Zvezde, Nebo, Zvezda PAdalica, pun mesec
Shutterstock
Zvezde, Nebo, Zvezda PAdalica, pun mesec

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Složićemo se da je 2018. godina u astrološkom smislu bila veoma burna. Brojne planete, koje su istovremeno krenule retrogradno, teže aspekti u kojima su se našle, doneli su nam brojne lomove, naporne promene, iznenadne događaje, tako da je 2018. godina bila pravi test za sve.

PROČITAJTE JOŠ:

A koje nam promene donose astrološki događaji u 2019. godini, saznajte u nastavku teksta.

Retrogradni Merkur u Ribama, od 5. do 28. marta

Kako retrogradni Merkur može biti nezgodan, uverili smo se mnogo puta. Ali kako Merkur retrogradni hod ima dosta često, možemo reći da su stvari već poznate - loša komunikacija, haos u saobraćaju, nesporazumi. S obzirom na to da je u Ribama, može doći i do pada koncentracije, zaboravnosti i opšte iscrpljenosti, ali ipak ima i neka dobra stvar.

PREPORUČUJEMO I OVO:

Uran u Biku, 6. marta

Bik ne voli promene, voli da su stvari statične a planeta Uran baš naprotiv, obožava promene, i to one velike, revolucionarne, one koje protresu ceo sistem kakav poznajemo. Kada se ove dve energije spoje, možete promeniti sve iz korena, i prava je prilika da to i učinite, ukoliko to željno iščekujete. Ukoliko ste naprotiv, osoba koja ne podnosi promene, ovo može biti pomalo neprijatan period za vas.

Potpuno pomračenje Sunca u Raku 2. jula

Sva pomračenja Sunca su jaka, ali ukoliko se prepustite, i sve shvatite kao priliku za promenu i napredak, period ne mora biti uopšte naporan.

Retrogradni Merkur u Lavu i Raku od 7. do 31. jula

Kao što smo i rekli, evo ga Merkur ponovo u retrogradnom hodu. Komunikacija sa ljudima, dok bude bio u Lavu, treba da bude potpuno otvorena i iskrena, a ego zanemaren u potpunosti. Ipak, kada se bude vratio u znak Raka, shvatićete da nemate zajednički jezik sa svojom porodicom.

Pomračenje meseca u Jarcu 16. jula

Pomračenje Meseca u Jarcu biće poprilično snažno i emotivno jer će se dogoditi na samo dva stepena od Plutona, planete dubine, strasti i intenziteta. Ovakva energija može otkriti tajne i loše ponašanje, što može dovesti do sukoba. Ipak, ovo je prilika da transformišete svoju ličnost u svim odnosima.

Retrogradni Merkur u Škorpiji od 31. oktobra do 20. novembra.

Merkur je planeta komunikacije a Škorpija voli da otkriva sve potisnute stvari, najdublje tajne i misli koje inače ne delite ni sa kim. Kada se ove dve sile sinhronizuju na nebu, možete se suočiti sa pitanjima o iskrenosti i intimnosti, a to bi vas moglo baciti u razmišljanje, što ne mora nužno da bude loše.

ASTROLOGIJA

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Jupiter u Jarcu, od 2. decembra 2019. do 20. decembra 2020.

Planeta sreće, širine, kosmopolitizma, nauke i religije, ulazi u znak hladnog Jarca, nagoveštavajući vreme velikih i ozbiljnih promena, signalizirajući vreme kada ćete iz faze planiranja velikih koraka preći u samu akciju. Upornost je nešto u čemu se Jarac ističe, što znači da ćete imati hrabrost da nastavite sa svojim planovima čak i onda kada se nađete u otežanoj situaciji. Energija Jarca će vas podržati da učinite sve isplanirano čak i u celoj 2020. godini.

Jupiter u trigonu sa Uranom 15. decembra

Jupiter i Uran udružuju snage, što će nam doneti takvu kosmičku snagu, da je pravi momenat da se upustite u neistraženu teritoriju. Usudite se da budete drugačiji, da rizikujete i da pomerate granice. Ovo je savršen period za menjanje stvari u svom životu ako se osećate kao da vam je život postao rutina. Otvoriće vam se brojne zanimljive mogućnosti, i iskoristite priliku, jer ih do 2028. godine neće biti.

Pomračenje Sunca u Jarcu 26. decembra

Ako ste proveli 2019. godinu radeći na tome da osigurate svoje mesto u svetu i da zabeležite svoj uspeh, možete očekivati da vas kraj godine iznenadi materijalnim stvarima kojima se niste nadali. Razmišljajte o tome da imate potencijala da ovu godinu završite na najneverovatniji način!