Devojka, moda, sreća
Shutterstock, ilustracija
Devojka, moda, sreća

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Merkur u znaku Riba kreira sekstil sa Saturnom u Jarcu 20. februara 2019. godine, a daje nam veliku šasnu da vidimo šta je još potrebno da uradimo za napredak i srećnu budućnost.

PROČITAJTE JOŠ:

U astrologiji kada su planete u sekstilu to znači da one zauzimaju ugao od 60 stepeni i kreiraju jedan pozitivan aspekat koji pomaže našoj svesti i donosi dobre promene u život. Sekstil u sebi krije ključeve uspeha, odnosno pomaže da otkrijete kako na najlakši način ostvariti velike snove.

Prema ovom sekstilu "ubraćemo najlepše plodove onoga što smo posejali", odnosno svaki dosadašnji trud biće dobro isplaćen. Pošto je Merkur u Ribama sve do aprila, ova pokretačka energija usmeravaće nas još mesec dana na najbolji životni put.

Na kraju 2018. godine i početkom 2019. godine osećali ste se nemoćno i pomalo potišteno, jer ste mislili da ne možete započeti nešto dobro dok ste zarobljeni u zamkama prošlosti. Međutim, taj začarani krug sada nestaje poput magle i dobijate mogućnost da vidite razne prilike koje su vam nedostajale u dosadašnjem životu.

Žena, sreća, uspeh, moda, devojka

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

U ovom aspektu dominira znak Riba koji budi osećanja, vraća želju za ljubavnim zanosom i čini da polako postajemo romantični. Ponovo osećate one iskrice zaljubljenosti, a pošto će vam komunikacija u ovom periodu biti slabija strana, birajte reči. Međutim, nikako ne dozvolite da sve te divne misli i emocije ostanu zarobljene u vašoj duši i umu. Otvorite srce i pokažite partneru koliko vam je stalo.

Saturn je često prikazan kao simbol bola i autoriteta. To znači da ćemo na teži način naučiti neke lekcije koje će pomoći da kasnije ne ponavljamo iste greške. Ovo je lekcija o otpuštanju negativnosti, loših navika i čišćenju karme. Saturn u znaku Jarca nam pomaže da pronađemo sebe, da shvatimo svoju pravu prirodu.

Otvaraju se vrata srećne budućnosti

Tokom ovog aspekta važno je da završite nedovršene poslove iz prošlosti kako bi se pred vama otvorila vrata srećne budućnosti. Biće vam razbijene iluzije da će jednog dana nešto pasti sa neba i doneti vam promenu u životu, već napokon razumete da za svoju sreću morate da se angažujete. Altivirajte se već danas i počnite da korak po korak radite značajne stvari koje vam mogu doneti blagodetu u narednom periodu života.

U martu Merkur, planeta komunikacije, nalazi se u senci i podstiče vas da se mislima vratite i za nekoliko godina unazad i shvatite u čemu ste grešili. Tako će početak aprila doneti jasniju siku života, a to je period kada vas očekuje dobra transformacija.

Srećna, osmeh, žena, devojka

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

U ljubavnim odnosima postaće sve jendostavnije ako sa partnerom razgovarate o potisnutim negaticvnim sećanjima i emocijama. Oprostite partneru ili vi zatražite oproštaj za propuste u prošlosti. Sada je presudno da očistite odnos od toksične enerije kako biste mogli da krenete napred.

Saturn u Jarcu podseća da nikada nije kasno da započnete ostvarenje snova. Budite iskreni prema sebi, počnite da se usavršavate u sferama u kojima primećujete lične slabosti i točak sreće će početi da se vrti.

To ne znači da treba kontrolisati svaku situaciju u životu. Dopustite srcu da vas vodi, prepustite se životnoj reci, ali ne zaboravite da u svakom trenutku, ako želite i istinski verujete u sebe, možete promeniti njen tok.