Pare, Dobitak, Novac, Dolari, Lutrija
Shutterstock
Pare, Dobitak, Novac, Dolari, Lutrija

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Stručnjaci iz oblasti astrologije tvrde da "zvezde" utiču na to kako i koliko trošite novac, pa proverite, da li uspešno štedite ili jedan od onih što se rasipaju sa istim!

 

Ovan

Bik

Ovaj znak je u stanju da od samog sebe sakrije novac! On kao da "zaboravi" gde ga je ostavio i uvek u šteku ima nešto za "crne dane". Školski primer uspaničenog štediše koji više voli da razmišlja o tome šta će da uštedi, a u stvari retko da mu to i polazi za rukom. Voli luksuz, dobru hranu, kvalitetna pića, žene vole lepo uređen dom, lepu garderobu, nakit, darežljivi su i kako onda da im ostane novac. Stiču ga vrednim radom i lakše im je da planiraju neke nove poslove i da zasuču rukave nego da sebi uskrate bilo šta što požele.

Pare, novac, dečko, devojka, par

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Blizanci

Rak

Oni su pravi proračunati kalkulanti! Ima ekstravagantan odnos prema novcu iako važi za štedišu. U stvari, vrlo mudro rukuje novcem. Štedi, ili pazi na svaki dinar a onda kupi sebi nešto što odavno želi ili potroši na putovanje. Voli novac i uvek ima kalkulator u ruci, mada se pravda svima da mu do novca nije stalo. Pre će odabrati dobro plaćen posao nego onaj u kojem uživa. Mnogo stiče preko rada sa strancima, preko posla koji ima veze sa nekretninama ili putem nasledstva. Žene Rakovi često dođu do poveće svote preko ljubavnog ili bračnog partnera.

Besparica, novčani problemi, novac, problemi

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Lav

Devica

Voli sve što je otmeno i glamurozno više nego što bi se reklo na prvi pogled. Njen izgled, bez obzira na to da li se radi o ženi ili mušakrcu, pre će odati skromnost, ali one imaju svoje snove za koje štede i poslednji dinar. To često mogu biti egzotična putovanja ili neki vredan umetnički predmet. Hoće ih sreća više nego što bi se reklo i često dobiju sjajnu poslovnu ponudu, dobru platu ili dobitak na lutriji. Vole da troše na društvo, da sede u kafanama, kafićima, otmenim restoranima, svejedno, ali neće žaliti novac da daju na nešto što drugi mogu smatrati bacanjem para. To se kod Device ne može desiti. Ona zna u šta ulaže svaku paru, jer to radi intuitivno.

 

Vaga

Možda i najveći materijalista od svih! Voli novac više nego "leba" da jede, i znatno više nego što bi se reklo na prvi pogled. I ona spada u one znakove za koje je novac simbol udobnosti i samo tako ima svrhe, te će potrošiti na putovanja, na kozmetičare, na skupe kreme, kvalitetnu obuću, prijatne izlaske. Nije joj preterano stalo, ma kog da je društvenog ranga, da ulaže u stambeni prostor, ali ako ga dobije, bilo od roditelja, ili preko partnera, uložiće u njegovu funkcionalnost, a ne na glamur. Vaga je pomalo snob van kuće a komformista u domu, mora imati dobre tehničke uređaje i sve što može da joj olakša svakodnevicu.

Škorpija

Strelac

Klasičan predstavnik šeprtlje sa novcem. Sklon tome da izgubi kreditne kartice, novčanik na putu... E to je Strelac. Ali ne postoji ni znak koji će lakše da se snađe. On nikada nema i uvek ima. Ne postoji znak koji je u stanju da više zabrlja sa novcem i da se lakše snađe, od njega. On uvek ima svitu oko sebe koja ga opslužuje, ali on ništa ne traži. Kao dobra kuca pogleda tužnim očima i svi se sjate oko njega da mu rešavaju probleme. Kada samo hoće, može da zgrne čitavo blago, ali je u duši klošar, filozof i putnik. Važan mu je psihički mir, tako da ga novac u stvari mnogo i ne zanima. A kada dobije na lutriji, čašćava sve redom.

Novac pare štednja bogatstvo

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Jarac

Vodolija

Vrlo mistični po pitanju svega ali najviše po pitanju finansija. Sa njima nikada ne možete da znate na čemu ste! Znak za koji nikada ne znate šta ima, šta nema. Verovatno ni on sam ne može da kontroliše svoje izdatke i prihode, jer uvek nešto kalkuliše, planira, ulaže, pozajmljuje. Voli biznis, i spremna je da rizikuje i da uđe u neke kombinacije koje svima izgledaju na granici razuma, a ona profitira. Uvek ima od koga da pozajmi i ima na koga da se osloni ako ostane bez novca, jer ima prijatelje koji će joj se naći pri ruci. Darežljiva je prema deci, voli da ima udoban životni prostor.

Banka, kartice, štednja, žena

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ribe