Veza, raskid, svađa
Shutterstock
Veza, raskid, svađa

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Njima je najteže da nađu ljubav, a da li ste vi među ovim horoskopskim znacima?

PROČITAJTE JOŠ:

Horoskop

Profimedia

Foto: Profimedia

Bik

Uvek u petoj brzini, Bikovi tokom celog svog života imaju priliku da upoznaju izuzetno zanimljive osobe na najrazličitijim mestima. Veseli i pomalo bučni, a uvek izuzetno zanimljivi, pripadnici ovog zemljanog znaka vrlo lako privlače pažnju i pre braka imaju mnoge veza.

Tako i uspevaju da iskristalizuju u svojoj glavi pored kakve osobe žele da provedu život. Za bračnog partnera uglavnom biraju osobu s kojom nisu bili predugo u vezi i na taj potez se odlučuju više se oslanjanjući na intuiciju nego na racionalno razmišljanje.

Bikovi su dobrodušni i široke ruke tako da bi za voljenu osobu učinili na svetu. Međutim, ukoliko to prerano pokažu drugoj strani, ona će ta strana i te kako to moći iskoristiti i pretvarati se da je ono što nije kako bi Bika navela što pre na brak. I čim prođe malo vremena nakon venčanja, bračni suputnik pokazuje svoje pravo lice.

Ako mu osoba s kojom je u braku pokaže da može i bez njega nesmetano da funkcioniše, proradiće sujeta i počeće da se inati, što može dovesti do velike disharmonije. Kada uvidi da je brak na staklenim nogama, uradiće sve što je u njegovoj moći kako bi se stvari popravile.

Ipak, kada shvati da ga za tu osobu više ništa ne veže, odlazi bez razmišljanja, jer izuzetno drži do sebe i ne dopušta da ga iko gazi.

raskid svađa

Profimedia

Foto: Profimedia

Devica

Pripadnici ovog zemljanog znaka nesumnjivo vole da budu u centru pažnje, a to im lako polazi za rukom jer su izuzetno inteligentni, šarmantni i nadasve duhoviti.

Rado su viđeni u svakom društvu, ali ih osobe suprotnog pola češće doživljavaju kao prijateljsku figuru nego kao materijal za vezu, što je najčešći razlog zbog kojeg nisu imali previše veza pre samog braka.

Naravno, ima i onih Devica koje zavode gde god se pojave, ali to su više avanture nego ozbiljne veze. Kada upoznaju osobu za koju zaista žele da se vežu, praviće se da neke mane druge strane ne vide i smatraće da će uspeti vremenom da preoblikuju partnera po svojoj želji.

To čine jer je u prirodi Device da iznad svega žele zajedništvo. Samoća ih neopisivo plaši pa im je najčešće to glavni motiv za brak. Nakon jednog razdoblja, kada se trude maksimalno da udovolje drugoj strani, na površinu će isplivati sve one mane partnera pred kojima su zatvarali oči i to će ih početi neopisivo smetati i gušiti.

Još ako je u braku s osobom koja ne može i neće da prećuti takvo ponašanje, eto velikog razloga za emotivna previranja, jer Devica smatra da je ona uvek u pravu i da ona sve najbolje zna.

Kada u bračnim odnosima ne štima sve baš kako treba, često je sklona vanbračnim aferama, ali će manje-više uspeti da pred drugima zamaskiraju svoje izlete i svoj brak predstaviti izuzetno stabilnim.

Ono što je zanimljivo, koliko god da joj disfunkcionalni brak ne odgovara, Devica nikada neće biti inicijator da se na tu priču stavi tačka.

Glavni potez vuče druga strana jer joj je dosta rasprava, sitničavosti i predbacivanja Device za sve i svašta. Kada postane ponovno slobodna, Devica ne gubi vreme i ubrzo pronalazi novog partnera jer, ponavljamo, ona ne želi da funkcioniše sama.

Iako je na prvi pogled ta nova veza zapravo avantura, ona će i od toga pokušati da napravi ozbiljnu priču i što pre ponovno uploviti u bračne vode.

Flert, klub, izlazak, par, muvanje, seks

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Vaga

Glavni aduti ovog vazdušnog znaka su što su u stanju da svakog opčine svojom pričom, protkanom humorom i što odaju dojam izuzetno smirene i racionalne osobe, pa im nije teško da zavedu onog koga žele.

Nisu imuni na prolazne veze, ali ipak preferiraju one duge i najčešće za bračnog partnera odaberu osobu s kojom su provele dosta vremena. Međutim, ponekad se ispostavi da taj period proveden s drugom osobom u vezi nije garancija za dug i stabilan brak.

Vage su često negde između neba i zemlje, između vlastitih želja i mogućnosti pa iako su svesne da možda mogu bolje, one u brak uđu s osobom koja im po intelektualnim i drugim sposobnostima nedovoljno odgovara.

Još ako partner ne želi da ih sasluša i razume, Vaga postaje izuzetno hirovita i tera mak na konac, tako da su burne, ali kratkotrajne svađe sastavni deo njenog bračnog života.

Kada definitivno shvati da u njegovom braku ne ide onako kako je zamislio, pripadnik ovog znaka će pokušati eventualno rešenje tog problema da odgodi do daljnjeg, a do tada će većinu vremena provesti u nekoj aktivnosti s prijateljima ili u pokušaju da upozna drugu osobu koja će ga zaista razumeti.

Čak i da pronađe takvu, ta veza će biti više platonska. Kada shvati da je pored jedne osobe, a želi biti pored druge – uglavnom ne preduzima ništa konkretno nego pušta da vreme pokaže što je najbolje za nju.

Ako se i potrudi da stvar uzme u svoje ruke, odluka Vage nikada nije definitivna – ono što je čvrsto odlučila preko noći, već narednog dana činiće joj se kao totalno glupa ideja!

Iz braka uglavnom izlazi zahvaljujući sporazumnom dogovoru s partnerom koji je svestan da su emocije nestale, pa je najbolje da svako krene svojim putem.

Vagi je potrebno vreme da preboli, ali ona nikad ne prestaje da veruje u pravu ljubav i u stanju je da bude u vezi s koliko god ljudi da je potrebno ne bi li na kraju zaista našla i kraj nje ostala – do kraja života.