Mlad Mesec u znaku Lava obasjaće nas radošću, ekspanzijom, bogatstvom, izbiljem
Foto: Shutterstock

Mlad Mesec u znaku Lav, u centru centra! Tačno na dan otvaranja Lavlje – Zvezdane kapije 8.8. Sunce i Mesec su u prisnom zagrljaju na 16° u znaku Lava u 8. Kući horoskopa Lunacije za Beograd i region. 

Odakle da počnem nego iz samog centra. Ovog puta petlja Osmice nalazi se tačno na centralnoj liniji između Solarne i Srčane čakre i ujedno otključava obe, otvara nas za nas. Za promenu. Za podešavanje na nas. Za materijalizaciju.

Poruka ovog Mladog Meseca u Lavu je da se veoma otvorimo da naučimo o sebi, o slobodi, šta nas čini slobodnim, kakav je osećaj slobode, o tome šta zapravo znači stvarna, potpuna sloboda za nas, jer upravo ćemo to i dobiti od ovog perioda.

Osam je broj beskonačnosti, ali i promene koja vodi ka slobodi. Večni život zapravo i jeste slobodan život na način kako mi osećamo da je najbolje za nas. Život u kom nas niko i ništa ne zadržava u prošlosti. Život sa retrovizorima, udobno smešteni u ljubavnom zagrljaju između ovde i sada, sa pogledom jasno fokusiranim na kreaciju novog napred.

Otvorimo se za nove ideje

Budimo fleksibilni. Sloboda i nezavisnost su glavne i veoma usplamsale energije ovog vremena, zato udahnimo duboko. Dišimo punim plućima, celim svojim bićem u svakoj situaciji. Setimo se svog tela, jer nije ideja, a još manje rešenje da budemo agresivni, prenaglašeni, previše reaktivni, sada kad su na ceni proaktivnost, kreativna i mirna akcija.

Nemir je prisutan u svakom trenutku, on je neminovnost ovog vremena, on je ono zujanje u vazduhu pred udar groma, pred veliki letnji pljusak, pred buru. Nemir koji je u stvari potpuni mir, ako umemo telom da ga čujemo.

Mirno telo zna značaj ovog rekvijema koji obično započinje dramatično i jednoglasno. On najavljuje promenu, slobodu od prethodnog i uvek dolazi po promisli Univerzuma, jer je to tada najbolje! Zato idite do dna sa nemirom, idite do svog dna, umirite svojim zagrljajem nemir, dajte mir i sebi i nemiru. E tu na dnu, u petlji osmice otvorite se za novu ideju, za novi način što se već viori.

Božiji Prst vođen Jupiterom. Najpre ću posvetiti koji red veoma važnom aspektu koji u astrologiji nazivamo “božiji prst” koji se u trenutku lunacije ističe. Naime, Merkur iz Lava obrazuje kvinkunks sa Plutonom iz Jarca i Neptunom iz Riba koji su u sekstilu. Ova energija upire, aktivira Merkura da ukaže na rešenje. Vrh Božijeg Prsta je Merkur u Lavu, dok je dno Božijeg Prsta, vrh strele, kanal za materijalizaciju rešenja očitan kroz Jupitera u Vodoliji.

Jupiter praktično navigira smer kretanja prema najboljem za nas. Može se reći da smo najbolje prošli jer ako neko zna da bude vodilja i inspiracija, ako neko zna kako da upravlja vrhom strele onda je to optimistični Jupiter koji traži, sagledava u mnoštvu i fokusirano pronalazi cilj, najbolje za nas! On ume da bude privučen radošću, ekspanzijom, bogatstvom, izbiljem.

Sa ovim plantama u igri su još ujedinjenje, beskraj, proširenje, omunikacija o višim vrednostima, o povećanju, o prenosu iluzije, o ponovnom rođenju istine. Ovo može biti veliki korak na individualnom planu, ali tako ima moć da se odrazi i na globalnom nivou.

Možete napraviti važan korak za svoju karijeru, uraditi promenu koja vas direktno pvezuje na vašu svrhu, misiju vaše duše. Iako je sve vrlo napeto, ipak vaš lični mindset može lagano preći na lakšu i vredniju verziju, može se u ovom činu promeniti. Vaše misli mogu iznenada da postanu veoma dobra podrška optimističnom načinu razmišljanja, idejama i promenama koje su nastupile.

Više nego ikad verujete svojoj intuiciji i to je najsigurniji smer. Sav posao i transakcije biće najbolje završeni uz pomoć slobodnog korišćenja intuitivnog kompasa. Pod dejstvom Neptuna uđite u veru, u suštinu sebe, dopustite inspiraciji da vas vodi, onda dubokim udahom uzmite sve što je vaše a odabir naka uradi vaša intuicija jer ona ZNA!

Dozvolite Jupiteru da se predstavi i odabere za vas. Tu je iintenzivni naboj Plutona koji donosi tenziju, sklonost  dubokim intezivnim razgovorima, ali ne brinite i ovo ima svoju svrhu. Zapravo dubina uvek donosi dodir sa istinom, a tako i potrebnu transformaciju.

Osvešćivanje dubokih istina uvek donosi energiju proboja, prevazilaska, transformacije! Neptun obrazuje sekstil sa Plutonom iako će egzaktan aspekt imati tek 2029 godine, kao sporokrećuće planete već sada najavljuju svoje benefite.

Ovo je svakako podrška i hrabrost, nedostatak straha usled visokog spiritualnog osvešćenja. Vođeni sopstvenim svetlom spremniji smo za prevazilazak postojećeg, za rešavanje problema, za prevazilaženje kolektivnih dogmi bilo da su izražene kroz kulturu, religiju, vaspitanje…

Ovo je aspekt evolutivnih promena koji se bazira na potrebama ljudske populacije, globalno, ali i vrlo lično, pojedinačno. Ovaj aspekt razara, uklanja i rasplinjuje svaku potrebu i mogućnost  za kontrolom, za posedom i upravljanjem tuđim životima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading