Par, veza, seks, ljubav, muvanje, flert
Shutterstock, ilustracija
Par, veza, seks, ljubav, muvanje, flert

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

OVAN

PROČITAJTE JOŠ:

BIK

Najveća promena ove godine biće konačan prelazak Urana u vaš znak od 7.3. (nakon što je prošle godine od 16.5. do jeseni „pripremao teren“), a koji će biti potrebno prihvatiti. To se može manifestovati revolucijom unutar vas samih, sklonošću ka novim i originalnim zahtevima kako prema sebi, tako i prema drugoj strani. U zavisnosti od toga s kim ste, videćete da li će vas voljena osoba razumeti i prihvatiti vaše povremeno čudno ponašanje. Iz mirne osobe kakva ste po prirodi, povremeno će duvati sasvim novi vetrovi. Stabilizaciji svega toga doprineće Saturn iz Jarca, pa je verovatno da ćete menjati svoj lični pristup i svet ipak na uspešan način. Dobra Venera osvetliće vas od 16.5. do 9.6, od 22.8. do 14.9. i od 27.11. do 20.12.

BLIZANCI

RAK

Vaši lični odnosi i dalje će biti vrlo zahtevni. Saturn i Pluton u opoziciji i u vašoj prirodnoj 7. kući braka svako će vas malo dovoditi u iskušenja u kojim će se tražiti ozbiljnost, zrelost, pametan pristup i odgovor na pitanje koja je svrha veze. Neke priče moraćete da definišete kakve jesu, neke možda i završiti, te otvoriti neke nove. Vaši odnosi prolaziće sito i rešeto, pa se pripremite. Uz realan pristup, spremnost na saradnju i strpljenje, sve je moguće. Pomagaće vam Neptun iz Riba i Uran iz Bika, koji će oba jačati vašu intuitivnu crtu. Venera vam je povoljna posebno od 4.7. do 28.7. i od 9.10. do 1.11.

LAV

Iza vas je vreme promena u ličnim odnosima, pa sad možete mirnije da plovite dalje. Ne zamarajte se prošlošću. Šta je bilo, bilo je. Okrenite glavu napred, jer možda je na vašem putu već neka nova ljubav. Jupiter će gotovo celu godinu tranzitirati vaše prirodno 5. polje ljubavi, pa ćete verovatno dobiti priliku da nekog sretnete ili da u postojećem odnosu poboljšate stvari. Neki Lavovi i Lavice mogli bi da postanu roditelji, što će ih jako razveseliti. U svojim ljubavnim temama koje će se sigurno razvijati, ove godine postoji i jedan razlog za oprez – ne sanjarite previše. Kvadrat Neptuna i Jupitera može doneti ružičasti pogled na svet i nerealne procene. Inače, Venera vam je povoljna do 15.5, posebno od 29.7. do 21.8. i opet od 2.11. do 26.11.

Astrologija, zodijak, astro, horoskop,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

DEVICA

Iluzije i zablude u koje ćete povremeno upadati bistriće vam Saturn iz Jarca i Uran iz Bika. Stoga, pre nego što skočite, prvo pogledajte kuda idete, da vas ne zavede sasvim neprimerena i sebična osoba. Oni u vezama verojatno će učvrstiti svoj odnos, a drugi neka se oslanjaju na svoju sposobnost analize koja će im ovaj put dobro doći zbog ranije spomenutog. Neki će dobiti mogućnost rešavanja stambenog pitanja, ali postoji opasnost da se to pokaže kao balon od sapunice. Zato ako planirate zajednički život i „svijanje gnezda“, proverite sve pravne zamke, zapetljancije, a možete i da se posavetujete i sa stručnjakom ako je potrebno. Za ljubav su dobri dani povoljne Venere od 16.5. do 9.6, posebno od 22.8. do 14.9. i opet od 27.11. do 20.12.

VAGA

ŠKORPIJA

Nakon što ste prošle godine malo osetili najavu mogućih promena (od 16.5. do jeseni) u ličnim odnosima, ove godine ćete morati da prihvatite nov pristup istim. Biće iskušenja tipa naglih i neočekivanih istupa od druge strane, vama ne odmah dragih iznenađenja, novog načina održavanja veze, situacije koje još niste doživeli u privatnosti, a vi ćete sve to morati da rešavate i pametno razvijate. Nisu isključeni ni neočekivani romantični susreti. Podrška sporih planeta iz Riba i Jarca učiniće da nađete nov način funkcionisanja. Venera vam je povoljna od od 4.7. do 28.7, te posebno od 9.10. do 1.11.

STRELAC

S Jupiterom u svom znaku imaćete osećaj da su vam sva vrata otvorena, pa tako i ona ljubavna. Bićete u odličnim raspoloženjima, ali zbog kvadrata Neptuna skloni i zabludama. Zbog urođene potrebe za slobodom, pazite da se ne razmašete previše ili pak da neku dragu osobu ne odbijete svojom indiskrecijom. Negujte realistično posmatranje kako sveta u sebi, tako i oko sebe, kako biste znali primereno da postupate. Uz takav pristup pred vama je vrlo prijatan period. Vedrinom ćete spontano privlačiti osobe suprotnog pola, pa su garantovana nova poznanstva ili dobar razvoj već postojeće veze. Venera će osvežiti vaš ljubavni život posebno do 15.5, od 29.7. i do 21.8. i opet snažno od 2.11. do 26.11.

JARAC

Sporije planete davaće stabilan smer vašem privatnom životu. Verovatno ćete se vi pokazati kao najbolji oslonac voljenoj osobi, a ako ste još sami, nije isključeno da priča počne tako da vi dajete nekome podršku. Malo je toga što bi vas sada moglo skrenuti s puta, a doživljaji na ličnom nivou biće dobri. Neki među vama možda će osetiti nagle porive za romantikom ili će se zateći u takvim neočekivanim situacijama zbog tranzita Urana po prirodnoj 5. kući ljubavi. No, kako je isti u sjajnim aspektima sa Saturnom i Plutonom u Jarcu, ta Neptunom u Ribama, svako iznenađenje biće vam na kraju prijatno, pa ga nemojte odbijati u startu. Venera vam je povoljna posebno od 16.5. do 9.6, od 22.8. do 14.9. i opet snažno od 27.11. do 20.12.

VODOLIJA

Nakon što ste usvojili lekcije, sad znate šta želite i jasno možete da definišete svoja ljubavna očekivanja. Nekako ćete lakše disati, a atmosfera u vašoj vezi biće opuštenija. Oni koji su još sami rado će vreme provoditi s prijateljima i društvom, pa nije isključeno da otuda krene i neka nežna priča. Biće dobrih provoda u kojim ćete istinski uživati, ali nećete pod svaku cenu tražiti svoj par. Više ćete biti skloni tome da se opustite i pustite da stvari idu prirodno, a ako treba i polako. Promene možete da očekujete u vezi sa stanovanjem ili s porodicom iz koje potičete. Moguće je da ćete morati u tim temama dodatno da se angažujete uz određen stres. No i tu će vam pomoći prijatelji. Venera vam je dobra posebno od 10.6. do 3.7, od 15.9. do 8.10. i opet snažno od 21.12. do kraja godine.

Par, veza, seks, ljubav, muvanje, flert, brak, doručak, kafa

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

RIBE

Vaša mašta će se odlično isprepletati s realnošću kroz bliže i dalje kontakte. Bitno je samo da ne poletite previše, pa kad uđete u sanjarenje, na vreme se posavetujte s dragim ljudima. Oni će sve videti kako jeste, možete da im verujete. Ponekad ćete morati da ukrotite svoje ideale, jer će ih život demantovati, ali baš će tu funkciju spuštanja na zemlju odlično odrađivati vaši prijatelji. Kako godina bude prolazila, uviđaćete koliko su u pravu i ako budete otvoreni za ozbiljne savete realnih ljudi, bićete prilično zadovoljni. Vaš ljubavni život će se tako razvijati na sve zreliji i pametniji način, a biće prostora i za vaše male ludorije. Venera vam je naklonjena od 4.7. do 28.7. i opet od 9.10. do 1.11.