Dan zaljubljenih, veza, ljubav, par, romantika
Shutterstock
Dan zaljubljenih, veza, ljubav, par, romantika

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Mesečni ljubavni horoskop za avgust 2019. godine!

Strast, romantika i želja za flertovanjem, ali i za dramatičnim reakcijama koje su glasne i često preterane – deo su našeg svakodnevnog života. S druge strane, žudnja za pustolovinom, rizik i potreba da budemo u centru pažnje, da nam se dive i da nas slušaju, vodi nas pravo u nevolje, u nezgodne, u besmislene i komične situacije.

PROČITAJTE I:

 

S Marsom i Venerom u Devici bićemo motivisaniji i ulagaćemo više truda i energije u odnose s drugima i s voljenom osobom. Pod uticajem Lava sada možemo očekivati konkretne činjenice, strast i reči pune ljubavi i dela koja to dokazuju, kroz rešavanje svakodnevnih poslova i obaveza. Odnosi će postati bliskiji i bolji. U ovom periodu stvari postaju jasnije, lakše se pronalaze slabe tačke u odnosima s drugima, bez obzira na njihovu prirodu.

Ova TRI horoskopska znaka ne podnose SAMOĆU!

Svaki horoskopski znak ima neke karakteristike koje ga odlikuju i čine posebnim. Neki uživaju u društvu i vole da nalaze nove prijatelje. Drugi su uvek spremni da pomognu i rado su u čvrstoj, dugotrajnoj vezi. Za neke horoskopske znakove je veza koja dobro funkcioniše najbitnija.

 

OVAN

Avgust 2019. godine mogao bi da bude mesec koji ćete pamtiti kada se radi o ljubavi. Savetujemo da iskoristite energiju mladog Meseca (31. jula) i da donesete odluku o smeru kojim želite da se vaš ljubavni život odvija. Razmislite o načinu na koji iskazujete ljubav prema voljenoj osobi? Želite li možda da ponovo osvojite nečije srce? Mlad Mesec aktivira vašu 5. kuću, a to je kuća ljubavi, zabave i kreativnosti. I ovog meseca vaša je 5. kuća prepuna planetama: Merkur (od 11. do 29. avgusta), Mars (do 18. avgusta), Venera (do 21. avgusta) i Sunce (do 23. avgusta). Ako ste slobodni, ljubavni život okupiraće vam misli sve vreme. Spremni ste za zabavu! Kreativni, optimistični i društveni – bićete neodoljivi. Imate potrebu da budete u centru pažnje, pa malo pripazite kako ne biste preterali. Nemojte stvari uzimati zdravo za gotovo. Bilo da ste slobodni ili u braku, obratite pažnju na potrebe voljene osobe i razmislite šta tačno želite. U ovom periodu možete popraviti odnos s voljenom osobom, a ako ste slobodni, mogli bi da uđete u novu vezu. Merkur kreće direktnim hodom 1. avgusta 2019. godine i donosi vam novu priliku da razjasnite nesporazume. Nakon 21. avgusta situacija se smiruje i ulazite u analitičku i racionalnu fazu ili ćete odjednom imati dosta obaveza koje donosi život u dvoje.

BIK

Avgust 2019. godine nije nužno period velikih osvajanja ili velikih ljubavnih događaja, iako je nakon 18. avgusta moguće da se pokrenu ljubavne igrice i da se dogodi ono o čemu ste sanjarili. Iskoristite energiju planeta, saberite se i otpustite prošlost i misli o bivšoj ljubavi. Povoljan je period za porodični život ili za stvaranje nove porodice. Ako ste u stabilnoj vezi, mogli bi ste se odlučiti za zajednički život ili zajedničku investiciju koja će vam omogućiti da zajedno uživate. Podjednako dobro osećaće se i Bikovi u braku koji bi mogli da se odluče za renoviranje i uređenje svog životnog prostora. Ako planirate prinovu, u ovom periodu lakše ćete razgovarati o tome i zajedničkim budućim planovima i obavezama. Sve više planeta ulazi u vašu 5. kuću (ljubav), što znači da su veći izgledi za one koji su slobodni da nađu pravog partnera. U vašu 5. kuću Mars ulazi 18. avgusta, slede ga Venera (21. avgusta), Sunce (23. avgusta) i Merkur (29. avgusta). To je najbolji period za pokazivanje pažnje i izražavanje osećanja. Voljena osoba uzvratiće konkretnim dokazom njene ljubavi prema vama.

Seks, strast, odnos, veza, ljubav, flert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

BLIZANCI

Zadovoljstvo, otvorenost prema voljenoj osobi i želja da poradite na vašem odnosu polako se vraćaju u vaš život i ispunjavaju vas optimizmom i verom u budućnost. Jupiter, Velika Sreća, kreće direktnim hodom 11. avgusta 2019. godine, u kući veza i braka Blizanaca, a tom kućom i vlada. Merkur, vladar Blizanaca, takođe se kreće direktnim hodom tokom avgusta. Nesuglasice iz prošlosti sada se mogu razrešiti. Merkur i Jupiter prave trigon između 20. i 22. avgusta. To su povoljni dani za one koji traže nekog posebnog, ali ako razmišljaju o ozbiljnoj vezi, a ne o avanturi. Oni koji razmišljaju o avanturi neće stići dalje od flertova i vrućih razgovora. Od 18. avgusta puno planeta ulazi u 4. kuću Blizanaca (porodica, koreni, dom). Prvi dolazi Mars, zatim Venera (21. avgusta), Sunce (23. avgusta) i Merkur (29. avgusta). U ovakvim okolnostima oni koji nisu u braku ozbiljnije će razmišljati o ulasku u brak, o zajedničkom životu i stvaranju porodice. Onima koji su u braku savetujemo da više vremena provode s članovima porodice i da se više posvete porodičnim obavezama.

RAK

Merkur, planeta komunikacije, kreće direktnim hodom 1. avgusta 2019. godine. To je prilika za vas da raščistite dosta starih nesporazuma i problema. Od 18. avgustase vaša 3. kuća (komunikacije) polako popunjava planetama. To je povoljno vreme za rasprave, dijalog i razmenu ideja. Novac i dalje može biti osetljiva tema, ali nemojte biti tvrdoglavi ili sebični. Ako već neko vreme postoje sukobi, sada se takva situacija može promeniti zahvaljujući konstruktivnim razgovorima koji donose i bolje razumevanje. Razmislite o tome koliko vam vaša veza vredi, vredi li nastaviti dalje ili je vreme da razmotrite druge mogućnosti za vas. Ako ste u neslužbenoj vezi, suočićete se s istim pitanjima i razmišljaćete o tome koliko ulazak u brak može da promeni vaš život. Slobodni Rakovi biće poprilično nerealni tokom avgusta 2019. godine i sanjariće o idealnoj vezi, o damama u nevolji i vitezovima u sjajnim oklopima. Savetujemo vam da date priliku osobi koja vas privlači i da se potrudite da upoznate bolje tu osobu. Takva hrabrost može biti nagrađena i možda otkrijete da je ta osoba upravo onakva o kakvoj sanjate.

PREPORUČUJEMO:

 

LAV

Lav je pun planeta tokom avgusta 2019. godine, što znači da će Lavovi biti više okupirani sobom i činjenicom da ste u dobrom periodu u kojem možete poraditi na ličnom razvoju i individualnim ciljevima. Mlad Mesec 31. jula 2019. godine poguraće vas prema obnovi, promeni stila, izgleda i razmišljaćete o tome kako se pokazujete pred drugima. Neki će biti dosta sebični, što može narušiti odnose s drugima, ponajprije s voljenom osobom. Isto se odnosi i ako želite da uđete u vezu. U Lavu su Merkur (od 11. do 29. avgusta), Mars (do 18. avgusta), Venera (do 21. avgusta) i Sunce (do 23. avgusta). Blistaćete, s lakoćom ćete privlačiti pažnju drugih, ali teško da će se naći mesta za druge u vašem životu. Ako ne želite da stvorite probleme u vašoj vezi, unutar sebe nađite velikodušnost i snagu davanja i otvorite se prema voljenoj osobi. Puno stvari tokom avgusta zavisi od vas samih. Savetujemo da iskoristite ovaj povoljan period, da poradite na komunikaciji i da pokažete svoju romantičnu i zaštitničku stranu. Dobro je i što Jupiter 11. avgusta završava retrogradno kretanje, u kući ljubavi Lava. Dajte i primićete mnogo! U suprotnome ćete se naći u društvu osoba koje su čudne i pune sebe. Uran, planeta koja vlada kućom veza Lava, kreće retrogradno 12. avgusta i može označavati trenutak krize u vašem ljubavnom životu ili trenutak donošenja vrlo važne odluke vezane za budućnost vašeg zajedničkog života.

DEVICA

Tokom avgusta 2019. godine bićete više introvertni, tihi i fokusirani na sebe i svoju dušu. Budite oprezni u svemu što radite i na poslu i u ljubavnom životu. Više planeta (Mars, Venera, Sunce i Merkur) iz vaše 12. kuće (izolacija, tajni neprijatelji, ali i duhovnost i isceljenje) ohrabruju vas da istražujete svoju dušu, ali ne i ljubavne veze. Ako ste u stabilnoj vezi, voljenoj osobi bi trebalo da objasnite da morate sami sa sobom da raščistite neke stvari i da vam je potrebno vreme nasamo. Puno planeta seli se u Devicu (Mars – 12. avgusta, Venera – 21. avgusta, Sunce – 23. avgusta i Merkur – 29. avgusta), i zato postajete atraktivni, aktivni i zainteresovani za ono što se oko vas događa. Koliko ćete to iskoristiti, to zavisi od vas. Teško ćete održati ljubavnu vezu, a ako ste u braku, ovo je period u kojem ćete sve teže i teže naći dodirne tačke s voljenom osobom. Slobodne Device u ovom periodu zaista ne znaju šta tačno žele u svom ljubavnom životu. Uprkos činjenici da su atraktivne i otvoreno prilaze zainteresovanim osobama, te Device mogu delovati odsutno mislima, nezainteresovano ili neodlučno. S druge strane, neke Device željeće previše, prebrzo i provodiće vreme u dnevnom sanjarenju o savršenoj vezi.

devojka, sreća, žena, moda, ljubav, sumnja, laž

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

VAGA

Društveni život Vaga tokom avgusta 2019. godine je intenzivan; izlasci s prijateljima i zabava su svakodnevna pojava. To je dobro za Vage koje traže nekog posebnog, jer tako mogu upoznati nove i zanimljive osobe. Ako želite da upoznate još više novih osoba i proširite krug prijatelja, učlanite se u neku grupu, zajedničke projekte, možda one humanitarne, pronađite udruženje ili zajednicu sa zajedničkim interesovanjima ili otvorite profil na stranici za upoznavanje. Ako ste u ozbiljnoj vezi ili braku, vrlo lako može doći do uzrujavanja ili ljubomore voljene osobe. Vi želite više slobode i možda ćete izlaziti bez voljene osobe, što bi voljenu osobu moglo navesti na sumnje, a iz toga slede žustre rasprave. Uran, vladar vaše 5. kuće (ljubav), kreće retrogradno 12. avgusta 2019. godine. To je razlog više da razmislite o tome na koji način pokazujete pažnju, iskazujete svoje potrebe i što je za vas obostrano poverenje i bliskost. Budite oprezni, najbolje ni ne ulazite u tajne veze s osobama koje su u vezi ili braku. Takva tajna veza mogla bi se razotkriti sredinom meseca. Pun Mesec 15. avgusta2019. godine aktivira 5. kuću Vage, a to znači da bi stara afera mogla da se završi. Isto se odnosi i na veze koje nisu bile stabilne ili ne funkcionišu već neko vreme. Sada ćete imati snage za odlazak i želećete slobodu. Ako ste u harmoničnoj vezi, pred vama su ispunjavajući trenuci.

ŠKORPIJA

Posao kojim se bavite oduzimaće vam puno vremena i energije tokom avgusta 2019. godine. Ako ste slobodni i tražite novu ljubav, mogli biste da upoznate osobu kojoj je, kao i vama, karijera na prvom mestu. Neke Škorpije osvojiće srce (ili će to želeti) osobe koja je uticajna i ugledna. Bićete vođeni nerealnim romantičnim vizijama i na temelju toga ćete imati očekivanja koja neće moći da budu ispunjena. Ali, ima i Škorpija koje, ako otvore svoje srce i postanu tolerantnije, mogu naći ljubav kao u filmovima, za koju će moći reći da je suđena. Tokom avgusta Škorpije su uglavnom šarmantne, lako osvajaju i privlače potencijalne partnere, znaju kako da naprave atmosferu i kako da zadive nekoga ko traži lepe reči ili snagu osećanja. To se odnosi i na Škorpije koje su u braku i s lakoćom će oterati dosadu i zameniće je nežnošću, opraštanjem i tolerancijom. Uran kreće retrogradno 12. avgusta 2019. godine u kući partnerstva i braka Škorpije, što je savršen trenutak za smirivanje stvari.

Flert, klub, izlazak, par, muvanje, seks

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

STRELAC

Merkur, vladar kuće partnerstva i braka Strelca kreće direktnim hodom 1. avgusta 2019. godine, što je dobra stvar. Mnogo lakše ćete se uskladiti s voljenom osobom i otkriti bezbroj zajedničkih stvari, umesto da se svađate zbog različitog mišljenja. Komunikacija je mnogo bolja tokom avgusta i vrlo važna za ostvarenje boljeg odnosa među vama. I Jupiter, vladar Strelca kreće direktnim hodom, 11. avgusta. Nakon dužeg analiziranja doći ćete do pozitivnih zaključaka i ostvarićete sklad u ljubavnom životu. Pripremite se, jer ćete prepoznati svoje greške i moraćete da preuzmete odgovornost za neke propuste. Savetujemo da povedete voljenu osobu na duže putovanje. Ne samo da ćete uživati zajedno, nego će to putovanje utažiti vašu žeđ za pustolovinom. Ako ste slobodni, mogla bi da vas privuče osoba iz inostranstva. Možda ćete se naći u vezi na daljinu. Ako studirate, u tom okruženju bi mogli da upoznate zanimljivu osobu. Mars, planeta koja vlada aferama Strelca 18. avgusta dolazi u vašu 10. kuću (karijera, društveno-profesionalan ugled), što znači da bi mogli da se upustite u vezu s nekim iz poslovnog okruženja ili s nekim ko je na položaju.

JARAC

Avgust 2019. godine je idealan period za ostvarenje veće bliskosti, većeg obostranog poverenja, za dogovore oko zajedničkih ulaganja i za povezivanje na dubljem nivou. Zanimaće vas samo ozbiljna veza. Bićete hrabriji i otvorenije ćete razgovarati o osećanjima. Sada ste spremni da se otvorite i pokažete svoju ranjiviju i strastveniju stranu. Mlad Mesec 31. jula, kao i planete iz vaše 8. kuće (intimnost, ali i transformacija), podstiču bliskost, dublje povezivanje i nove veze. Stari nesporazumi, sukobi i sumnje sada se mogu ostaviti iza kako biste odnos mogli da podignete na viši nivo. Situacija se može okrenuti na bolje za većinu Jarčeva, ako odnos nije jako narušen ili više nema ljubavi. Ako stvari sagledamo iz drugog ugla, možemo reći da će mnogi parovi prolaziti kroz period transformacije i promena. Oni koji traže novu ljubav, predomišljaće se, posebno nakon 12. avgusta kada Uran kreće retrogradno kroz kuću ljubavi Jarca. Izgledno je da ćete imati avantura koje neće potrajati, ali će biti intenzivne i stimulativne. Nemojte trošiti previše novca kako biste ostavili dobar utisak.

Novac, devojka, briga, sreća, žena

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

VODOLIJA

Mlad Mesec 31. jula 2019. godine aktivira vašu 7. kuću (veze i brak), a mlad Mesec 30. avgusta aktivira vašu 8. kuću (intimnost). U vašoj 7. kući su Merkur (od 11. do 29. avgusta), Mars (do 18. avgusta), Venera (do 21. avgusta) i Sunce (do 23. avgusta). Sve te planete prelaze u vašu 8. kuću u drugom delu meseca. Avgust 2019. godine je najbolji period za ulazak u vezu koja može postati dugotrajna, ali i za pozitivne promene, ako ste u vezi. Dobro ćete se sporazumevati i sada je prilika da razrešite stare nesuglasice i da ponovo uspostavite obostrano poverenje i da se više zbližite. Ako želite sklad u vezi, recite voljenoj osobi šta želite, šta vas čini srećnim i pitajte voljenu osobu ista pitanja. U drugom delu meseca može doći do nesporazuma. Možda će roditeljima ili nekom članu porodice ili iz kruga bliskih prijatelja biti potrebna vaša pomoć, ali ne jednom, nego sve više i više. Voljena osoba može se osećati zapostavljeno i to može, u tom slučaju, biti uzrok svađa.

RIBE

Najviše energije i vremena ulagaćete u karijeru tokom avgusta 2019. godine. Za ljubavni život nećete imati mnogo vremena. Nakon 18. avgusta 2019. godine situacija se menja na bolje. Nakon 21. avgusta 2019. godine osetićete potrebu da više vremena provedete s voljenom osobom. Za većinu Riba, tokom avgusta, stalno je prisutan osjećaj dužnosti i obaveze. Prihvatite obaveze i potrudite se da ih ispunite, uključite se u porodične poslove kako bi vaš život u dvoje bio bolji. Jedino tako moći ćete da održite sklad i moći ćete da uživate. Nije loše družiti se i kroz zajedničke poslove, to može osnažiti vaš odnos, ako uspete da unesete malo zabave u obavljanje svakodnevnih poslova. Neke Ribe će brzo shvatiti da život u dvoje nije to samo po sebi, nego da se sreća gradi dan za danom. Komunikacija će biti sve bolja i bolja, te se lako možete dogovoriti oko podele porodičnih obaveza. Ako tražite novu ljubav, prolazićete fazu emotivne nestabilnosti, ali to vas neće sprečiti da uživate. Može vas privući neko iz vašeg poslovnog okruženja ili ćete kroz obavljanje posla upoznati nekog zanimljivog.

Cveće, par, poklon, sreća, ljubav, flert, muvanje

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

 

BONUS VIDEO:

Alo analiza otkriva kako da izračunate da li ćete biti bogati