devojka, žena, naočare, šešir
Shutterstock
devojka, žena, naočare, šešir

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Uticaj tranzita Jupitera kroz znak Strelca osećamo od 8. novembra 2018. godine i trajaće punih dvanaest meseci!

 

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon 12 godina vraća se kući, u svoje sedište. I mi ćemo se pomalo vraćati na već poznate, ali možda zaboravljene staze vere u dobro, morala i etike, autopute znanja i slobode. Ali na tom putu postoje i neka upozorenja...

Odmah na početku treba razbiti mit da Jupiter velikodušno poklanja kome god stigne i kako će nas ove godine masovno zadesiti velika sreća. To je delimično istina, ali nije za kontekst ove priče i, naravno, uveliko zavisi od vaše natalne karte.

Kao i svaka druga planeta, i Jupiter ima svoje uslove i postulate. Osim entuzijazma, optimizma i vizionarstva, on pre svega traži znanje, stoga nemojte očekivati čuda ako niste uložili ili znanje ili novac. Kaže se da je sam Jupiter potpisao izreku "Koliko znaš, toliko i vrediš". U ovih godinu dana na ovaj ili onaj način vraćaćemo se učenju, edukaciji, ponovnom školovanju, završavanju fakulteta koji smo zapustili i sličnim scenarijima u kojima je nužno učenje i ulaganje u budućnost.

Učenje Student

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Biće tu mesta i za bitne pravne poslove, sudske procese, sređivanje finansija, traženje sponzora, širenje biznisa. Na rasporedu su još masovniji odlasci u inostranstvo, što radi školovanja, što radi posla, a često radi oboje.

Ovaj tranzit svakako nosi pozitivne promene, čemu se mnogi vesele i što svi željno iščekujemo. Ipak, trebalo bi da budemo oprezni sa jupiterskim temama, posebno zašto što jer će Jupiter celim putem biti u kvadratu s Neptunom, što znači da bi, koliko god to kontradiktorno zvuči, trebalo da budemo oprezni sa optimizmom, entuzijazmom i dobrotom.

Kako? Tako da se ne zanesemo, da nas ne zaslepi neka super poslovna prilika, kakvo velikodušno obećanje ili neka filmska priča. Sve što će biti lako dostupno i glatko trebalo bi dobro proveriti, a ne skakati na prvu loptu. U takvim će se mutnim situacijama spasiti oni koji imaju dobre "antene", što znači da će negde prepoznati znakove jakog Saturna u Jarcu, koji bi trebao doneti kritičnost, sumnju i oprez.

Biće i priča gde će se zaista ostvarivati neverovatni scenariji, gotovo bajkoviti, ali na takve igrice imaće pravo samo oni sa istinski dubokom verom.

Devojka, srećna, nasmejana, osmeh

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Upravo na ovakve tranzite i aspekte, doduše nimalo lako, imamo priliku vratiti se toj istinskoj, najdubljoj veri koju svi negde nosimo u sebi i od koje smo se možda s vremenom udaljili. Zato opet krećemo na put na kojem ćemo možda izgubiti kompas i zalutati bespućima raznih verovanja, lifecoach metoda, teorija, filozofija, religija, pa uvideti i istinski spoznati da sve silno znanje i teorije nemaju smisla bez povratka izvoru, a izvor je negde duboko u nama, gde preplašena od prljavog materijalnog sveta čuči čista i nevina vera u nešto veće od nas.

Biće i onih superlicemernih koji će po ko zna koji put izdati svoju veru, načela, principe i ideale, pa umesto jačanja duha i vere, širenja znanja i pozitivnih, afirmativnih priča, samo još više pohlepno hrliti ka materiji i ostalim zamenama za istinski osećaj sreće, mira i spokoja.

Prevare, laganja, izdaje, krađe, afere, skandali takođe su teme koje će naglasiti ovaj tranzit. Toga će nažalost biti napretek, naročito u školstvu, sportu, turizmu, pravu, sudstvu, crkvi i bankarstvu.

Ipak, nadamo se i drugoj strani koja će hrabro jupiterski uperiti vatrenu strelu upravo prema svima koji truju i pljačkaju društvo.

Zanimljivo je da ćemo u trenutku Jupiterova ulaska u znak Strelca na nebu imati četiri planeta u svojim sedištima: Veneru u Vagi, Saturn u Jarcu, Neptun u Ribama i Jupiter u Strelcu.

Istaknute teme su: trzavice i promene u ljubavnim odnosima i društvenom životu, konsolidacija dalekosežnih ciljeva i želja, povratak čiste i istinske vere, te jačanje i širenje zdravog duha, znanja, morala i pravde.