NEDELJNI HOROSKOP Jarac će doživeti ljubavni procvat, Vodoliji se smeši sreća na polju novca
Foto: printscreen/facebook

OVAN

Posao: Osećate kreativnu energiju i stalo vam je da poboljšate svoj poslovni status i položaj. U želji da ostvarite uspešne rezultate, spremni ste da prekoračite svoje dosadašnje profesionalne mogućnosti ili utvrđene standarde. Uz dobru volju, neophodno vam je dosta znanja i mudrosti, kako bi ste ostvarili svoje profesionalne ciljeve. Ovaj period zahteva da dobro razmislite o poslovnoj organizaciji, kao i o poverenju u određene saradnike, pre nego što se odlučite za konkretne odgovore, kao i prioritete. Nemojte dozvoliti da vas uznemiravaju neka sporedna dešavanja. Važno je da se nalazite u zoni novih događaja i da ste spremni na različite vidove promena ili nove mogućnosti usavršavanja. Do kraja nedelje vas očekuju uspešni rezultati i određene povlastice.

Ljubav: Zračite pozitivnom energijom i delujete zanosno, ali i zahtevno pred bliskom osobom. Ponekad, u emotivnom zanosu, mislite kako je sve lako i moguće ostvariti. Međutim, u vašem ljubavnom životu se često smenjuju hladni i topli trenuci. Naglašene strasti i burni izlivi emocija u dužem vremenskom trajanju, mogu vrlo intrigantno delovati na vaš odnos sa partnerom. Važno je da svoje, emocije i strasti vodite kroz zajednička zadovoljstva, a ne individualna. Vaš partner sigurno očekuje, ali i zaslužuje veću pažnju i naklonost. Krajem nedelje vas očekuju ljubavni noviteti, dešavanja. Naravno, u skladu sa svojim temperamentom, ali i emotivnim statusom, odgvorite na ovaj izazov, jer nema razloga da sumnjate u svoju ljubavnu sreću, uticaj.

Zdravlje: Potrebno je da menjate neke stvari koje se tiču vaših životnih navika, ali takođe i da više odmarate i da budete posvećeniji svom zdravstvenom stanju. Preporuka je da sada sve tegobe koje imate prijavite vašem lekaru – za svaki slučaj. U ovoj fazi vas ne moraju mučiti neki preterano ozbiljni zdravstveni problemi, ali ste podložni manjim smetnjama. Zato je važno da i dalje vodite računa o sebi. Stanje na polju zdravlja može biti promenljivo. Podložni ste vraćanju tegoba iz prošlosti, koje bi mogle da počnu ponoovo da vas opterećuju. Takođe, naglašene su tegobe sa cirkulacijom, problemi sa proširenim venama, osetljivim nogama, zgobovima, stopalima. Može se desiti da se pojavi i problem sa viškom vode u organizmu. Uradite sve neophodne pretrage.

Savet: Važno je da budete istrajni u svojim namerama, bez tračka sumnje u svoje kvalitete.

BIK

Posao: Potrebno je da pravilno uskladite svoje profesionalne želje i mogućnosti. Delujete zabrinuto zbog svog poslovnog statusa i ne želite da se pomirite sa poznatim standaradima koji vladaju u vašoj okolini. Tražite efikasniji način delovanja sa namerom da unapredite svoju poslovnu poziciju, ali mnoga pitanja ostaju bez odgovora. Saradnici vam zameraju da olako prelazite preko nekih poslovnih ponuda ili da se suviše rukovodite za ličnim procenama, ne uvažavajući nečije mišljenje. U ovoj nedelji podstičite proširene oblike saradnje, kako biste pravilno rešili neka imovinska, pravna ili statusna pitanja. Uspešne formule treba ponavljati u različitim situacijama, kao dodatanu garanciju za poslovni ili novčani dobitak. Eksperimente možete primenjivati samo u proverenim situacijama, koje ne prevazilaze vaše dosadašnje znanje ili praktično iskustvo.

LJubav: U ljubavi trenutno prolazite kroz različite faze emotivnog raspoloženja Iistrasnih izazova. Imate utisak, povremeno, kao da vam je sve dozvoljeno. Prija vam emoticija I sentimentalnost koju vaš partner unosi u zajednički život. Priželjkujete različita uzbuđenja, a novi događaji u ljubavnom životu deluju vrlo izazovno I neobično vam prijaju. Vešto koristite svoje zavodničke manire, lako se prepuštate strastima I sećanju koje u vama pobuđuje bliska osoba. Želite da ostvarite svoje ljubavne namere ili da prekoračite dosadašnja ograničenja u zajedničkom odnosu. Ukoliko ste započeli neku tajnu ljubavnu vezu, moguće su iznenadne promene. Učinite sve što je potrebno da sačuvate svoju ljubavnu sreću, kao I osobu do koje vam je zaista stalo.

Zdravlje: Shodno stresu I otežanjima koje imate na ostalim poljima tokom nedelje, ni na polju zdravlja stanje nije idealno. Potrebno vam je više odmora, ali takođe I da se distancirate od stresnih okolnosti u kojima se nalazite. Potrudite se da se tokom nedelje više posvetite sebi. Nemojte da izbegavate redovan odlazak kod lekara, jer sada lako može da se desi da vam pomoć na polju zdravlja bude neophodna. Mogući su I problem sa upalama, povredama, zaraznim bolestima, kao I sa povišenom temperaturom. Potrudite se da vam zdravlje bude na prvom mestu. Pred vama je stanje u kome možete imati veće problem sa migrenom, glavoboljom, povišenim pritiskom, kao I tegobe povezane sa krvnim sudovima, cirkulacijom. Generalno, vlada osećaj malaksalosti, ali I nervoze, pa ste često u sukobu sa sobom.

Savet: Potrebno je da zanemarite stresne situacije, da pokušate da nađete pozitivno rešenje za novonastale situacije.

NEDELJNI HOROSKOP Jarac će doživeti ljubavni procvat, Vodoliji se smeši sreća na polju novca

Foto: printscreen/facebook

 

BLIZANCI

Posao: Pažljivo pratite sva aktuelna dešavanja na poslovnoj sceni i stalo vam je da unapredite svoju poziciju među saradnicima. Delujete aktivno na različitim stranama i prihvatate nove poslovne izazove u skladu sa svojim afinitetima. Ipak, nemojte dozvoliti da vas posao okupira više nego što je potrebno. Naučite da podvučete jasnu crtu i da se pravilno zaštitite od različitih komentara ili neprijatnosti, koje potencijalno narušavaju vaš poslovni i društveni status. U odlučujućem momentu zatražite nečiji savet, pre nego što se upustite u novu poslovnu-finansijsku akciju. U ovom periodu, potrebno je da završite posao koji će vam doneti određene povlastice i dugoročniji efekat. Krajem nedelje, očekuje vas profesionalna satisfakcija i neki oblik javnog priznanja ili napredovanja na poslovnoj lestvici.

LJubav: Povremeno prolazite kroz različite faze raspoloženja, ali jasno izražavate potrebu za većim osećanjem bliskosti, poverenja ili emotivne naklonosti. Osećate emotivnu nesigurnost, mada vas partner

uporno nagovara da prihvatite novo ili kompromisno rešenje. Međutim, vama nedostaje dobra volja i odlučnost. Odbijate da neko na vas vrši psihološki pritisak i iritira vas partnerovo ponašanje. Imate utisak da voljena osoba vešto koristi zaobilazan način da ostvari svoje namere, što dodatno podstiče vaše nezadovoljstvo. Dobra volja, nežnost ili pažnja, predstavljaju najbolji odgovor na zajedničke dileme. Ako ste mladi ili slobodni, prihvatite nečije udvaranje i društvo. Ljubavna romansu treba pažljivo negovati, bez uzajamne naklnosti i iskrenosti ona gubi svoju snagu, vrednost i znaženje. Krajem nedelje, očekuju vas sjajni događaji, intimna sreća.

Zdravlje: Možete da očekujete da ćete tokom ove nedelje biti generalno dobrog zdravlja. Potrudite se da vodite dovoljno računa o higijeni zuba i usne duplje. Veći problemi trenutno ne postoje I postoji šansa da se pozabavite i sa svim onim sitnim tegobama koje su vas mučile od ranije. Vreme je da se rešite svih stvari koje vas opterećuju. Posetite stomatologa radi redovne kontrole i ako imate neke naznake za problem sa zubima, jer je ova faza jako povoljna za bilo koji vid intervencije u tom predelu. Sluzokoža kao i desni bi vam takođe mogli biti osetljivi, a moguće su i manje tegobe vezane za bolno grlo. Ukoliko do toga dođe posavetujte se sa vašim lekarom. Nema naznaka za bilo kakve veće komplikacije tokom ove nedelje. Nastavite da pazite na sebe i do novih neprijatnih iznenađenja ne bi trebalo da dođe.

Savet: Imate priliku da spojite lepo sa praktičnim i korisnim na različitim nivoima svojih interesovanja i mogućnosti.

RAK

Posao: Delujete vrlo energično u svojim namerama, ali ne možete istovremeno da se angažujete na paralelnim stranama i da ispratite sve aktuelne događaje na poslovnoj sceni. Smetaju vam različiti vidovi taktiziranja, kada vas okolina usporava u poslu ili kada neko od saradnika nije spreman da nagradi vaš trud i zalaganje. Ipak, pred vama je faza kreativnog uspona, završni uspeh na najbolji način potvrđuje vaše intelektualne i praktične sposobnosti. Predstoje vam uspešni rezulatati u poslovima koji podrazumevaju određeni stepen rizika ili »lidersku ulogu«. U ovom periodu, očekuju vas različita poboljšanja, poslovno unapređenje ili dobra prilika da proširite svoja finansijska primanja. Nema razloga za lažnu skromnost i profesionalnu nesigurnost. Krajem nedelje, moguća je prolazna finansijska kriza, što će vas dodatno motivisati da prihvatite i neke nove poslovne kombinacije.

LJubav: Zaista ponekad u ljubavi deluje kao da je sve moguće ili dostupno, naročito ukoliko ste dovoljno nadahnuti i hrabri da izrazite svoje intimne namere. Imate utisak da na vašu psihološku i emocionalnu sigurnost, najbolje deluju neke dobro isplanirane ili unapred izrežirane situacije. Međutim u emotivnom ili strasnom zanosu, na kraju ćete učiniti ono što osećate srcem, a ne glavom. Stalo vam je da unapredite svoj ljubavni ili intimni život. Ukoliko postoji dobra prilika nju ne treba propustiti, prihvatite novu ljubavnu romansu i emotivni izazov. Ako ste mladi ili slobodni potencirajte stil zavođenja i osvajanja, ali sačuvajte i dobru meru ukusa uz svoje tipične manire. Potrudite se da ispoštujte nečije emotivne potrebe ili osećanja, budite otvoreniji I fleksibiljniji.

Savet: Da bi ste bili potpuno zadovoljni, potrebna vam je podrška drage osobe!

NEDELJNI HOROSKOP Jarac će doživeti ljubavni procvat, Vodoliji se smeši sreća na polju novca

Foto: printscreen/facebook

 

LAV

Posao: Poštujući listu prioriteta delujete vrlo energično u pravom momentu i umete da nametnete svoje stavove pred uticajnim saradnicima. Često preuzimate aktivnu ulogu prilikom donošenja važnih odluka o prioritetnim ciljevima ili u vezi sa finasijskim investicijama. Potrudite se da završite sve veće obaveze utoku ove nedelje, nemojte dozvoliti da vas neko osporava ili usporava u ciljevima koje imate. Do izražaja dolazi vaš praktičan duh ili sposobnost efikasnog delovanja. Važno je da se uspešno prilagodite na nove zahteve i uslove poslovanja. Efikasnost u poslovnim kontaktima predstavlja vaš glavni adut. Posvetite pažnju aktuelnim sadržajima, koji mogu da unaprede vaš poslovni ili društveni položaj. Razmislite o novom načinu poslovanja, usavršavanju na različitim stranama i proširite svoje saradničke veze.

LJubav: Sve češće osećate romantičnu notu u svom raspoloženju i imate pojačanu potrebu za ljubavnom harmonijom. Uživajte u lepim stvarima i dozvolite sebi pravi emotivni zanos, jer sve što je lepo može biti inspirativno i čarobno ukoliko to zaista želite. Na vama je da pokrenete inicijativu i da se nametnete u društvu ljubavnog partera ili osobe koja vam se dopada. Ukoliko ste mladi ili slobodni, predstoje vam brojni susreti ili neobične ljubavne avanture u kojima ćete potpuno uživati. Važno je da ste dovoljno aktivni i da odgovarate na zanimljive pozive koji stižu sa različitih strana. Ako imate stalnog partnera, prijaće vam novi događaji koji donose ljubavnu harmoniju i mame osmeh zadovoljstva na licu voljene osobe. Ljubavna romansa je čarobno zadovoljstvo, ali bez iskrenosti ona gubi svoju vrednost i značenje.

Zdravlje: Nastavlja se problematičan period kada je u pitanju vaše polje zdravlja. Možete da očekujete da će se tegobe iz prethodne faze vratiti i ponovo zakucati na vaša vrata. I dalje ste pod velikim stresom što u svakom slučaju negativno utiče na celu situaciju. Zdravlje bi vam moglo biti značajno oslabljeno i generalno ste podložni mnogim negativnim uticajima. Tokom ove nedelje su vam najslabije tačke vezane za stomak, grudni koš, probavu i sve organe za varenje. Vodite računa o svojoj ishrani i potrudite se da budete usmereni na stvaranje zdravijih navika. Unosite više tečnosti, redovno se krećite, šetajte i na taj način možete rešiti i probleme sa usporenim metabolizmom. Povećajte unos svežih namirnica- voća i povrća, a smanjite unos slatkiša, masne i brze hrane. Potrudite se da živite kvalitetnije.

Savet: Vaši ciljevi su dostižni, možete da ostvarite uspeh i sreću na različitim stranama – pokažite dobru volju i upornost.

DEVICA

Posao: Nalazite se u sjajnoj prilici da ostvarite niz korisnih ciljeva ili da prihvatite saradnju sa jednom uticajnom osobom. Delujete odlučno i preduzimljivo, stalo vam je da ubrzanim metodama ostvarite poslovni, društveni ili javni uspeh. Nema potrebe da oklevate pred novim profesionalnim izazovima, ali uz obaveznu konsultaciju sa pouzdanim saradnicima. Važno je da napravite dobar izbor u svakom pogledu. Nakon niza test situacija, očekuje vas ubrzano napredovanje. Potrudite se da svoju potrebu za scenskim uspehom, podredite poslovnom trendu koji obećava praktične ili materijalne razultate. U ovom nedeljnom periodu, obratite pažnju na mogućnost šireg profesionalnog napredovanja ili na situacije koje donose različite vidove udruživanja oko poslovnih interesa.

Ljubav: U pozitivnom duhu stalo vam je da prevaziđete emotivnu krizu, kroz koju prolazite i nalazite se pred novom odlukom, koju želite da saopštite svom partneru. Ponekad nije lako ostvariti razvnotežu između glasa razuma i svojih osećanja. Partner izražava svoje negodovanje i pokušava da vas uveri u drugačiji način razmišljanja. Razgovor ili podrška bliskih prijatelja, uvek deluju pozitivno na vaše raspoloženje i samopouzdanje. Emotivne dileme je moguće razrešiti, ali uz dodatno strpljenje i vreme. Izvesno udaljavanje od voljene osobe treba da vas podstakne na dobro rešenje. Ako ste mladi ili slobodni, ljubavni susreti i kontakti deluju kao zamena za neke neostvarene želje koje imate. Na sreću, očekuje vas dobar ljubavni epilog ili zajedničko zadovoljstvo.

Zdravlje: Tokom ove nedelje su naglašeni srčani problemi, kao i tegobe koje mogu biti vezane za kardiovaskularni sistem. Ukoliko patite od aritmije ili sličnih problema sa srcem, možete da imate malo težu fazu sada. Obavezno posetite vašeg lekara radi redovnog pregleda i potrudite se da redovno pratite stanje krvnog pritiska. Takođe, ukoliko postoji neka terapija koju treba da uzimate, potrudite se da to bude sasvim redovno i na vreme. Nemojte da se igrate sa svojim zdravljem. Tokom ove faze možete imati i manje probleme sa osetljivim očima, vidom, ali i sa nekim sitnim povredama koje se mogu desiti u predelu glave, očiju, slepoočnica. Nervni system vam je takođe osetljiv, pa su mogući i manji problemi sa grčevima u mišićima. Povećajte unos magnezijuma, potrudite se da se opuštate i da budete fizički aktivni.

Savet: Važno je da uspostavite ravnotežu između poslovnog i privatnog života.

NEDELJNI HOROSKOP Jarac će doživeti ljubavni procvat, Vodoliji se smeši sreća na polju novca

Foto: printscreen/facebook

 

VAGA

Posao: Povremeno vaš poslovni život obeležavaju iznenadni usponi ili prolazna stagnacija, što dodatno iscrpljuje vašu snagu i kreativnu energiju. Budući da ste vi osoba koja vodi računa i o materijalnim interesima, teško možete da se pomirite sa situacijom kada neko ograničava vaše poslovne zahteve ili potrebu za širom afirmacijom. Greške koje su obeležile saradnju sa jednom osobom ili propusti koji su usledili zbog loše koncentracije i nedostatka sluha za kompromisnim rešenjima, sigurno ne mogu značajno da umanje vaš oformljeni profesionalni ugled. Utoku ove nedelje, važno je da uložite svoj maksimum, kako biste ostvarili prioritetne ciljeve i bolju poziciju među saradnicima. Krajem meseca očekuju vas značajna poboljšanja u finansijskom smislu ili dodatne povišice, kao adekvatna nagrada za vaše ukupno zalaganje.

Ljubav: Sve češće u ljubavnom životu delujete zanosno i zadovoljno, prija vam tretman koji dobijate u društvu voljene osobe. Želite da iskristališete svoja osećanja i da odredite svoja emotivna očekivanja. Imate dovoljno snage samo kada se uz vas nalazi osoba sa kojom možete da podelite svoje misli, emocije ili inspiraciju. Znaci pažnje ili nežnosti koje pokazuje vaš ljubavni partner, unose osećanje bliskosti u vaš zajednički život. Ukoliko ste mladi ili slobodni, imate sjajnu priliku da ostvarite brojne emotivne kontakte ili novu ljubavnu romansu u skladu sa svojom vizijom. U periodu od 12. decembra, očekuju vas novi emotivni kontakti i neobična ljubavna prilika. Ljubavna romansa je ponekad čudna, ali bez uzajamne razmene iskrenih osećanja ona gubi svoju vrednost i značenje.

Zdravlje: Tokom ove nedelje su naglašeni srčani problemi, kao i tegobe koje mogu biti vezane za kardiovaskularni sistem. Ukoliko patite od aritmije ili sličnih problema sa srcem, možete da imate malo težu fazu sada. Obavezno posetite vašeg lekara radi redovnog pregleda i potrudite se da redovno pratite stanje krvnog pritiska. Takođe, ukoliko postoji neka terapija koju treba da uzimate, potrudite se da to bude sasvim redovno i na vreme. Nemojte da se igrate sa svojim zdravljem. Tokom ove faze možete imati i manje probleme sa osetljivim očima, vidom ali i sa nekim sitnim povredama koje se mogu desiti u predelu glave, očiju, slepoočnica. Nervni sistem vam je takođe osetljiv, pa su mogući i manji problemi sa grčevima u mišićima. Povećajte unos magnezijuma, potrudite se da se opuštate i da budete fizički aktivni.

Savet: Važno je da se pravilno orijentišete ka dugoročnim ciljevima.

ŠKORPIJA

Posao: Škorpije mogu očekivati početak stabilizacije finansijske situacije, jer planete napokon ostavljaju vaše polje finansija na miru. Ove godine ćete biti izuzetno kreativni i puni ideja vezanih za posao. Ali, za poslovni uspeh je potrebno vreme. A ako iko zna čekati u zasedi i "napasti" problem u najboljem trenutku, onda ste to vi, drage Škorpije. Skladan aspekt planeta tokom novembra je odlična potpora za početak realizacije tih kreativnih ideja. Samo budite strpljivi i prve veće rezultate možete očekivati u zadnjim danima nedelje. Napeti aspekti mogu dovesti do nenadanih troškova tokom nedelje, a u drugoj polovini meseca planete vas opominju da pazite šta potpisujete i da obratite pažnju na zaostale probleme iz prethodnog perioda, kako ne biste došli u veći problem.

LJubav: Polovinom nedelje aspekti deluju na vaš sektor partnerskih odnosa i tu ostaju duži period. Ovo označava potpuno novu eru u vašem životu, kada su partnerski odnosi bilo koje vrste u pitanju. Sam početak ovog perioda može biti pomalo težak, sa neočekivanim i dramatičnim promenama, ali drama je umetničko ime svake Škorpije. Početkom nedelje ćete verovatno otpočeti vezu sa pomalo čudnom osobom sa kojom ne delite niti jedno interesovanje, što će izazvati čuđenje vašeg užeg kruga prijatelja ili porodice. Međutim, ta veza će biti kratkog daha. Ubrzo ćete shvatiti da vam ipak treba nešto "normalno" na emotivnom planu, a u vašem znaku tokom novembra može razbuditi neki stari flert i pretvoriti ga u ozbiljnu vezu. Vrlo je važno da razgraničete svoja osećanja od potreba.

Zdravlje: Savet zvezda je više boravka u prirodi, joga ili neki drugi način opuštanja. Kao i kod Ovnova, i vi prvenstveno u ovoj nedelji morate voditi račun o svom psihičkom zdravlju. Takođe, čuvajte sinuse, ali pazite i na fizičke povrede glave. Starije Škorpije bi trebale da obrate pažnju na ishranu, ali i da se pridržavaju saveta lekara, pogotovo ako imaju probleme sa krvnim sudovima. Kod mlađih – dobra energija i raspoloženje. Generalno, prijalo bi vam druženje sa prijateljima u čijem krugu se sjajno osećate. Sigurnost koja je prisutna donosi i opuštanje, poverljive razgovore. Organizujte zajednički odmor odlaskom na neku udaljenu destinaciju. Morate se osloboditi gužve, kao i poslovne okoline koja vas opterećuje. Već ste duže vreme izloženi stresu, koji vam može doneti pad imuniteta.

Savet: Onome ko ume da čeka, vremenom sve dolazi.

NEDELJNI HOROSKOP Jarac će doživeti ljubavni procvat, Vodoliji se smeši sreća na polju novca

Foto: printscreen/facebook

 

STRELAC

POSAO: Sve ovo vreme vam nije bilo lako, pa ste već polako ušli u rutinu, jer nije bilo pomaka ni na bolje, ni na gore. Ali, sad se od vas u polju finansija traži red, rad i disciplinu. Ova nedelja finansijski neće biti loša, ali zahteva vašu potpunu predanost poslu. Zato je vreme da se pokrenete! Ova nedelja donosi nove poslovne prilike. Sada ćete morati da štedite, jer će biti više troškova, nego prihoda, ali godinu ćete završiti sa pozitivnim saldom. Polovinom nedelje možete očekivati pomoć od člana porodice ili bliskog prijatelja u vezi posla ili finansija. Sada vam se otvaraju putevi za nove poslove, pa ako ste nekad na marginama zapisali neku ludu poslovnu ideju, vreme je da se iste prisetite, realizujete, uz pomoć odgovornih, poverljivih saradnika.

LJUBAV: Puni ste emocija, ali imate problem sa njihovim pokazivanjem, što stvara tenzije. Trpi partner ili drugi ukućani. U ovoj nedelji, na putovanju, pored fakulteta, u muzeju, ili slično, upoznajete osobu sličnih afiniteta. Veza će na početku biti samo fizičke prirode, potrudite se da postane i nešto više. Zauzeti Strelčevi će tokom ovih dana imati problema u komunikaciji sa partnerom, što će dodatno biti otežano nedostatkom zajedničkog vremena, zbog previše poslovnih obaveza. Bićete svađalački raspoloženi sve do početka sledeće nedelje. Obratite pažnju na postupke, reči koje izgovorite, jer ozbiljno možete povrediti partnera. Oprostiće vam, ali neće zaboraviti, pa u određenom momentu to može izvući u vidu argumenta. Međutim, i to je prolaznog karaktera. Druga polovina meseca je generalno bolja za emotivni život.

ZDRAVLJE: Strelčevi u ovoj nedelji moraju voditi računa o iznenadnim povredama. Oprezno u saobraćaju, posebno ako idete na duža putovanja tokom meseca. Brza vožnja, kao i skretanje pažnje na sporedne stvari, može doneti poteškoće. Imate pojačanu potrebu za aktivnošću. Prijaće vam da svakodnevno odlazite u šetnju ili da praktikujete neki drugi vid fizičkih aktivnosti i rekreacije. Bićete osetljivi na nagle promene vremena. Pijte što više tečnosti i hranite se zdravije. Početkom nedelje, zbog pojačanog stresa, može doći do disbalansa hormona, posebno kad je štitna žlezda u pitanju. Ali, ako nema genetskih predispozicija, ovaj problem se može rešiti promenom plana ishrane, pojačanom fizičkom aktivnošću i odstranjivanjem osoba, koje vam uzrokuju stres, iz vašeg života.

SAVET: Sva ljudska mudrost može se sumirati u dve reči: čekaj i nadaj se!

JARAC

POSAO: Ovo će svakako biti jedna od važnijih nedelja za Jarčeve, posebno za mlađe pripadnike znaka. Jarčevi su znak sa najviše ambicija, a i za nadolazeću nedelju u glavi imate mnoštvo planova. Sada su vaši planovi i želje su pomalo nekonvencionalni ili pak neočekivani, te vas u stvari podsvesni strah od neuspeha sputava u njihovom ostvarivanju. Ako želite uspeh i dobre finansije moraćete izaći iz svoje zone komfora. Jarac je najveći radnik zodijaka, i za vas nije problem da "zasučete rukave", ali izlazak iz zone komfora je vaša najveća "boljka". Problem sa motivacijom ćete imati tokom narednih dana, ali je

zato je kraj nedelje pravo vreme za nove poduhvate. Planetarni aspekt može prouzrokovati probleme oko novca. Ponekad je preterana štednja jednako loša kao i nasumično, prekomerno trošenje.

LJUBAV: Prva polovina nedelje će biti sasvim mirna kada je emotivni plan Jarčeva u pitanju. Bilo da ste zauzeti ili slobodni, sve do kraja nedelje će vam vaš status odgovarati. A onda, polovinom sledeće nedelje , počinje "emotivno ludilo". Slobodni Jarčevi se naglo zaljubljuju, a oni zauzeti će, hteli to ili ne, morati da redefinišu svoju postojeću vezu. Naravno, nema razloga za brigu, ako je vaša veza od starta na čvrstim nogama, je će period biti samo prilika da vezu uzdignete na viši nivo i nakon toga uživate u srećnim trenucima. Sa druge strane, ako je vaša veza na staklenim nogama, onda je pomenuti period vreme kada ćete istu odlučiti da okončate. Ne volite da oduglovačite, pa ćete to učiniti što pre. Obratite pažnju na koji ćete način to učiniti, jer nekada nemate osećaj koliko partnera možete povrediti.

ZDRAVLJE: Bolovi u vratu i leđima, konstantan umor, potrudite se da u toku dana nađete vremena za opuštanje. Telesna težina vam može varirati. Prva polovina nedelje će vam doneti pojačanu osetljivost na stresne okolnosti i to će da izaziva psihosomatske smetnje. Bićete osetljivi i na nagle promene vremena, što će dovoditi do pojačanog umora i glavobolje. U drugoj polovini će vam biti osetljivo grlo i urinarni trakt, gde može doći do upale. Krvni pritisak će vam biti promenljiv. Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su srednje kalorične i lake za probavu. Od povrća pripremajte čorbe sa mešanim povrćem i dodatkom pilećeg mesa. Jedite grašak, kelj, kiseli kupus, soju, cveklu i krompir. Pileće i ćureće meso, kao i ribu pripremajte više puta nedeljno. Od voća jedite jabuke, ananas, suvo grožđe i smokve. Izbegavajte slatkiše.

SAVET: Nemojte preterivati u aktivnostima, jer može lako doći do pada imuniteta.

NEDELJNI HOROSKOP Jarac će doživeti ljubavni procvat, Vodoliji se smeši sreća na polju novca

Privatna arhiva

 

VODOLIJA

POSAO: Mnoge Vodolije su u prethodnom periodu doživele poslovnu ekspanziju, kroz povećanje prihoda, pokretanje ili pronalaženje novog posla. Međutim, sada možete očekivati blagu stagnaciju. Sam početak nedelje je povoljan, posebno za one čiji je posao na neki način vezan za moderne tehnologije, ali planete u vašem polju uspeha će usporiti vaše rapidno napredovanje. Ali, nemojte očajavati. Taj mirniji period je idealno vreme za planiranje budućih poslovnih aktivnosti. Iako je poznato da Vodolije nisu preterano orjentisane na materijalno, ova nedelja će promeniti vaš pogled na novac, pa ćete se ipak okrenuti praktičnim idejama koje u kratkom vremenskom roku mogu vaše znanje pretvoriti u novac. Dobri aspekti u vašem polju karijere i novca, će vam pomoći da to i ostvarite. Uskoro možete očekivati povratak nekog davno zaboravljenog duga ili neku isplatu kroz državne institucije ili osiguravajuće kuće.

LJUBAV: Iako će mnogi za Vodolije reći da nisu sebičan znak, već naprotiv, jedan od najhumanijih znakova zodijaka, koji je uvek spreman da pomogne onima u nevolji, istina je nešto drugačija. Istina, Vodolija jeste "najveća drugarčina", uvek je tu za prijatelje i za socijalno ugrožene kategorije, ali kada su emotivni odnosi u pitanju, Vodolije su često izuzetno sebične. Lekcija koju Vodolije sada moraju

savladati je emotivna nesebičnost. I da, ovo se odnosi i na zauzete i na slobodne Vodolije. Aspekt u vašem polju partnerskih odnosa će pokrenuti neke stare priče i zaboravljene probleme, koje ćete morati rešiti, kako biste nastavili dalje. Slobodne Vodolije mogu očekivati novu osobu u svom životu, ali prvo moraju naučiti da se "tango pleše u dvoje", odnosno da je za kvalitetan emotivni odnos potrebna posvećenost oba partnera, te da ne smeju stavljati potrebe porodice, prijatelja i prolaznika na ulici ispred potreba partnera.

ZDRAVLJE: Vodolije će u ovoj godini najviše problema imati sa zglobovima, pogotovo sa kolenima. Potrebno je da pronađete odgovarajuću fizičku aktivnost, kao što je na primjer joga, koja će vam pomoći da izbalansirati i duh i telo. Prečesto razmišljanje o finansijama i sukobi sa partnerom mogu dovesti do nervnog rastrojstva, a to može uticati na hormonski status, tako da je gore pomenuti savet nešto što trebate primeniti što je pre moguće. Prva polovina nedelje vam donosi pojačanu osetljivost na stresne okolnosti, što će od vas zahtevati da nađete vreme za svakodnevnu psihofizičku relaksaciju. Bićete podložni urološkim upalama. Ostatak nedelje vam donosi nešto bolje i stabilnije zdravlje, ali ćete i dalje biti osetljivi na prehladu i virusne infekcije, pa preduzmite preventivne mere. Vaša ishrana bi trebalo da sadrži hranu koja je većinom biljnog porekla. Izbegavajte mesne delikatese.

SAVET: Važno je da ne propustite nijedan dan, a da ne podvučete crtu.

RIBE

POSAO: Finansijski plan vašeg znaka je bio podložan oscilacijama, ipak, iznenadni, nenajavljeni troškovi više neće biti tako česti. Ali isto tako, više neće biti ni iznenadnih finansijskih dobitaka na koje ste navikli u prethodnom periodu. Iako će veći deo nedelje biti finansijski nestabilan, vama to neće smetati, jer ćete uvek u zadnji čas uspeti da zatvorite svaku finansijsku konstrukciju. Sve do kraja nedelje ćete biti u fazi oporavka vaših finansija. Oni koji su vam dužni, vratiće vam u tom periodu novac, a vi ćete ga samo proslediti dalje, kako biste zatvorili vlastite dugove. Ako nemate stalan angažman, ako vaš posao na bilo koji način zavisi od vaše reputacije, sam početak nedelje vam neće biti baš naklonjen, jer vam prazne priče nepoznatih osoba, mogu kvariti ugled i poslovanje. Ali, situacija će se popraviti, pa tako možete napraviti listu poslovnih želja koje želite ostvariti i onda polako krenuti sa njihovom realizacijom.

LJUBAV: Slobodni pripadnici ovog znaka će se osećati izolovano, neshvaćeno i napušteno, pa će utočište potražiti unutar "svog plemena" odnosno u krugu ljudi sa istim pogledima na svet i život. I baš tad, vam se može desiti ljubav sa šarmantnim strancem. Iako će vam se taj susret činiti kao propuštena prilika, jer to nije partner kakvog ste vi zamišljali, sve ukazuje na to da ta priča može biti mnogo stabilnija nego što se na prvi mah čini. Nemojte to olako da propustite. Ukoliko ste u vezi, aspekti ukazuju na to da će tokom ove sedmice uglavnom poverenje i vernost predstavljati kamen spoticanja između vas i emotivnog partnera. Da, definitivno se ovde nešto „iza brda valja“, pa bez obzira da li je u pitanju laki flert sa drugom osobom ili odista ulazak u tajnu vezu – i vi i voljena osoba osećate da se nešto dešava.

ZDRAVLJE: Ribe su napokon nagrađene za sve šokove i stresove koje su preživele tokom prethodnih godina. Poželjno je da ove godine putujete što češće - bilo kad, bilo gdje! Ove godine je zdravlje dobro, samo nemojte sve oko sebe previše emotivno shvatati. Prva polovina nedelje će vas činiti osetljivim na prehladu. Moguće su disajne smetnje, variranje krvnog pritiska i bićete pojačano osetljivi na stres. Potrebno vam je više odmo ra i psihofizička relaksacija. Kasnije, vaš imunitet će biti jači i imaćete više energije. Zdravlje će vam biti mnogo bolje. Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su bogate vlaknima. To su čia i lanene semenke, artičoka i kuvani kukuruz. Badem i crna čokolada su vam odlični za dodatak ishrani. Uzimajte C i D vitamin i magnezijum.

SAVET: Važno je da vas kroz ovu nedelju vodi razum, a ne ljutnja ili ishitrene odluke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading