Par, starci, bab, deda, penzija
Shutterstock, ilustracija
Par, starci, bab, deda, penzija

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ovan

Bik

Strepite već od pomisli da vaša privlačnost može da izbledi, mada nemate razloga za brigu, jer vaši pravi kvaliteti leže upravo u vašem šarmu i društvenosti, osobinama kojima godine ne mogu ništa. Vama upravlja Venera, simbol ljubavi, zbog čega ne možete da izgubite dar da usrećite one koje volite. Iako će se vaš izgled s godinama menjati, nikada nećete moći da prođete neopaženo. Kako vam je stabilnost važna, mnogo bolje ćete se osećati posle četrdesete, nego u ranoj mladosti.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Blizanci

Rak

Tek kada vam zarastu ljubavne rane iz rane mladosti, vi možete zaista da uživate u lepotama života. Vama upravlja Mesec, simbol doma, pa predstavnici vašeg znaka imaju naglašen roditeljski instinkt i veoma su požrtvovani. Kada se skrasite počinjete da shvatate da vam zrelost može doneti samo još više zadovoljstva u krugu porodice. Godine vas čine mudrijim i iskusnijim, donoseći vam ugled i materijalnu sigurnost, zbog čega se osećate bezbednijim i srećnijim.

Lav

Devica

Vašim znakom upravlja Merkur, planeta koja simbolizuje radoznao duh, pa sve i da hoćete, ne možete tek tako da ostarite. Zahvaljujući vašem mladalačkom izgledu i komunikativnosti, u društvu će vam uvek smanjivati broj godina. Naviknuti na komplimente, odjednom ćete postati svesni da ste već prevalili četrdesetu. Međutim, ulazak u zrelije godine možete iskoristiti na najbolji mogući način, da napredujete u karijeri, započnete privatni biznis, ali i da povedete više računa o zdravlju i finansijama.

Vaga

Astrologija, zodijak, astro, horoskop,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Škorpija

Pod uticajem svog mračnog vladara Plutona i vi uvek prvo vidite onu mračniju stranu starosti, bilo da je reč o poslu, zdravlju, ljubavi ili prolaznosti života. Međutim, vaš analitički duh i poseban, ironični, smisao za humor mogu vam pomoći da se lakše izborite sa neminovnim protokom vremena s kojim dolaze i mudrost i iskustvo. Svesni ste da bi vam povratak u mladost, za kojom toliko žudite, mogao doneti samo više ljubavne patnje i nerviranja na poslu, a manje para.

Strelac

Jarac

Vama upravlja Saturn, planeta zrelosti, znanja i ambicije. Ne razumete one koji žale za mladošću i padaju u depresiju kada u svojoj kosi primete prve sede, jer vam zrelost donosi mnogo toga dobrog. U mladosti ste imali planove i ciljeve, uvek zreliji od svojih vršnjaka i verovatno su vas nazivali štreberom. Ali, zato oni danas još uvek jure položaj i zaradu, dok vi već ubirete plodove svoga rada, znanja i iskustva.

Vodolija

Ribe

Godine koje se nižu, sve brže i brže, u vama izazivaju samo neki neobjašnjivi strah koji čak ne umete ni da opišete. Ukoliko na vreme povedete računa o svom zdravlju i pobrinete se za finansije, biće vam jasno da nemate razloga za brigu. Predstavnici vašeg znaka su pod uticajem Neptuna, planete ljubavi, pa vaša emotivnost i saosećajnost vremenom postaju još naglašeniji. Vaša čula takođe postaju izoštrenija za sve one koji su u mladosti hteli samo da vas iskoriste.