Nikola Tesla
Shutterstock
Nikola Tesla

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Najveći naučnik svih vremena Nikola Tesla decenijama je veliki izazov za sve proučavaoce astrologije. Horoskop napravljen na osnovu zvaničnih podataka njegovog rođenja daje natalnu kartu koja je isuviše bleda za genijalan um i specifičan životni put kakav je on imao.

Ako nekog danas nazivaju “čovekom s druge planete” ili “vanzemaljcem”, onda se očekuje da njegov natalni horoskop već na prvi pogled ukaže na nešto slično. To nije slučaj kada je u pitanju Teslin horoskop izrađen na osnovu zvaničnih podataka.

Nikola Tesla

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Tesla je zvanično u podznaku Bik, što je nemoguće!

Dakle, zvanično, rođen je u noći između 9. i 10. jula 1856. godine u selu Smiljan. Znak Raka sa podznakom Bika već na prvi pogled začuđuje, jer Tesla svojom fizionomijom nikako ne odgovara tom podznaku. Neki astrolozi su podesili vreme rođenja kako bi mu Uran (genijalnost, grozničavost, nervoza) bio na samom ascendentu i time opravdali izostanak simbolike Bika (debljina, tromost, inertnost, materijalistička opredeljenost).

Međutim, dovoljno je pogledati nekoliko osnovnih stvari koje znamo o Tesli i njegovom životnom putu. Otac mu je bio sveštenik, Sunce (otac) u lošem aspektu sa Marsom pre ukazuje na agresivnog oca, tiranina.

Idealizovao je majku, a otac je bio tiranin?

Dalje, imao je idealističan odnos s majkom, Mesec u konjunkciji sa Marsom ukazuje mržnju i ratoboran odnos što je daleko od onog što znamo o njemu. Dakle, astrološki posmatrano, Nikola Tesla nije mogao biti rođen 10. jula 1856. godine.

U određenim astrološkim krugovima, krenulo se od pretpostavke da je zbrka nastala zbog razlike između julijanskog i gregorijanskog kalendara. Pretpostavka je da Tesla jeste rođen 10. jula te godine, ali po julijanskom kalendaru. Ako znamo da je njegov otac bio pravoslavni sveštenik, velika je verovatnoća da je, poštujući julijanski kalendar, upravo po njemu i upisao Nikolino rođenje.

Nikola Tesla

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pošto je u 19. veku razlika između dva kalendara bila 12 dana, dolazimo do toga da je Nikola Tesla, po gregorijanskom kalendaru, verovatno rođen 22. jula. I dolazimo do horoskopa koji ostavlja bez daha.

Rak sa podznakom Blizanaca daje vitku, radoznalu, intelektualnu osobu sa novčanim problemima...

Znak Raka, s podznakom u znaku Blizanaca. Ovaj podznak ukazuje na radoznalu, intelektualnu osobu, punu ideja i znanja. Na fizičkom nivou, ovo daje vitke i visoke osobe. Merkur, vladar njegovog podznaka je u blizini Sirijusa, najsjajnije zvezde koju golim okom možemo da vidimo. Uz to, prelepi trigon Merkura (božji glas, razum) sa Mesecom (misao) i Neptunom (vizija) u Ribama (kontakt s drugim svetovima) već na prvi pogled ukazuje na sve ono što znamo o njemu. Merkur je u konjukciji sa Saturnom u drugom polju.

Nikola Tesla

Shutterstock

Foto: Shutterstock

To objašnjava finansijske probleme i materijalna odricanja. Jupiter i Saturn vladaju brakom i seksualnim odnosima, pa loš aspekt između te dve planete opisuje odricanje od takvog života.

Planete su najavile izaslanika koji stiže iz drugih svetova!

Deseto polje opisuje ono po čemu smo poznati. Vodolija na vrhu tog polja govori o pronalascima i inovacijama, a vladar Uran u 12. polju u Biku, na zloslutnoj nekretnici Algol govori o ogromnoj moći ali i zloupotrebi njegovih patenata.

Mnogi podaci iz ove natalne karte ukazuju na to da je veliki genije rođen 22. jula po gregorijanskom kalendaru, a da su planete, božanskim rasporedom, najavile izaslanika koji stiže iz drugih svetova.

Nikola Tesla

RAS

Foto: RAS