horoskop, zodijak, astrologija
Shutterstock, ilustracija
horoskop, zodijak, astrologija

Shutterstock, ilustracija

horoskop, zodijak, astrologija, Foto: Shutterstock, ilustracija

Pojedini znaci mogu imati i koristi od retrogradnog Merkura, samo da malo pripaze i budu skoncentrisani u mislima i delima. Venera u večernjim satima 7. februara menja znak i ulazi u Ovna što pokreće kod mnogih osoba akciju i strast pa se mnoge osobe mogu radovati Danu zaljubljenih. Mars menja znak 16. februara gde ulazi u Jarca i pravi trigon sa Uranom iz Bika što mnogim znacima može doneti iznenadne poslovne i finansijske prilike. Pojedine osobe mogu iznenada promeniti položaj na poslu gde im kreće mnogo bolje.

Ceo mesec Jupiter i Neptun će biti u sekstilu što je dosta dobro za duhovnost, idealogiju, umetnost, savetovanje, ekstrasenzorne sposobnosti ako ste na tom putu.

Humani pokreti se šire u svetu dok se ispoljava mistično i okultno.

Sredinom meseca Sunce i Mars će praviti sekstil što je dosta dobro da napunite baterije energetski pa možete sve postići šta ste naumili. Sa ovim aspektom se donose brze i radikalne promene, posebno kada su sport, pravda i rukovođenje u pitanju. Moguće su sportske i političke trke. Generalno gledano, ovaj mesec ima 29 dana jer je prestupna godina i može se dosta postići i uraditi u njemu.

OVAN

Dragi Ovnovi, kod vas početak meseca kreće dosta dinamično. Mnogo vremena trošite na druge i nikako da se malo posvetite i sebi što vas može odvesti do neprijatnosti. Ako ste planirali da ulažete u poslove, onda to uradite do 17. februara dok Merkur ne krene retrogradno.

Emotivno i u porodici treba da se od sredine meseca posvetite i uradite nešto novo jer je sve prešlo u rutinu. Vreme je da se posvetite intimi i vašem partneru. Pojedini Ovnovi koji su bili udaljeni od svoje dece sada bi trebalo da ih više posećuju, pa čak i kućnog ljubimca mazite i pazite. Kada je zdravlje u pitanju, može biti problem sa glavoboljama i u drugoj polovini meseca sa kostima i zubima. Čuvajte se gripa i ojačajte imunitet.

Zodijak, horoskop, ovan

Foto: Shutterstock

Zodijak, horoskop, ovan, Foto: Foto: Shutterstock

BIK

Dragi Bikovi, ovo je za vas dosta nestrpljiv mesec jer iščekujete neke poslove i finansije pa će biti potrebno da se naoružate strpljenjem. Pojedini Bikovi mogu u ovom mesecu da budu u minusu ali se krediti i pozajmice ipak ne preporučuju. Oslonite se na svoju intuiciju i svoje sposobnosti.

Već od 17. februara se kod vas otvaraju poslovna vrata pa bi neka osoba mogla da vam predloži neki posao koji je honoraran. Vi odlučite da li vam se to isplati i da li ima svrhe da prihvatite. Povoljni su aspekti pa bi to trebalo iskoristiti. Zbog jurnjave ste zapustili partnera pa bi trebalo malo vremena odvojiti za uživanje sa njim. Neki prijatelji koji su vam vrlo bliski sada mogu nešto da se pobune. Kada je zdravlje u pitanju, gledajte da izbacite masnu i kaloričnu hranu, slatkiše a pojačajte unos vlakana, voća i povrća.

BLIZANCI

Dragi Blizanci, kod vas ovaj mesec je dosta aktivan pa je moguć i veći priliv novca, posebno ako sarađujete sa inostranstvom ili stranom firmom i svi koji rade sa internetom. Mnogi Blizanci su jako svesni svojih sposobnosti, šta mogu a šta ne mogu uraditi. Sredinom meseca je dosta povoljan period, čak možete dobiti i neku novu ponudu za posao. Mnogi uspesi će isključivo zavisiti od vaše sposobnosti pa se potrudite i dajte maksimum od sebe.

Kako je vaša planeta Merkur retrogradna, može se desiti da se premišljate kada su odluke u pitanju što sada nije dobro, treba brže donositi odluke. Kako je do sredine meseca Mars u vašem polju partnera, onda postoje i neke neprijatne situacije koje se ne rešavaju same od sebe. Potrebno je da se obostrano potrudite jer može doći i do teških reči i loše komunikacije gde je potrebno razumevanje i kompromis.

Kada je zdravlje u pitanju, mnogi Blizanci su iscrpljeni i nemaju snage pa bi trebalo da povrate svoju fizičku kondiciju. Moguć je pad imuniteta pa unosite vitamine i minerale.

RAK

Kod vas se, dragi Rakovi, u ovom mesecu sa nestrpljenjem očekuju plodovi vašeg rada pa već oko 7. februara imate priliv malo većeg novca. Prava prilika za posao i zaradu se pokreće od sredine meseca, posebno ako je vaš posao vezan za inostranstvo, strance ili inostrane firme. Onda možete očekivati lepu svotu novca.

Pojedini Rakovi već u drugoj polovini meseca mogu da dobiju dobre vesti za unapređenje na poslu ili promenu posla na viši stepen unutar kolektiva. Moguće je da neke stvari zapostavite što će vas nervirati.

Ako ste u partnerskim odnosima nisu prikazani neki problemi, sve teče dosta mirno. Slobodni Rakovi bi mogli da imaju iskušenje sa svojim starim partnerom što je opet do vas i da li želite ponovo obnoviti staru ljubav. Kada je zdravlje u pitanju, potrebna je fizička aktivnost ili samo šetnja. Hronični bolesnici mogu imati svoje boljke. Još ništa nije zabrinjavajuće.

LAV

Kod vas, dragi Lavovi, u ovom mesecu može već samim početkom biti nezadovoljavajuće . Neka povišica koja je trebalo da dođe, to se nekako prolongira pa čak može biti izostavljena. Dosta težak mesec, posebno sredinom meseca kada Mars uđe u vaše polje posla i donese borbu i konflikte.

Vaše konfuzno stanje i konflikti mogu biti izazvani nepažnjom i vašim rečima. Možda bi bilo najbolje da se odmarate i to vreme potrošite na sebe. Poslednje nedelje meseca stanje se smiruje pa iz tog mira treba bolje planirati saradnju sa partnerima.

Emotivno su dosta lepše energije pa mnogi Lavovi plene svojim šarmom, slobodni čak mogu i da uđu u vezu. Kada je zdravlje u pitanju, pojedine osobe mogu imati problema sa vratom, mišićima, kičmom, pritiskom i srcem.

Zodijak, horoskop, lav

Foto: Shutterstock

Zodijak, horoskop, lav, Foto: Foto: Shutterstock

DEVICA

Vas, drage Device, očekuje turbulentan početak meseca tj. u prva polovina. Moguće je da vam se čini da vas na poslu ne cene dovoljno, a i ne plaćaju. Sa kolegama takođe nije sjajna situacija i vi uviđate da već dugo trpite pa želite da menjate posao. U poslednjoj nedelji meseca ipak se situacija stišava.

Emotivno je dosta nezadovoljavajući period, čak i sa prijateljima su emocije u disbalansu, a kod vas se budi misao niže vrednosti zbog pojedinih osoba.

Osobe koje su u braku ili dužim vezama mogu usled svog nezadovoljstva i depresivnog stanja da dosta iznerviraju partnera pa se setite lepih stvari sa partnerom. Menjajte raspoloženje i nastup dok nije kasno. Kada je zdravlje u pitanju, bilo bi dobro da za početak uradite neki kontrolni pregled.

VAGA

Drage Vage, ovog meseca imate previše posla i obaveza, možete dosta postići jer ste fizički spremni ali vaše psihičko stanje je iscrpljeno. Trebalo bi malo da imate predaha i mira. Već oko sredine meseca situacija je mirnija, što vama ide na ruku. Vi dobro znate da uz vaš trud i planiranje postižete sve što ste isplanirali.

Osobe koje su u vezi ili braku sada mogu biti na teškom iskušenju jer se pojavljuje osoba iz prošlosti a vi, zaslepljeni libidom i željom za ljubavlju, možete podleći iskušenju. Slobodne Vage mogu imati udvaranja od osobe koja je već zauzeta. Svakako je na vama izbor i odluka ali ipak budite svesni posledice.

Kada je zdravlje u pitanju, mnoge Vage imaju dobro zdravlje dok pojedine mogu imati nekih problema sa kožom i zubima. Čak su i alergije moguće.

ŠKORPIJA

Drage Škorpije, ovaj mesec će krenuti sa nekim manjim problemima ali vi to rešavate. Lepi poslovi i poslovne saradnje vas pokreću. Bez obzira šta drugi misle o vama, vi terate po svome.

Sve nadolazeće poslove vi rešavate bez nekih problema, kao od šale. Kako ste vi puni samopouzdanja i u svom elementu, neke osobe mogu biti ljute na vas, pa čak i ljubomorne.

Osobe koje su u vezi bi mogle zapostaviti svog partnera što bi moglo probuditi ljubomoru u njima pa će biti priče šta su prioriteti u životu, a na kom mestu je ljubomora.

Kada je zdravlje u pitanju, vi ste dosta jaki ali zbog iscrpljenosti i nespavanja ipak se odmarajte i pojačajte imunitet.

STRELAC

Kod vas, dragi Strelčevi, ovaj mesec je dosta usmeren na komunikaciju i svi prihodi idu preko komunikacije. U drugoj polovini meseca vi bi trebalo da povedete računa o vašim troškovima i lakim poklonima. Potrebno je malo štednje da posle ne ostanete uskraćeni za novac koji će vam nedostajati.

Ako ste u vezi, onda bi trebalo da se malo aktivirate, nešto ste se ulenjili. Partner se neće buniti ako vi nešto preduzmete i pokrenete žar ispod pepela.

Većina Strelaca je dobrog zdravljaa, treba samo malo da se pokrenu fizički dok hronični bolesnici treba da se čuvaju virusa i paze na način ishrane.

Zodijak, horoskop, strelac

Foto: Shutterstock

Zodijak, horoskop, strelac, Foto: Foto: Shutterstock

JARAC

Kod vas, dragi Jarčevi, je sve u vašim duhovnim i emotivnim tokovima. Mentalna snaga će biti naglašena i sve što vi osmislite i želite da sprovedete biće povezano sa emotivnim sklopom.

Mnoge planete u vašem znaku će vam davati ogromno samopouzdanje i snagu da sve što pomislite možete i da uradite. Sredinom meseca ulazi i Mars u vaš znak što će vam dati još dodatnu energiju i snagu da se izborite i ispunite svoje želje.

Emotivno vi volite sve što je trajno i stabilno pa bi bilo dobro kada se pruži prilika za takvu vezu da ne birate slobodu i samoću. Naravno da ne treba prihvatiti površnu vezu i nešto što nema budućnost. Kod vas mnogi uspesi u ljubavi i poslu zavise isključivo od vaših emocija.

Kada je zdravlje u pitanju, treba usporiti malo i priuštiti odmor, zdravo se hraniti i uzimati dodatne vitamine.

VODOLIJA

Kod vas, drage Vodolije, sve dok traje vaša vladavina ide sve jednim lepim tokom. Vaš optimizam i pozitiva utiče na sve ljude oko vas pa se potrudite da tako ostane do kraja meseca.

Moguće je zbog obimnog posla da trpe vaša porodica i bliski prijatelji pa im objasnite šta se dešava. Pokušajte ipak malo vremena da izdvojite za svoje bližnje jer krajem meseca će biti još više posla. Emotivno polje za osobe koje imaju partnere će biti u redu, harmoniji i ljubavi punoj razmeni osećanja.

Pojedine Vodolije koje su slobodne mogu ovaj mesec da flertuju sa više osoba i na kraju da ostanu opet same i slobodne. Kada je zdravlje u pitanju, vama nedostaje fizička aktivnost i vežbe a sve ostalo je dosta dobro.

RIBE

Kod vas, drage Ribe, ovaj mesec može da krene bez nekih problema jer su oni ostali u prošlosti i ne vraćajte se na njih. Što se tiče posla i finansija, sada za neke šopinge i nepotrebne troškove nije vreme jer je novčanik poluprazan.

Sada nije vreme ni da ulažete u neki posao ako nije zagarantovano da će doneti prihod. Sada je vreme da malo štedite.

Emotivno posle dugog usamljenog puta nešto vam je pokrenulo potrebu da budete voljeni, maženi i paženi u toplom zagrljaju. Sve to je izvodljivo ako već imate partnera, a ako ste slobodni onda dozvolite osobi koja vas voli da uđe u vaš život.

Kada je zdravlje u pitanju, trebalo bi povesti računa o ishrani jer se mogu javiti stomačni problemi i gojaznost. Zdravo se hranite.