni, puni snage i energije i da se na neki način divite sebi. Zračite pozitivnom energijom. Povoljan vam je period da zaista zavolite sebe i da počnete da se osećate dobro u svojoj koži, nakon nekog vremena sumnji i problema. Važno je da nastavite da održavate zdrave navike koje ste vremenom stekli. Ova nedelja vam na polju zdravlja može doneti manje probleme koji se tiču ishrane, pa je važno da se potrudite da date sve od sebe kako bi se hranili zdravo. Svakako je poželjno da promenite način ishrane. Izbacite namirnice koje vam ne prijaju, kao i brzu hranu. Ako vas bilo šta brine, za savet pitajte vašeg lekara ili farmaceuta.

Savet

Nemojte samo raditi, a zaboraviti živeti. Da li mislite da je vaša sreća u ovome – puno imati, dobro jesti, dugo živeti?!

 

BLIZANCI

Posao

Tokom ovog perioda vam se na poslovnom polju neće dešavati velike promene, moguće je da vas očekuje faza koja će biti prilično pasivna. Na neki način možete da budete malo razočarani zbog toga što niste u prilici da uradite sve ono što ste imali u planu, ali ćete sa druge strane imati više vremena za odmor. Tokom ove nedelje vam se ne savetuje donošenje važnih poslovnih odluka ili pokretanje novih poteza, jer biste mogli da imate probleme sa koncentracijom, pa samim tim i da budete skloni pravljenju grešaka. Prepustite važne poslove, kao i odluke drugim osobama za koje znate da će odgovorno i savesno uraditi sve što je potrebno, a ujedno neće iskoristiti ovu priliku da bi vas ugrozili. Potrudite se da ovu nedelju iskoristite kako biste se odmorili i opustili. Posvetite se drugim stvarima osim posla.

Ljubav

Očekuje vas period u kojem ćete od voljene osobe želeti da dobijete svu nežnost i pažnju koju ona može da vam pruži. Pred vama je faza u kojoj ćete se osećati kao da vam je potrebna podrška partnera u svemu. Sada ste vrlo osetljivi, možete zaplakati za svaku sitnicu, biti tužni, a da zapravo i nemate pravog razloga za to. Jer, partner se zaista trudi da vam udovolji. Potrebno vam je negovanje, razumevanje, puno osećanja, osećaj sigurnosti i ušuškanosti je ono što vam sada nedostaje na polju ljubavi. Ako ste u dužoj vezi ili braku, pokušajte da razgovarate sa partnerom o svojim potrebama i da nađete zajednički jezik. Ako ste slobodni, ova faza vam nije tako povoljna za nova poznanstva, jer biste mogli da budete malo pasivniji ili povučeniji u sebe... Zato je važno da budete strpljivi i da pustite da se ljubav desi onda kada je suđena.

Zdravlje

Moguće je da ćete na polju zdravlja tokom ove nedelje biti malo osetljiviji. Zato je važno da se potrudite da osluškujete potrebe svog tela i da radite ono što vam godi. Odmarajte, slušajte omiljenu muziku, gledajte omiljene filmove, čitajte omiljenu knjigu i potrudite se da ugađate sebi. Prijaće vam aromatične, tople kupke, meditacija, joga, vežbe disanja i sve tehnike koje vas na neki način umiruju. Sada bi vam prijao odlazak u neki spa centar, radite na ravnoteži duha i tela. Izbegavajte preterano konzumiranje alkohola. Potrudite se da uvedete zdrave navike po pitanju ritma sna i buđenja. Važno je da ne preterujete u bilo kom pogledu. Pazite na svoje oči i povedite računa o tome da ne dođe do nekih promena vezanih za dioptriju. Ne izbegavajte lekarske preglede u slučaju da vas nešto muči.

Savet

Sada je važno da ostvarite rezultat, kroz uzbuđenje koje donosi kreativan napor.

 

RAK

Posao

Moguće je da ste prilično zbunjeni i da na poslovnom polju u ovom periodu sada nemate neki konkretan plan - iako biste voleli da ga imate. Nije vam teško da razmišljate racionalno, ali vam se čini da ideje koje imate moraju da sačekaju još neko vreme, pre nego što ih budete sproveli u delo. Ukoliko ste u dilemi, posavetujte se sa bliskom osobom u koju imate poverenja. Možda ona ima ideju koju ćete sa oduševljenjem prihvatiti. Pred vama je period koji može da vam donese manje olakšanje u vezi posla, ako očekujete neke vesti iz daleka. Dolaze vam informacije koje mogu da budu korisne za vaš posao. Povoljna je faza i za stvaranje, nove kreacije, ako se bavite umetničkim poslom treba da iskoristite ovaj period da probudite svoju kreativnost. Takođe poradite na prodaji svojih kvaliteta. Važno je da umete dobro da prodate ono što posedujete.

Ljubav

Kada je u pitanju ljubav, očekuje vas period u kojem možete više da budete skloni maštanjima nego konkretnim akcijama. Potrudite se da razmislite dovoljno o dešavanjima iz prošlosti i da nađete odgovore na neka pitanja unutar sebe. Moguće je da ćete sada uspeti da dođete do odgovora na pitanje u čemu ste grešili u prethodnim vezama. Proniknite u dubinu osećanja, vrlo je važno da znate šta zapravo želite. Povoljan je period za to da stupite u kontakt sa nekom osobom iz prošlosti na koju još uvek mislite ili koja vam nije sasvim blizu. Moguće je i obnavljanje veze. Ako ste u vezi ili braku, možete postati skloni tome da od voljene osobe krijete neke tajne ili da se povlačite u sebe. Umesto što se tako ponašate, probajte da nađete način da otvorenije komunicirate i da izražavate svoja osećanja.

Zdravlje

Na polju zdravlja vas očekuje povoljan period za regeneraciju, odmaranje, oporavak. Ovo je period u kojem je važno da se posvetite sebi. Moguće je da ćete povremeno biti skloni melanholičnim ili depresivnim stanjima, pa vam u takvim trenucima može biti značajno da sa nekim popričate o tome kako se osećate. Potrudite se da negativne misli i osećanja ne skupljate unutar sebe već nađite način da tu energiju kanališete na neki koristan i kreativan način. Ovo je period u kojem će vam prijati da uzimate više tečnosti, sveže ceđenih sokova, supica, čajeva, a potrudite se i da unosite dovoljno vode. Nemojte zanemarivati određene simptome, svaku promenu organizma registrujte, kako bi ste imali kasnije pravi uvid u slučaju da nastanu tegobe. Važno je da budete spremni da se posavetujete sa stručnjacima, ako primetite da imate bilo kakve zdravstvene probleme.

Savet

Ovo je period u kojem će vam prijati odmor, puštanje mislima da vam slobodno lutaju. Godiće vam!

 

LAV

Posao

Očekuje vas period u kojem ćete želeti da budete aktivni na poslovnom polju, kao i da tragate za novim rešenjima. Spremni ste da se uhvatite u koštac sa situacijama koje su vam bile na bilo koji način nejasne. I sami uviđate da ste nekim situacijama pridavali prevelik značaj. Želite da date svoj maksimum po pitanju ostvarenja poslovnog uspeha. Ovo je nedelja u kojoj ćete imati dosta podrške od strane poslovnog okruženja. Osećaćete se dobro, jer će svaka vaša ideja naići na odobravanje okoline. Možete da očekujete povoljan period ako svoj posao bazirate na komunikaciji vezanoj za internet ili rad na računaru. Tokom ove nedelje ćete polako izlaziti iz problema koje ste ranije imali. Važno je da budete strpljivi i fleksibilni, a iznad svega promućurni, jer morate iz svega izaći što rasterećeniji.

Ljubav

Na polju ljubavi vam nije sasvim jednostavno da donesete konačne odluke i da shvatite šta tačno želite. Moguće je da vam je odnos sa simpatijom negde na granici između ljubavi i prijateljstva i da vam nije ni malo lako da tu granicu pređete. Osećate potrebu da se desi nešto više, ali osoba do koje vam je stalo može da vam deluje nekako neodređeno, pa se zbog toga još uvek držite po strani i bez veće inicijative. Moguće je da vam takvo stanje svesno ili nesvesno stvara nervozu. Dajte sebi još neko vreme kako bi se odlučili na konkretan korak. Jedino rešenje je u otvorenom razgovoru, naravno, uz rizik da oboje možete bespovratno izgubiti ono što sada imate. Ako ste već u vezi ili braku, moguće je da će strasti sa voljenom osobom sada malo da padnu u drugi plan i da ćete više biti kao prijatelji.

Zdravlje

Možete da očekujete da će pred vama biti nedelja koja je generalno povoljna za polje zdravlja. Ovo je faza u kojoj možete biti veoma energični i vitalni. Prijaće vam vežbanje kod kuće, fizička aktivnost vam pomaže da se bolje osećate u svojoj koži. Dobar vam je period da počnete sa redovnijim aktivnostima i da se posvetite razgibavanju, ali i šetnji na otvorenom, u prirodi u društvu sa dragim osobama, prijateljima. Povoljan je period i za čitanje, jačanje koncentracije, dobra vam je faza naglašena kada je u pitanju mogućnost da menjate način razmišljanja. Pozitivniji ste prema sebi i svojoj okolini. Ovo je faza u kojoj ćete na neki način zračiti unutrašnjom snagom i u kojoj će se ljudi pored vas osećati dobro zbog toga. Nisu vam naglašene bilo kakve brige. Konačno ste rasterećeni i taj osećaj je jedinstven.

Savet

Ljubav rađa ljubav!

 

DEVICA

Posao

Puno poslovnih promena je sada aktuelno, pa vam je prilično teško da na ovom polju donesete konkretne odluke. Moguće je da na neki način imate utisak da se dosta toga menja i van vaše kontrole i uticaja. Povremeno možete da budete skloni tome da poželite napredovanje, veće odgovornosti, pogotovo ako sumnjate u to da vaši nadređeni obavljaju posao najbolje moguće. Vi ste perfekcionista koji je sklon traženju mana u svemu. Ipak, sada nije vreme da preduzimate bilo kakve korake, niti da ulazite u otvoren sukob sa nadređenima. Nemojte očekivati podršku niti od njih, niti od bliskih saradnika. Ovaj period iskoristite da ipak malo odmorite od posla i da se ne naprežete previše. Nije vam povoljna faza da forsirate bilo šta. Budite strpljivi i radite na tome da unapredite svoja znanja i veštine. Znate i sami kako se kaže strpljen - spašen!

Ljubav

Kada je u pitanju ljubav, očekuje vas period u kojem ćete imati manja neslaganja sa voljenom osobom. Moguće je da će svako od vas gledati stvari jednostrano - iz svog ugla, pa vam neće biti uvek lako da pravite kompromise. Ipak,  onda kada se budete malo prisetili zajedničkih ciljeva koje imate, kao i toga koliko oboje volite stabilnost i sigurnost koju imate jedno uz drugo - naći ćete način da se ipak stvori zajednički jezik. Nemojte svog partnera da kažnjavate hladnoćom. Ponos nikada nije rešenje za ljubav. Ovo je faza u kojoj je potrebno da na neki način spustite gard i da budete spremni da pokažete svoje emocije kako bi partnera podstakli da se postavi na isti način kao i vi. Neophodan je razgovor, kako biste našli rešenje međusobnih sukoba, nezadovoljstva, koji vremenom može da donese hladnoću, pa i prekid odnosa.

Zdravlje

Na polju zdravlja vas očekuju mogući problemi koji su vezani za kičmu, leđa i osećaj ukočenosti i bolova. Moguće je da ste prilično opterećeni obavezama, da vas i umor povremeno savlada, ali bolovi u leđima kao da postaju vaša hronična boljka. Potrudite se da nađete vežbe za leđa i program aktivnosti koje možete da primenite, a koje će vam pomoći da umanjite bol i da se osećate bolje. Najbolje rešenje je da se posavetujete sa fizijatrom. Kao terpiju vam može biti preporučena masaža. Sada možete da budete generalno skloni pasivnosti, spavanju, odmaranju i manjku motivacije takođe, pa je važno da svaki dan ipak nađete neki razlog za sreću, osmeh, radovanje i da nađete zadovoljstvo u malim stvarima. Brinite o sebi kao što brinete o onima koje volite. Nemojte da zapostavljate svoje potrebe, nađite vremena za njih.

Savet

Ljudski je grešiti!

VAGA

Posao

Nedelja koja je pred vama može da vam donese priliku da na polju posla ostvarite svoje namere. Dobar vam je period da se na ovom polju stabilizujete i da donesete neku konkretnu odluku na ovom polju. Možete da očekujete period u kojem ćete imati podršku koja vam je potrebna kako biste svoje poslovne planove uspeli da sprovedete u delo. Ne bi trebali da očekujete veće brige i probleme. Povoljan vam je period naglašen, pa bi posao trebao da ide svojim tokom. Naročito, ako imate blisku saradnju sa inostranim partnerima. Očekujte sastanak na kojem im možete predočiti svoje uslove za dalje poslovanje. Naravno, iz iskustva znate da vam je potreban i rezervni plan. Vi ste zadovoljni kada imate pred sobom stabilnu situaciju i izvesnost. Povoljna je nedelja za realizaciju ciljeva i namera koje imate.

Ljubav

Na emotivnom polju vas očekuje takođe dobar period. Možete da očekujete da ćete biti zadovoljni odnosom koji imate sa voljenom osobom i da će vaša veza lepo funkcionisati. Naredna faza vam donosi priliku da zajedno probate nešto novo, da se upustite u nove avanture i eksperimente koji bi mogli da vam donesu dodatno uzbuđenje u život. Očekuje vas period u kojem ćete biti bliski. Iako ste različiti, spremni ste da nađete kompromis za sve. Ako ste slobodni, povoljan je period za komunikaciju sa osobom koja vam deluje simpatično i šarmantno. Možete da očekujete da ćete imati nove trenutke koji će vam doneti uzbuđenje u život. Spremni ste za flert i uzbudljivu komunikaciju, provokacije koje vam bude maštu. Potrebne su vam novotarije, kao i dinamika samog odnosa. To postižete i odlascima na neke dalje destinacije.

Zdravlje

Tokom ove nedelje se generalno dobro osećate. Pred vama je period koji vam donosi stabilizaciju na polju zdravlja. Povoljna je faza za oporavak, ako ste u proteklom periodu imali bilo kakve probleme. Imate puno energije u sebi, mnogo snage i pozitivan stav koji ste izgradili se na vama jednostavno vidi. Zračite dobrom energijom i pomažete ljudima oko vas. Ova nedelja vam je povoljna da budete umereno aktivni i da se posvetite fizičkoj aktivnosti onoliko koliko vam to prija. Znači, nemojte se previše forsirati i nemojte svoj organizam iscrpljivati prekomernim angažovanjem. Dobar vam je period i po horoskopu vam nije naglašen neki veći problem sa zdravljem, ali to ne znači da ne treba da nastavite da vodite računa o svom zdravlju. Potrudite se da i dalje vodite računa o svojim navikama, naročito ishrani!

 

Savet

U radu je spas!

 

ŠKORPIJA

Posao

Očekuje vas period u kojem ćete imati priliku da menjate poslovne planove. Ono što vam ne odgovara, može da se preokrene. Ipak, ne treba sasvim da se oslanjate na faktor sreće. Uvek morate imati rezervni plan, kao mogućnost ako nešto krene naopako, nepredviđeno. Izašli ste iz perioda koji je od vas zahtevao mnogo snage i energije, upornosti kako bi ciljeve ostvarili. Sada konačno nakon svega osećate manje olakšanje. Ipak, nove okolnosti sa sobom nose i nove izazove. Potrebno vam je vreme da se prilagodite na određene promene. Moguće je da će vam finansije biti donekle nestabilne, pa je važno da povedete računa o tome. Očekuje vas faza u kojoj ne biste trebali da ulazite u veće troškove, koji su bespotrebni u ovom momentu. Čak, bilo bi poželjno da prištedite, jer nailazi period kada će doći i do neočekivanih problema, koji će vam odneti veću količinu novca.

Ljubav

Na polju ljubavi postepeno dolazi do manjih problema. Moguće je da voljena osoba pokazuje određenu dozu pasivnosti u odnosu na vas, što vam trenutno ne odgovara previše. Moguće je da tražite dodatno uzbuđenje i neki izazov, jer sada pored sebe imate osobu koja za vas više nije izazov. Važno je da sami sa sobom jasno definišete da li želite da vaša veza opstane ili ne. Ukoliko se odlučite na to da ostanete zajedno, pozitivne promene su moguće u kraćem roku. Naravno, na tome morate oboje poraditi. Recite partneru šta očekujete od njega, možda on toga nije ni svestan. Ako se opredelite za prekid veze, moguće je da ćete biti skloni ulasku u neku tajnu vezu potom ili ćete imati neke manje komplikacije na polju ljubavi. Burno stanje u kojem se nalazite na neki način pojačava uzbuđenje koje osećate.

Zdravlje

Na polju zdravlja, tokom ove nedelje, možete da budete skloni manjim problemima. Potrudite se da vodite  računa o sebi i da idete na redovne kontrole. Sada se aktiviraju vaše slabe tačke koje su vezane za urogenitalni trakt kao i za reproduktivne organe. Potrudite se da jačate svoj  imunitet, da vodite računa o higijeni i da idete na redovne kontrole. Izbegavajte bilo kakve faktore rizika. Sada možete da budete skloni manjim upalama bešike ili infekcijama koje su vas već ranije napadale. Očekuje vas period u kojem ćete biti podložni bakterijama, tako da je važno da pazite na sebe. Pored ovoga, možete da imate i manje probleme sa probavom pa o tome povedite računa. Pođite kod nutricioniste, koji bi vam pomogao u tome da promenite režim ishrane, a svakako da izbacite brzu, nezdravu hranu. Neka vaša ciljna grupa bude povrće i voće.

Savet

Šta možete učiniti danas, ne ostavljajte za sutra.

STRELAC

Posao

Pred vama je period u kojem ćete imati potrebu da proširite svoj posao. Moguće je da se u vama bude nove ambicije i da želite da povećate svoj budžet, da sklopite nove poslovne saradnje i  da se maksimalno posvetite poslu. Spremni ste da se više aktivirate oko svojih ciljeva. Imaćete dosta sreće na svom putu ka uspehu ako budete bili spremni da uložite puno vremena i energije u svoj posao. Moguće je da ćete imati priliku da ostvarite velike planove. Povoljna vam je faza i ako funkcionišete u poslovnom partnerstvu, možete da očekujete da ćete sa svojim saradnicima ostvariti zajedničke ciljeve. Možete im predložiti neke svoje nove ideje, inovacije, koje će uz manje sugestije prihvatiti. Sa njima možete da ostvarite ciljeve koje ste i zamislili. Saradnja sa inostranstvom, nije na odmet, jer vam donosi bolju finansijsku situaciju.

Ljubav

Očekuje vas period u kojem ćete na polju ljubavi želeti da ostvarite stabilnost. Sa voljenom osobom ćete imati generalno dobar odnos. Možete da očekujete da će vam emocije sada biti od velikog značaja. Iako ste i vi i voljena osoba povremeno pogođeni nekim brigama, zajedno nalazite način da prevaziđete probleme koji vas opterećuju. Pokažite da ste spremni da svom partneru i na delu dokažete svoje emocije prema njemu. Moguće je da sada razmišljate ozbiljnije o braku ili zajednici. Vrlo je važno da o tome porazgovarate o tome sa njom. Možda i njene misli idu ka tom cilju. Povoljan je period i za slobodne Strelčeve. Moguć je početak nove emotivme veze, koja bi u vaš život unela dosta sreće i ljubavi. Možete je upoznati preko prijatelja, na jednom zajedničkom skupu. Povoljan vam je period da sa voljenom osobom razvijete dublja osećanja.

Zdravlje

Očekuje vas period u kojem ćete imati manje probleme sa zdravljem. Ukoliko ste imali bilo kakve komplikacije sa bubrezima ili organima za izlučivanje tečnosti, sada biste mogli da imate dodatne probleme. Nemojte zanemarivati tegobe, jer je sada pravo vreme da problem rešite. Obavezan je odlazak kod urologa na pregled. Povedite računa o svom zdravlju i potrudite se da po svim pitanjima slušate lekarske savete i preporuke. Važno je da redovno uzimate prepisanu terapiju i da poštujete pravila zdravog života kako biste uspeli da sačuvate stabilno stanje na ovom polju. Ovo je faza u kojoj biste mogli da imate manje probleme sa zdraljem, pa je važno da budete spremni da o sebi vodite računa i da osluškujete svoje telo. O svemu što vas muči se dodatno posavetujete sa lekarom. Potrudite se i da unosite dovoljno tečnosti.

 

Savet

Toliko možemo, koliko znamo!

JARAC

Posao

Moguće je da ste nadomak novog posla ili nekih bitnih poslovnih promena. Očekuje vas period u kojem ćete imati želju da ostvarite veće preokrete. Ovo je faza u kojoj menjate svoje poslovanje, uvodite nove načine koji vas vode do istih ili boljih rezultata. Spremni ste da izbacite sve ono što je staro i što vam više ne odgovara i da se posvetite ostvarenju novih ciljeva na ovom polju. Zbog inovacija, možete doći u sukob sa starim kolegama, pa čak i da prekinete saradnju sa njima. Neslaganja će biti očita, niko od vas nije spreman na popuštanje. Uz nove, modernije metode bolje možete da ostvarite svoje planove. Ovaj period vam donosi dosta obaveza, svakodnevno ste maksimalno posvećeni svom poslu i dajete sve od sebe. Povoljan vam je period da promenite radno mesto. Na njemu možete da pokažete svoje znanje, nove vizije.

Ljubav

Kada je u pitanju ljubav, mogli biste da osetite neki vid otuđenja između vas i partnera. On snažno oseća vaše dvoumljenje, to ga prilično povređuje, ali takođe želi kao i vi da reši dilemu, kao i nezadovoljstvo koje već neko vreme tinja među vama. Očekuje vas period u kojem ćete želeti da imate više vremena za sebe. Moguće je da ćete povremeno da razmatrate i ideju o prekidu vaše veze. Imate potrebu za slobodom i za promenama. S druge strane, želite i više da se posvetite poslu. Za partnera vam ostaje sve manje vremena i energije, a na neki način vi ne vidite problem u tome. Moguće je da ćete biti zadovoljni ako ste slobodni. Ovo je vreme u kojem želite da budete posvećeni sebi i u kojem vam jednostavno prija da nemate obavezu prema bilo kome. Pred vama je faza u kojoj ćete želeti da radite na sebi, a ljubav vam neko vreme ostaje u drugom planu.

Zdravlje

Kada je u pitanju zdravlje, mogući su manji problemi tokom ove nedelje. Očekuje vas period u kojem ćete biti skloni manjem padu imuniteta, pa je važno da na vreme povedete računa o tome. Od vaše ishrane zavisi vaše zdravlje, pa je u velikoj meri bitno i kakve navike imate na tom polju. Potrudite se da smanjite unos brze hrane, prženih, masnih i pohovanih namirnica i počnite da se hranite zdravije. Jela od povrća, barena, distana i pečena hrana bez mnogo začina bi više mogla da vam prija. Poželjan je unos veće količine tečnosti, ali i vitamina i minerala. Posavetujte se sa nutricionistom oko svega što vas zanima po tom pitanju. Potrudite se da u ovom periodu izbegavate i stresne okolnosti, jer bi nervoza mogla u većoj meri sada da se odrazi na vaše zdravlje. Vreme je za odmor, odlazak na neku dalju destinaciju.

 

Savet

Svako je kovač svoje sreće.

 

VODOLIJA

Posao

Ovo je period u kojem ćete imati sreće po pitanju prevazilaženja poslovnih izazova. Period koji je iza vas nije bio sasvim lak i jednostavan, ali ste vi ipak spremni da nastavite dalje. Prevazilazite izazove pravljenjem neophodnih promena. Iskačete iz šablona svojih uobičajenih odluka i pravite dobar poslovni potez. Moguće da ćete naići na otpor pojedinaca iz vašeg poslovnog okruženja, ali to ne treba da vas demorališe. Važno je da se pridržavate prvobitne zamisli i odluke. Ne dozvolite da vas bilo ko pokoleba! Možete da očekujete da ćete tokom ove nedelje biti zaista zadovoljni rezultatima koje na ovom polju ostvarujete. Faktor sreće može da vas posluži oko nekog manjeg rizika u poslu. Potrudite se da ostanete dosledni cilju da ostvarite stabilnost kada je ovo polje u pitanju. Potrudite se da više mislite o svojim finansijama.

Ljubav

Moguće je da povremeno osećate da postoji neki vid nerazumevanja između vas i voljene osobe. Vi ste sada rasploženi za ostvarenje ozbiljne, stabilne emotivne veze. Želite partnera na kojeg maksimalno možete da se oslonite. S druge strane, osoba sa kojom ste u vezi pokazuje impulsivnost u svojim odlukama, a to vam se trenutno ne dopada. Moguće je da različito ponašanje koje pokazujete vas navodi na to da se zapitate da li ste zapravo  jedno za drugo. Moguće je i da postoje neke tajne među vama. Da bi došli do odgovora, neophodan je iskren razgovor. Možda vam je rešenje nadomak, a da toga nijedno od vas nije svesno. Ako ste slobodni, tokom ovog perioda je moguća nova ljubav koja vam se dešava sasvim spontano i nekako neočekivano. Čak i ako ne tražite neko novo poznanstvo, ono vam se može slučajno desiti!

Zdravlje

Kada je vaše zdravlje u pitanju, mogli biste da budete skloni manjim problemima. Očekuje vas faza koja vam donosi osetljivost, pogotovo kada su u pitanju srčane tegobe. Potrudite se da tokom ove nedelje izbegavate stres, preterano naprezanje ili bilo kakve okolnosti koje mogu da budu rizične po vaše zdravlje. Uzimajte redovno terapiju koju vam je prepisao lekar. Potrudite se da živite zdravo, da smanjite unos kofeina, da jedete više svežih namirnica, a manje hrane koja utiče na porast holesterola. Svakako izbacite brzu hranu. Unosite više tečnosti, kao i, u sadašnje vreme epidemije, vitamine i minerale. Važno je i da nađete neki način da budete fizički aktivni. Preterana pasivnost bi mogla da se odrazi negativno na vaše zdravlje, tako da je važno da vežbate makar kod kuće neko vreme. Brinite o sebi i o svom zdravlju.

Savet

Ko rizikuje, taj i dobija!

RIBE

Posao

Nedelja koja je pred vama vam donosi dileme. Na polju posla imate određene nesigurnosti sa kojima trenutno ne umete da izađete na kraj. Barem ne sami. Moguće je da ćete oko posla dobiti važnu pomoć od strane nekog člana porodice koji će pokazati da mu je jako stalo da ostvarite zajednički uspeh. Takođe, možete se osloniti i na jednog poslovnog saradnika, koji će vam potpuno nesebično izložiti svoje ideje, pomoći vam da zajedno, lakše prebrodite ovu, trenutnu krizu. Povoljan je period ako razmišljate o pokretanju samostalnog posla, sada je dobra faza da razradite neku ideju koju ste imali već dugo po ovom pitanju. Samo povedite računa da u samom početku imate realna očekivanja, da se ne zanosite odmah previše sa megalomanskim planovima. Važno je da vam poslovna očekivanja budu u skladu sa okolnostima.

Ljubav

Na polju ljubavi često razmišljate o ostvarenju stabilne situacije. Moguće je da u svojoj glavi donekle idealizujete pojam zajedničkog života i braka. Naredni period vam donosi želju da na polju ljubavi ostvarite stabilnost, sigurnost, da nađete osobu koja će biti vaša mirna luka. Ipak, za tako nešto je potrebno dvoje. Osoba do koje vam je stalo bi sada mogla da bude izgubljena po pitanju planova za budućnost, kao da nije sigurna šta hoće. Sve dok među vama ima ljubavi, možete da očekujete i šansu da sve bude uredu. Negujte osećanja koja imate i potrudite se da po tom pitanju budete otvoreni i iskreni. Bila bi greška da partnera sada forsirate u željenom pravcu zajedništva, veće odgovornosti. Pustite da vreme učini svoje. Ako ste slobodni, naredna faza vam nije tako povoljna za nova poznanstva, moguća je duža pauza između dve veze.

Zdravlje

Na polju zdravlja vas očekuje period u kojem ćete biti skloni stomačnim problemima. Tokom ove nedelje bi probava mogla da vam bude prilično osetljiva tačka. Zato je važno da na vreme povedete računa o svojoj ishrani i da se potrudite da unosite što više lagane hrane. Izbegavajte namirnice koje se teško vare i koje na bilo koji način usporavaju vaš metabolizam. Vreme je da budete odgovorniji prema svom zdravlju i da menjate navike u ishrani. Takođe, jako je važno da svakodnevno unosite dovoljno tečnosti radi pravilnijeg rada vašeg metabolizma. Naredni period je povoljan za početak dijete ili za uvođenje drugačijeg režima ishrane koji bi mogao da vam pomogne da se oslobodite viška kilograma. Budite aktivniji, radite na svom zdravlju, telu i duhu. Kako je sada zimsko vreme,  upražnjavajte vežbe u zatvorenom prostoru, kod kuće.

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading