dijeta
shutterstock
dijeta

shutterstock

dijeta, Foto: shutterstock

Našli ste dijetu koja vam odgovara zbog izbora namirnica, odrekli ste se omiljene hrane, ali opet ne vidite rezultate? Probajte da prilagodite režim ishrane horoskopskom znaku, pa ćete uskoro možda biti ponosni na svoju vitku liniju.

Evo koji režimi ishrane najviše odgovaraju horoskopskim znakovima

Ovan: Atkinsova dijeta

Ova ideja je po svemu sudeći stvorena za Ovnove. Vi ste osobe koje vole da kombinuju trening i dijetu, pa verovatno nećete imati problem da se držite ovog plana ishrane, kada se jednom priviknete na novi režim.

Bik: Perikoneova dijeta

Za bikove je najvažnije da smanje unos šećera, slatkiša, čokoladica i sl. Vašim znakom vlada slatka Venera, „najslađa“ planeta od svih, pa neka vas ne čudi, ako ste zavisni od slatkiša. Za vas su dobre dijete koje ograničavaju unos šećera i ugljenih hidrata.

Blizanci: Zdrava ishrana

Nema društvenijeg znaka od vas, pa kada birate dijetu verovatno će vam biti važno da vam se pridruži neko od prijatelja ili članova porodice. Zato je najbolje ne ići u ekstreme i prosto se odlučiti za generalno zdraviju ishranu, a ne za neku konkretnu dijetu. Možda ćete sporije doći do rezultat, ali ćete dugoročno popraviti čitav svoj životni stil.

Rak: Zelena dijeta

Vi rakovi brinete za sve druge, a najmanje za sebe. Zbog bi trebalo naći opciju u kojoj uz malo truda postižete velike rezultate. Koristite namirnice koje se brzo pripremaju, jer ćete tako uštedeti vreme i popraviti liniju i zdravlje. Zelena dijeta je za vas idealna, a ako niste vegetarijanac, slobodno dodajte i parče mesa, pečenog bez ulja.

Lav: Brza dijeta

Vi ste vatreni znak, što znači da nemate previše strpljenja. Zbog toga su za vas dobre dijete koje garantuju brze rezultate. Odaberite neku od brzih dijeta, ali obavezno posle toga nastavite sa zdravom i umerenom ishranom, kako se kilogrami ne bi vratili.

Devica: South beach dijeta

Prema mišljenju nutricionista, ključ svake dijete je u redovnim obrocima i umerenosti. Jedite male porcije, nikada ne preskočite obroke i pažljivo birajte namirnice.

Povrće, biljke, zdravlje, ishrana

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Vaga: Zona dijeta

Ovo možda ne znate o sebi, ali vi niste umerena osoba, naročito ne kada je hrana u pitanju. Zato vam je potrebna dijeta koja će precizno definisati kada i koliko smete da jedete. Zona dijeta se temelji na ravnoteži: obrok bi trebalo da se sastoji od 40 odsto ugljenih hidrata, 30 odsto proteina i 30 odsto masti.

Škorpija: Sonoma dijeta

Vi obožavate fizičke aktivnosti, a pod tim podrazumevate i hranu. Mrzite osećaj kada vam je nešto uskraćeno, pa vam je zato najbolji izbor Sonoma dijeta.

Strelac: Mesna dijeta

Vi ste vrlo aktivni, pa vam je potreban režim ishrane koji će vam pružiti dovoljno energije za sve što želite da postignete u toku dana. Zato je mesna dijeta odličan izbor.

Jarac: Limunova dijeta

Vi imate snagu volje, verovatno veću od svih ostalih znakova zajedno. Mnogi izbegavaju dijete koje se temelje na jednoj određenoj namirnici, ali za vas to nije problem. Uz ovu dijetu vratićete energiju i detoksifikovati organizam.

Vodolija: Trodnevna dijeta

Već je jasno da ovo nije dijeta za osobe koje nameravaju da promene svoj stil života, već za one kojima treba brzo rešenje. Koristite je onda kada je potrebno da se uvučete u omiljenu haljinu ili kada je potrebno da dobro izgledate, a nemate vremena.

Ribe: Medicinska dijeta

Vama je potrebna dijeta koja neće samo pomoći u mršavljenju, već će izbalansirati vaše emocije. Kada ste neraspoložen, vi posežete za hranom, pa je zato ključno da ne izgubite snagu dok ste na dijeti, jer bi to moglo da vam ugasi volju za bilo kakvim aktivnostima. Medicinska dijeta će vam pružiti dovoljno energije, a ipak, smanjiti kilograme.

dijeta

shutterstock

dijeta, Foto: shutterstock