Horoskop zodijak horoskopski znaci
Shutterstock
Horoskop Zodijak Horoskopski znaci

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Majanski astrološki znaci su podijeljeni u 19 zodijačkih znakova u astrološkom sistemu koji su razvile drevne Maje.

PROČITAJTE VIŠE:

 

CHEN: od 2. januara do 21. januara

Osobe koje su rođene u znaku Chen-a su noćne osobe i više vole noć nego dan. Vreme pred sumrak i pred zoru je pravo vreme za vas i tada imate najveću snagu u sebi. U tom periodu se najbolje osećate i tada se najviše zabavljate. Imate prirodnu sklonost ka mesečevoj energiji. Vaš kardinalni pravac je okrenut ka zapadu i zapad tokom meditacije može biti veoma koristan za vas.

YAX : od 22. januara do 10. februara

SAC: od 11. februara do 2. marta

Horoskop, astrologija, horoskopski znaci, zodijak

Shutterstock

Foto: Shutterstock

KEH: od 3. marta do 22. marta

MAK: od 23. marta do 11. aprila

Osobe koje su rođene u znaku Mak-a su jedna od najvećih misterija Majanskih astroloških znakova. Smisao vašeg znaka je manje jasno definisan nego kod drugih astroloških znakova. Mak je misterija i to vas čini dobrom osobom. Dajte sve od sebe kada branite nekog ko vam je blizak. Reč koja opisuje vaš znak je i zatvorenost, što još jednom upućuje da nešto krijete ili da ste povučeni. Često provodite slobodno vreme u razmišljanju i meditaciji. Ako odvojite vreme samo za sebe i budete daleko od drugih, otkrićete tajne. Vaš broj je broj 3. Broj 3 se smatra kao broj božanstva, ravnoteže i završetka.

KANKIN: od 12. aprila do 1. maja

Najviše vremena provodite na suncu uz meditaciju, jer vi tada najlakše dolazite do novih ideja i zaključaka. Ako je moguće i ako vam se ukaže prilika, obavezno probajte u pećini da meditirate, ili barem posetite pećinu i tada ćete otkriti šta zapravo znače mir i tišina. Vaš totem životinje je pas, posebno žuti pas. Psi su dobro poznati po svojoj odanosti, ali manje poznata osobina pasa je da poseduju i neverovatnu unutrašnju snagu.

MUWAN: od 2. maja do 21. maja

PROČITAJTE JOŠ:

 

PAX: od 22. maja do 10. juna

KAYAB: od 11. juna do 30. juna

Oni koji su rođeni u znaku Kayab-a imaju prirodnu sklonost prema mesecu i duhovnim poduhvatima. Vi ćete najverovatnije pronaći sebe u potrazi za dubokim značenjem reči Mjesec. Kornjača je vaša totemska životinja. Kornjače su duboko u kulturi Maja kao nosioci drevnih mudrosti i nosioci zemlje. Kao što je poznato kornjače su jako spore, pa tako i vi volite sve da radite polako i sa oprezom.

KUMKU: od 1. jula do 20. jula

WAYEB : od 21. jula do 25. jula

Wayeb je period od samo 5 dana u godini, za razliku od ostalih simbola Maje gde je raspon od 20 dana. Tokom Wayeb-a perioda, prirodna ravnoteža Maja je poremećena. To je bilo vreme kada su druge sile došle na zemlju i kada su duhovi hodali zemljom. Biti rođen u ovom znaku ne znači da nećete imati sreće u životu. To znači da verovatno imate jaku vezu sa drugim svetom i u drugim oblastima. Probajte to da prihvatite. 

POP: od 26. jula do 14. avgusta

Jaguar

Profimedia

Foto: Profimedia

WO: od 15. avgusta do 3. septembra

ZIP: od 4. septembra do 23. septembra

ZOTZ: od 24. septembra do 13. oktobra

Slepi miš

Shutterstock

Foto: Shutterstock

TZEC : od 14. oktobra do 2. novembra

XUL: od 3. novembra do 22. novembra

Osobe koje su rođene pod znakom Xul-a su blisko povezane sa životinjskim totemom psa. Pas je veoma važna životinja za Maje. Maje su verovale da ih psi vode u sledeći život, kada pas prođe pored njih. Kao rezultat toga ljudi koji su rođeni u ovom horoskopskom znaku poseduju neke osobine psa kao što su lojalnost, snaga i posvećenost. Psi mogu da vam pomognu da se oslobodite straha od smrti.

YAXKIN: 23. novembra do 12. decembra

MOL: od 13. decembra do 1. januara