Žena, devojka, moda, trend, stil, sreća
Shutterstock, ilustracija
Žena, devojka, moda, trend, stil, sreća

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Horoskop otkriva tajne planove retrogradnog Merkura - evo na koje 4 stvari treba da obratite pažnju!

PROČITAJTE JOŠ:

"Merkur, varalica, nebom je krenuo retrogradno, na 29. stepenu Riba, što je kritični stepen – poslednji stepen celog Zodijaka", kaže astrolog Christina Rodenbeck. "Kao da je mislio ući u Ovna, ali se okrenuo i vratio, zaronio, u okean kolektivnog nesvesnog, što su Ribe." To je "moćno zbunjujuće". I dok su neka razdoblja retrogradnog Merkura prilično laka, druga znaju uneti popriličnu dozu konfuzije.

"Razmislite: to je planeta uma, jasnoće i logike u najmističnijem od svih mesta – okeanu Riba", kaže astrolog i dodaje kako želi da upozori na neke stvari koje smatra važnim u ovom periodu retrogradnog Merkura, koje će potrajati do 28. marta (Merkur će u senci ostati do 17. aprila).

Šta znači retrogradni Merkur?

1. Zavisnosti: Imate li prijatelje koji imaju probleme zbog zavisnosti, sada ih držite na oku.

Butik, kupovina, devojke

Profimedia

Foto: Profimedia

2. Mašta: Ova je retrogradna faza sjajna i za vašu maštu i za kolektivnu imaginaciju. Ona je nostalgična, emocionalna, ponovo vas povezuje sa stvarima koje ste osećali u prošlosti, poput ponovnog gledanja omiljene TV serije – posredi je uranjanje vlastitog uma u nešto, verovatno iz prošlosti.

3. Umetnost: Za umjetnike je ovo sjajno vreme za uranjanje u vlastito umjetničko stvaranje ili za izvlačenje nečega iz kolektivnog. A za one koji nisu umetnici ovo je pak odlično vreme da potpuno urone u nečiju umetnost.

4. Laži: To je naličje ovog retrogradnog Merkura. O Ribama se obično govori kao o dubokim, mističnim, ali taj se znak povezuje i s ogovaranjem i klevetanjem. Pripremite se na to da će se sada otkriti – moguće i na kolektivnom nivou – neka ogovaranja ili će neko iznositi velike laži. U ovom će razdoblju biti teško razlikovati istinu od laži, zato moramo biti oprezniji nego inače.