Vrat, bol, masaža
Shutterstock
Vrat, bol, masaža

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Svakim delom ili područjem vašeg tela vlada određena energija Zodijaka.

Upoznajte svoj organizam i psihu kroz astrologiju i otkrijte da izbegnete stres i poboljšate zdravlje.

PROČITAJTE I:

 

Ovan

Telo: Ovan vlada glavom, očima, ušima, mozgom, kosom i licem.

Energija: Predstavlja energiju lidera, onoga ko se zauzima za sebe. Vlada emocijama besa, samopouzdanja i hrabrosti.

Neuravnoteženost: Kad energija nije u ravnoteži, dolazi do glavobolje, migrene, gubitka samopouzdanja, problema s curenjem iz nosa i sinusima. Pojavljuju se i akne, problemi s kožom, ekcem, osip ili gubitak kose.

Iscjeljenje: Izborite se za ono do čega vam je uistinu stalo, nema odustajanja. Ako ste potiskivali svoje želje ili pak previše progovarali iz ega, možda je vreme da se to dovede u ravnotežu.

Vrat, bol, masaža

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Bik

Telo: Bik vlada vratom, grlom, štitnjačom, i gornjim delom leđa.

Energija: Bik predstavlja energiju stabilnosti i doslednosti.

Neuravnoteženost: Pojavljuju se bolovi u gornjem delu leđa. Mogući su problemi s vratom, i glavoboljom. Često se javlja i osećaj da ste zapeli na mestu, a prisutan je i strah od promene ili gubitka.

Iscjeljenje: Negujte praktičan i metodičan pristup životu koji vam daje osjećaj sigurnosti i organizovanostii. Nedostaje vam utemeljenost ili ste zapeli u situaciji čije rešenje ne vidite, možda je vreme da ovo uravnotežite.

Blizanci

Telo: Blizanci vladaju umom, mislima, vašom sposobnošću izražavanja te rukama, prstima i ramenima.

Energija: Blizanac predstavlja energiju koja se odnosi na slobodu izražavanja i organizovanja vlastitih misli. Blizanci su prirodni komunikatori, pisci i govornici.

Neuravnoteženost: Kad je energija izvan ravnoteže, to se manifestuje kao zbunjenost, bol u rukama i ramenima. Prisutna je i sklonost prema ogovaranju ili nepromišljenim izjavama.

Isceljenje: Uravnotežite energiju putem meditacije, boravkom u tišini. Naučite da smirujete um.

Joga meditacija proleće leto opuštanje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Rak

Telo: Rak vlada prsima, grudima, trbuhom i plućima.

Energija: Energija Raka usmerena je na emocije.Reč je o brižnosti, njegovanju i potrebi da služi drugima.

Neuravnoteženost: Emocije su nekontrolisane. Prisutne su česte promene raspoloženja, iscrpljenost, preterana osetljivost. Javlja se potreba za samoćom i povlačenjem.

Isceljenje: Za isceljenje su delotvorne vežbe disanja, plivanje, boravak na svežem vazduhu.

Lav

Telo: Lav vlada srcem i gornjim delom leđa.

Energija: Ona simbolizuje unutarnji sjaj Energija je ponosna, samouverena i kreće se bez straha.

Neuravnoteženost: Kad je energija Lava izvan ravnoteže, može doći do komplikacija sa srcem (aritmija, infarkt,). Dolazi do poteškoća u izražavanju emocija i zatvorenosti prema ljubavi.

Isceljenje: U uravnoteživanju energije bilo koji oblik kreativnog izražaja često je od pomoći. To uključuje umetnost, ples, pisanje, glumu itd. Preporučuje se i joga.

PREPORUČUJEMO:

 

Devica

Telo: Devica vlada probavnim sistemom – crevima, želucem, slezinom.

Energija: Energija je zemljana, upućena je na detalje i pomaže u održavanju reda, rada i discipline.

Neuravnoteženost: Javljaju se probavni problemi, konstipacija, poremećaji u ishrani, bolovi u želucu, probava je slabija. Prisutni su i kompulzivno razmišljanje, tvrdoglavost te opsesivno ponašanje.

Vaga

Telo: Vaga reguliše bubrege, urinarni trakt, kožu, endokrini sistem i lumbalni deo.

Energija: Energija ovog znaka usmerena je na odnose s drugima.

Neuravnoteženost: Kad energija Vage nije u ravnoteži, osoba je ili previše zavisna ili se ne da vezati. Češće se javljaju problemi kao što su infekcije, učestalo mokrenje ili bol u leđima. Izvesna je i bol u donjem delu leđa ili osip.

Žena, bolovi, kičma, kosti, leđa

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Škorpija

Tijelo: Škorpion vlada reproduktivnima sustavom, spolnim organima, crijevima i sustavom organa za izlučivanje.

Energija: Energija Škorpiona odnosi se na transformaciju i učenja o tome kako napustiti teška mjesta, otpustiti, mijenjati se kroz životna iskustva. Također, riječ je i o otkrivanju poruka koje dolaze iz nesvjesnog.

Neuravnoteženost: Prisutan je osjećaj zaglavljenosti u problemu ili čak prebrzo donošenje odluka. Može se također manifestirati kao depresija, manjak libida ili pak pretjerano aktivni libido.

Iscjeljenje: Uravnoteživanje energije ide kroz prihvaćanje promjena i otvorenost za prihvaćanje onoga što ne razumijete. U tome mogu pomoći meditacija, psihoterapija, pa i učenje tantre. Provođenje vremena u blizini vode donosi emocionalno opuštanje.

Strelac

Telo: Strelac vlada kukovima, bedrima, i jetrom.

Energija: Energija ovog znaka uvijek je spremna na avanturu.

Neuravnoteženost: Javljaju se problemi s kukovima, jetrom, izvesna je i sklonost preterivanju. Oseća se snažan nemir, kao i nemogućnost boravka na jednom mestu dugo vremena. Može se manifestovati i kao stagnacija i problemi s učenjem.

Isceljenje: Jedan od najboljih načina uravnoteženja energije je putovanje, učenje nečeg novog što pomaže u otvaranju i proširivanju životnih horizonata, ali i vlastitog uma. Gode vam vežbe za fleksibilnost kukova.

Jarac

Telo: Jarac vlada kolenima, zglobovima i zubima.

Energija: Izvesna je usmerenost na ono što je praktično, korisno i uredno. Energija je ambiciozna i vrlo motivisana.

Neuravnoteženost: Dolazi do problema u radu, često se javlja i teskoba. Mogući su bolovi u kolenima, kao i zubobolja.

Isceljenje: Važno je češće se odmarati, usporiti i istražiti što to uistinu podstiče vaše ambicije. Revidiranje dnevnog rasporeda takođe može da bude od koristi - manje rada, više vremena za igru i zabavu.

Vodolija

Energija: Energija ovoga znaka usmerena je na sve što je dobro za čovečanstvo, humana je te izrazito inovativna, često i revolucionarna.

Neuravnoteženost: Kad su stvari izvan ravnoteže, stvaraju se u glavi sulude ideje o nekim projektima i poslovima koje je nemoguće ostvariti. Dolazi do udaljavanja od stvarnosti. Može doći do problema s donjim delom nogu, kao i osećaja anksioznosti ili čak napadaja panike.

DEVOJKA, BOLOVI, MENSTRUACIJA, TUGA, STOMAK

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ribe

Telo: Riba vlada stopalima, nožnim prstima, limfnim sistemom.

Neuravnoteženost: Kad je energija u disbalansu, spava se previše ili premalo. Postoji tendencija bega od stvarnosti (alkohol, sedativi). Prisutni su prevelika zabrinutost i hipohondrija.

Isceljenje: Kako biste uravnotežili energiju, važno je da stupite u kontakt sa svojim duhovnim vodstvom. Postoji mnogo načina da se to postigne, ali meditacija je veoma delotvorna.

Tri znaka koja su spremna da gaze preko najrođenijih kako bi došli do onoga što žele!

AUTOR: Telegraf/M.M. DATUM I VREME: 31.10.2019. 14:54 Da li ste među njima? Foto: Shutterstock, ilustracija Njihov cilj je samo sopstvena sreća, pa im nije problem da gaze preko mrtvih kako bi je dostigli. Evo koji su to horoskopski znaci koji neće mariti za vas na putu do sopstvene sreće.

 

BONUS VIDEO:

Saznajte za 2 minuta da li ćete se ikad udati!

 

Komentari (1)

JASAMRIBA

08.11.2019 12:53

Za osobe rodjene u znaku ribe pise - kad je energija u disbalansu, spava se previše ili premalo. Postoji tendencija bega od stvarnosti (alkohol, sedativi). Prisutni su prevelika zabrinutost i hipohondrija.Ja uzimam suplemente i to kurkumu.OPC+C kapsule,vitamin C,a to nije ni alkohol ni sedativ.