Merkur
Profimedia
Merkur

Profimedia

Merkur, Foto: Profimedia

Retrogradni Merkur u 2019. godini – EVO što sve možete očekivati!

Merkur je retrogradan 2019. tri puta:

5. marta – 28. marta 2019. (u znaku Riba)
8. jula (u znaku Lava) – 1. avgusta 2019. (u znaku Raka)
31. oktobra – 20. novembra 2019. (u znaku Škorpije)

PROČITAJTE JOŠ:

Kada se Merkur tranzitno kreće retrogradno, sve se stvari događaju na pogrešan način. Neke stvari na koje se utiče uključuju gotovo sve što je povezano sa dostavljanjem nečega od tačke A do tačke B.

Bilo da se radi o pošti, telefonskom pozivu nekome, prevozu, itd. Često i mi moramo ponoviti svoje korake i ponoviti izvornu stvar koju smo pokušali da uradimo. To može biti jednostavno – ne možete nekoga nazvati na telefon, ili mu ne možete isporučiti pismo koje odlazi negde drugde i mora se ponovno dostaviti.

Prilikom kupovine, nešto se može prevideti i morate se vratiti u trgovinu, zameniti ili vratiti proizvod. Transakcija često nije potpuna ili zadovoljavajuća prvi put i prilagođava se drugi put. Ovo može biti vrlo frustrirajuće jer utiče na različite aspekte vašeg života i vi osećate kao da gubite vreme radeći istu stvar dva puta kako bi ispala onako kako treba.

Žena, devojka, nebo, želja

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Oni koji imaju jak Merkur u svojoj natalnoj karti će osetiti učinke retrogradnog Merkura više nego iko drugi. Merkur takođe vlada našim razmišljanjem i stoga razmišljanje o našim odlukama koje donesemo dok je Merkur retrogradan, možemo kasnije potpuno promeniti.

Kao da postoji problem u procesu razmišljanja koji ometa normalan tijek misli i utiče na naše razmišljanje tih nekoliko dana, a onda se sve vraća u normalu i možemo biti prilično iznenađeni nekim od odluka za koje smo shvatili da su neprikladne ili ne rade za naše najbolje interese.

Nije najbolje vreme da se prijavite za posao ili započnete novi posao, krenete na taj put, započnete novi odnos, izgradite kuću, kupite automobil, napišete tu knjigu, jer će se često događati da trebate menjati pristup ili sve raditi iznova, bez zajamčenog ispravnog rezultata s čime ćete se morati nositi kasnije.

Najbolje je odgoditi sve što je od važnosti u vašem životu sve do nakon retrogradne faze Merkura, koja obično traje otprilike tri do četiri dana. Merkur ima vladavinu nad stvarima kao što su poštanski uredi, pisma, računala, telefoni, faks, prevoz svih vrsta, komunikacija u mnogim oblicima i imaće uticaja na sve što utiče da ti procesi teku glatko.

PREPORUČUJEMO I OVO :

Kada naručujemo neku robu, često se događa da nema dovoljne količine da se narudžba u potpunosti ispuni i onda se popuni samo delimična narudžbina, a ostatak se otprema kasnije. Neke stavke mogu biti zamenjene ili se moraju zameniti jer nisu ono što se očekivalo ili naručilo.

Ponekad promenimo mišljenje o tome što smo naručili, jer nismo sigurni što želimo.

Transakcije će možda biti potrebno ponovno prikazati u banci, iznova ih poslati, izmeniti na neki način ili vratiti stavku koja je unapred plaćena i nije dostavljena ili nije dostupna u tom trenutku. Pisma zalutaju, stvari se šalju pogrešnoj osobi i javlja se opšte mešanje informacija. 

Banka, kartice, žena, novac

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Nesporazumi se takođe događaju jer se informacije prenose na pogrešan način ili na neki način izobličuju ili odgađaju kako bi izazvale zabunu. Vreme je obično bitno i to je upravo ono nad čim nemamo kontrolu. Možemo propustiti avione, vlakove ili autobus i doći kasno.

Sve to samo zato što se Merkur nekoliko dana kreće retrogradno. Na kraju krajeva, kao u svim stvarima, život se vraća u normalu nakon što Merkur nastavi s izravnim kretanjem. Ako trebate preseliti u jednom od tih razdoblja, nove prostorije možda neće biti onakve kakvim ste se nadali ili možda nećete provesti dugo vremena tamo. Takođe, stvari mogu ostati neraspakovane i ostati takve sve dok se ne preselite sljedeći put!

Broj izvornih stanara takođe se može promeniti u neko vreme vašeg boravka. Ako ste se uselili kod vašeg brata i sestre, jedan od njih može napustiti tu adresu pre nego vi i drugi brat ili sestra to učinite.