moda, devojka, žena, stil, posao, sreća, bes
Shutterstock, ilustracija
Zvezde, Nebo, Zvezda PAdalica, pun mesec

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pun Mesec u novembru je u znaku Bika, a "ako sve ide po planu i ako je posejano dovoljno semena", kaže Suzan Tejlor, sada "ćemo videti prve plodove svog truda." Po tome ćemo moći da ustanovimo jesmo li na pravom putu. "Pun Mesec ne mora uvek biti nežan i plodonosan, ali ako je jedna stvar sigurna, to je da vam može pokazati treba li nastaviti putem koji trenutno idete."

PROČITAJTE I:

 

Mesec u Biku žudi za sigurnošću i udobnošću, ali kako je nasuprot njemu Sunce u Škorpiji, koje zahteva moć i uzbuđenje, "pripremite se za Mesec koji će karakterisati i stabilnost i zbrka", a kako se Bik povezuje sa novcem, srećom i postignućem, na te stvari treba obratiti pažnju.

Mesec je povezan i sa retrogradnim Merkurom, takođe u Škorpiji, pa bi vas mogao navesti da olakšate dušu u vezi sa stvarima koje su vas u poslednje vreme zabrinjavale. Ali morate paziti na preterane reakcije jer bićete skloni dramatičnosti i zbog najbeznačajnijih stvari, što bi moglo izazvati napetost.

 

Zato sada birajte svoje bitke i reagujte samo kada je to nužno, a ne kada vas bilo šta iritira.

Impulsivnosti – koju podstiče kvadrat Marsa i Plutona – naročito treba da se čuvaju rođeni u znaku Bika, Škorpije, Lava i Vodolije.
Osim njih, delovanje ovog punog Meseca snažnije će osećati i Rakovi, Device, Jarci i Ribe.

Ovaj je pun Mesec "odličan je za dovršavanje dugoročnog cilja", ističe Džejmi Partridž. On će "vam pomoći da snove pretvoriti u stvarnost jer aktivira glavni planetarni aspekt 2019. godine, sekstil Saturna i Neptuna". Ta moć ostvarivanja snova intenzivirana je pozitivnim aspektom s Plutonom, dok sekstil Marsa i Jupitera "daje energiju, inicijativu i sreću za osiguranje uspeha".

devojka, hladnoća, zima, jesen, moda

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Budući da je u opoziciji sa Merkurom, razumevanje i iznošenje svojih osećaja glavna je tema ove Mesečeve faze. Mogući su unutrašnji sukob između misli i osećanja, kao i nerazumevanje i rasprave sa drugima. Na sreću, taj rizik umanjuje harmoničan aspekt sa Saturnom i Neptunom, pa je ovo dobro vreme kako za razmišljanje u tišini tako i za dobijanje emocionalne podrške i saveta od starijih i mudrih osoba.

Trigon sa Saturnom daje i "strpljenje i emocionalnu snagu za nošenje s bilo kojim problemom uzrokovanim opozicijom punog Meseca i retrogradnog Merkura", dok trigon s Neptunom – jačanjem senzibilnosti, saosećanja, povezanosti sa osećajima i okruženjem– pomaže nam da izbegnemo potencijalne komplikacije.

Malo je punih Meseca tako dobro smeštenih kao onaj u Biku, naglašava Čani Nikolas. "Ovo je Mesec slavan po svojoj osobini da može da pomogne da usporimo i uživamo u finijim stvarima u životu." Stvarima kao što su miran san, odmor, dobra hrana, biljke što bujaju, maženje s voljenom osobom... Ali, vrlo opušteno."

Budući da je u sekstilu sa Neptunom u Ribama i trigonu sa Saturnom i Plutonom u Jarcu, ovaj Mesec zanimaju samo prijateljstva što pridonose kvalitetu života. Nema potrebe za srljanjem jer, kao i u svemu, Bik želi da izgradi nešto trajno. Ovaj pun Mesec, zaključuje astrolog, sve nas poziva da umirimo svoju hiperaktivnost i dopustimo sebi da se usredsredimo na ono što nam donosi radost, i to na način koji je najjednostavniji i koji će nas najviše ispuniti.

PREPORUČUJEMO:

"Ovo je moćan pun Mesec sa pozivom da otkrijemo duboke želje iz svoje suštine. Razmislite o tome da sledite ritam svog bubnja, a ne da budete ovca u stadu", kaže Lena Stivens. Razmislite po čemu ste jedinstveni, šta je vaš izraz. Ako ste nedavno doživeli iznenadnu promenu bilo okolnosti bilo percepcije, razmotrite kakav je vaš stav i otpornost na osuđivanje, savetuje astrolog.

Bilo koju situaciju koju doživljavate kao ugnjetavanje možete promeniti u stvar ličnog izbora i moći, pa ćete biti zahvalni za iskustvo koje vam je ona donela – to će je preokrenuti.

Dva znaka koja se uvrede za svaku sitnicu!

AUTOR: Krstarica/M.M. DATUM I VREME: 11.11.2019. 11:40 Osetljive prirode i kratkog fitilja Foto: Shutterstock, ilustracija Pred nekim ljudima morate da pazite šta govorite kako ih ne biste uvredili jer sve shvataju kao napad. Opsednuti su mišljenjem drugih - i to zbog nesigurnosti i opsednutosti sobom.

 

"Pun Mesec uvek je dobro vreme da se potvrdi da je čaša napola puna a ne poluprazna."

Na dan ovog punog Meseca učinite nešto kreativno samo za sebe, preporučuje L. Stivens. "Vaša je svrha danas da sebe pokrenete ka pozitivnoj budućnosti, čak i ako ne znate kako, kada, gde i s kim."

NAJČITANIJE VESTI:

 

BONUS VIDEO:

Počela je paklena godina četvorke! Spremite se za mučne promene!