Dijeta, mršavljenje, debljina, ishrana
Shutterstock, ilustracija
Dijeta, mršavljenje, debljina, ishrana

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Od dijete na bazi krvne grupe pa do dijete u zavisnosti od tipa ličnosti, mnogi programi podržavaju režime gubljenja viška kilograma prema vašim osobinama, očekivali smo da vidimo dijetu po horoskopskim znacima. Horoskop, ipak, jeste najstariji sistem klasifikacije na svetu. Iz zabave, pitali smo našeg omiljenog amatera astrologa, šta zvezde imaju da kažu o budućnosti vaše figure.

PROČITAJTE I:

 

Ovan

Tvrdoglavi i strastveni, izvanredni ste u započinjanju dijete, ali niste baš dobri u održavanju iste.

Najbolja mogućnost: Kratkoročan i intenzivan režim koji će Vam držati pažnju… bar dok Vam se ne smuči. Ili probajte takmičenje u gubljenju kilograma sa prijateljem. Ne možete zamisliti da završite na drugom mestu.

PROČITAJTE I:

 

Bik

Nijedan znak nije ovoliko tupavo trom ili ne prikuplja kilograme brže.

Najbolja mogućnost: Redovne fizičke aktivnosti i stalna upornost u dijeti. Veselo i čvrsto ćete se držati rutine vežbanja ukoliko je ona predvidiva, pomalo dosadna i pokazuje praktične rezultate.

Ovo je najpametniji znak Zodijaka!

AUTOR: Stil/M.M. DATUM I VREME: 15.08.2019. 13:15 Ako ste se ikad pitali ko je glavna pametnica u horoskopu, pročitajte tekst ispod Foto: Shutterstock, ilustracija Najpametniji znak Zodijaka je Vodolija! Vodolija je nezavisna osoba, a svaki pokušaj da joj se ograniči sloboda prestavlja provokaciju i prekid odnosa sa njom.

Blizanac

Zahvaljujući Vašoj urođenoj sposobnosti da se zbunite i skoro histeričnom nervnom sistemu, pržite kalorije na način koji požar na južnoafričkoj livadi baca varnice.

Najbolja mogućnost: Jedite po malo ceo dan, dok radite nešto drugo (čitate novine, gledatee TV-a, slušate muziku i slično.).

salata, jelo, ručak, obork, šopska salata

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Rak

Rakovi su emotivni proždrljivci, jedu tik pre spavanja i moraju uvek imati hranu pri ruci.

Najbolja mogućnost: Uz Vašu ljubav prema domaćem ognjištu, istrenirajte se da pripremate laku hranu koja nije previše masna. Istrajni i vredni, prelepo reagujete na bilo koji duži fitnes program.

Lav

Topli, kraljevski i zanosni, prepoznajete se po urođenoj kitnjastosti (slabi ste na zlato) i sklonosti da uhvatite ljude za rame vrlo nežno dok pričate sa njima.

Najbolja mogućnost: Ugodite svojoj sujeti učlanjenjem se u teretanu, gde možete da vežbate kao veliki sportista i maštate do detalja o tome kako ćete biti u punom sjaju onda kada izgubite par kilograma.

PREPORUČUJEMO:

 

Devica

Gotovo sve na planeti su se urotili protiv Vas ili Vam drmaju splav (dete ste koje će jesti samo bež hranu jednog meseca, organske tortilje sledećeg) i ludački ste osetljivi na (neka) dijetalna pitanja.

Najbolja mogućnost: Vegetarijanizam, ili bilo koja dijeta i fitnes program koji su pragmatični, detaljni, čiste i precizno isplanirani.

Vaga

Tako ste ludački neodlučni – pardon, sjajno diplomatični – oko dijete o kojoj je neminovno da se predomislite.

Najbolja mogućnost: Partner koji će Vas držati na pravom putu, uz uravnotežen, na-sred-puta plan ishrane.

Hrana, ručak, fast fud, brza hrana, burger

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Škorpija

Načelno ste sve-ili-ništa tip u svom prilasku vežbanju i dijeti. Dobra stvar je da nijedan horoskopski znak nema dublje rezerve volje.

Najbolja mogućnost: Bilo koji ekstremni režim koji uključuje kontrolu sopstvenih impulsa, blago šibanje bičem i detoksikaciju celog tela. Da li je neko za jogu? Post sokovima koji traje nedelju dana?

Strelac

Skloni klaustrofobiji, treba vam slobode, izazova i otvorenog prostora punog ptičica koje veselo cvrkuću. Takođe imate običaj da lako nabacite kilograme, pogotovo u kukovima i butinama.

Najbolja mogućnost: Idite na pešačenje radije nego da se oduzimate u teretani. Što se tiče dijete, nemojte ni pomišljati o njoj. Samo pokušajte da jedete zdravo i vodite energičan, ne-ograđuj-mi život.

devojka, sreća, žena, moda, ljubav, sumnja, laž

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Jarac

Vi nežna, tiha i povremeno melanholična duša, dobro reagujete na red i organizovanost.

Najbolja mogućnost: Sistematična dijeta i plan vežbanja koji favorizuje lagano vežbanje (joga, pilates, kolutovi) da se suprotstavite svojoj sklonosti da se zategnete pod pritiskom. Zapamtite, ako želite da krenete napred (jarac nije ništa ako nije ambiciozan), ne bi škodilo da izgledate što bolje.

Vodolija

Vi ste tip osobe „uradiću to na svoj način“ pojedinac horoskopskog znaka i na duge staze najrazumniji od tri vazdušna znaka.

Najbolja mogućnost: Vodolija vlada zglobovima i cirkulatornom sistemu, što je razlog zašto su skijanje, trčanje po traci i plesanje najbolji sagorevači kalorija za Vas. A dijeta? Pratite sopstveni režim, što dalje od savladanog puta to bolje.

Riba

Nežni, sanjivi, poetični i povremeno u zabludi, prilično Vam je potreban red u životu, u suprotnom ćete se nalivati džinom i pisati užasne tekstove pesama.

Najbolja mogućnost: Vežbe koje Vam daju iluziju spajanja sa univerzumom – joga, penjanje, trčanje. Da izbegnete mračan kraj, odlučite se za racionalanu dijetu od tri obroka dnevno i držite se svoje proporcije.

Joga meditacija proleće leto opuštanje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

BONUS VIDEO:

Udaje se Anastasija Ražnatović?! Otkrivamo sve detalje njenog odnosa sa Đorđem Kuljićem