Prijatelji
Screenshot
Prijatelji

Screenshot

Foto: Screenshot

Jedan od načina za upoređivanje sebe sa likovima je po horoskopskom znaku. Ovde u pitanju nije horoskopski znak kome pripadaju likovi, pošto se to i ne zna za svakog od njih, već po osobinama znakova koje oni otelotvoravaju. U nastavku pronađite i svoj znak i lika kome ste najsličniji.

Ovan – Majk

U svom prvom pojavljivanju, Majk nije delovao kao neko ko će se dugo zadržati u seriji i imati važnu ulogu, međutim publici je bio privlačan od početka. Bio je advokat koji je od toga odustao da bi postao muzičar, a uz sve to je vrlo čudan lik. On je ovan zbog svoje posvećenosti, upornosti, kreativnosti i činjenice da se ne plaši da bude drugačiji i suprotstavi se onima kojima to smeta.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Friends' Central Perk (@just_._tribbiani) on Jun 1, 2019 at 12:56am PDT

Bik – Ganter

Iako nije među glavnim likovima, Ganter je i dalje važan deo serije. On nalikuje ljudima rođenim u znaku bika zato što voli svoje običaje i rutinu, srećan je tu gde se trenutno nalazi i sveukupno je veoma opuštena i mirna osoba. Čini se da ga ne uznemirava ni način na koji se glavni likovi odnose prema njemu, ali povremeno može da bude veoma ljubomoran.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ☆☆☆ friends scenes ☆☆☆ (@friends.lobster) on Jan 8, 2016 at 3:55pm PST

Blizanci – Čendler

Blizanci imaju najviše razloga da se poistovećuju sa Čendlerom. Oni su poznati po sjajnom smislu za humor i dobroj pripovedačkoj sposobnosti, ali takođe su i znak koji traži ljubav i prihvatanje ostalih. Čendler često koristi svoje viceve i priče kako bi prikrio sve svoje slabosti i naterao druge ljude da im se dopadne.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Chandler Bing (@friends_chandler) on May 16, 2020 at 1:12pm PDT

Rak – Kerol

Rakovi su po prirodi brižni znak, koji prikazuje mnoge majčinske osobine. Kerol je u seriji i bukvalno majka, ali to nije sve što je vezuje za ovaj zak. Ona je fina i puna ljubavi i prema svima onima prema kojima ne mora da bude i obično daje veoma dobre savete, baš kao i rakovi.

Lav – Dženis

Ovo je lik koga fanovi smatraju ili neverovatno iritantnim, ili vrlo potcenjenim, ali Dženis ima mnogo toga zajedničkog sa lavovima. Ona je dobrodušna i verna osoba, spremna da oprosti Čendleru svašta. To davanje druge štanse i opraštanje je karakteristično za lavove, koji ponekad mogu i da budu nepodnošljivi nekim ljudima.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Friends Turkish Fan (@friendsfanpge) on Apr 20, 2020 at 7:01am PDT

Devica – Monika

Možda i najočigledniji izbor na listi, zato što Monika ima mnoge osobine tipične device. Brižna je, voli da bude domaćica, a neverovatno voli čišćenje, organizaciju, liste i držanje svega pod kontrolom. To uopšte ne moraju da budu loše osobine i navike, pogotovu ako se koriste na pravi način.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by westanfriends (@f.r.i.e.n.d.s_addicted) on Jun 13, 2020 at 7:11am PDT

Vaga – Rejčel

Verujemo da bi Rejčel bila vaga u znaku, zbog toga što je vrlo druželjubiva, otvorena i posvećena svom izgledu. Ona je dobar primer obe kranje strane vaga, jer je u početku prikazana kao razmažena i površna, a kasnije dosta napreduje i koristi svoju ljubav prema lepoti i kreativnosti. A uz sve to je i veoma zabavna.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by always friends ❤️ (@friends4everfan_) on Jun 12, 2020 at 4:03am PDT

Škorpija – Džoi

Škorpije su poznate po svojoj strastvenosti, a Džoi je definitivno lik koji je pokazao najviše strasti, konkretno prema suprotnom polu. On je neko ko voli ljubav, a vode ga strast i srce pre nego intelekt i razum. On pored toga ima i sve ostale osobine koje škorpije čine zabavnim i veselim osobama.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by always friends ❤️ (@friends4everfan_) on Jun 14, 2020 at 1:30am PDT

Strelac – Nora

Još jedan lik koji nema toliku „minutažu“, ali predstavlja dobar primer jednog znaka. Čendlerova majka je optimistična, vedra, puna duha i veoma voli da putuje i zabavlja se. Takođe zna da povremeno bude bezosećajna, što se vidi u trenutku kada je svima bilo drago što je vide, a ona pažnju nije posvetila svom sinu, već Rosu.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by F.R.I.E.N.D.S (@little.harmonica) on Nov 13, 2019 at 7:05am PST

Jarac – Ros

Ako ste jarac, najverovatnije biste bili Ros Geler u seriji. On je definitivno najoprezniji od svih i trudi se da uvek razmišlja o budućnosti i planira unapred. Možda njegova sestra Monika ima bolje organizacione sposobnosti u kući, ali Ros je finansijski oprezniji i počeo je da štedi pare već od prvog posla. A svi znamo da može da postane pravi mrgud i duri se kada mu se nešto ne ostvari, što je tipično za jarčeve.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by always friends ❤️ (@friends4everfan_) on Jun 9, 2020 at 3:54pm PDT

Vodolija – Fibi

Ovo je još jedan lik za koga nema dileme koji bi horoskopski znak predstavljao. Ona je neobična, sklona sanjarenju, veoma emotivna, pozitivna, osetjiva i uvek se vodi svojim osećanjima. Ona ne samo da odgovara ovom horoskopskom znaku, već predstavlja i njegov savršen primer.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by always friends ❤️ (@friends4everfan_) on Jun 11, 2020 at 11:27am PDT

Ribe – Erika

Erika je odigrala važnu ulogu u životima Monike i Čendlera, a zato vreme se uspostavila kao neko ko je do srži u znaku riba. Ona je pre svega optimista i idealista, ali iz toga ponekad proizlaze naivnost i lakovernost zbog želje da uvek vidi najbolje u svemu. To su tipične osobine riba, koje žele da gledaju svet ružičastim naočarama.