Žena, devojka, moda, trend, stil, sreća
Shutterstock, ilustracija
Merkur

Profimedia

Foto: Profimedia

Merkur, planeta komunikacije, 7. jula kreće retrogradno i njegov uticaj osećaćemo sve do 1. avgusta 2019. godine, piše Lovesensa. Poznato je da retrogradni Merkur donosi haos, pogrešne informacije, loše odluke, probleme u odnosima i konstantne prepreke. Sada je retrogradni Merkur u znaku Lava, a to znači da ćemo morati više da se posvetimo kontroli ega i maksimalno izbegnemo greške kada su u pitanju odnosi.

košulja, žena, posao, biznis

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

To ne znači da treba da se menjate, naprotiv, već je to znak da ostanete verni sebi i vratite svoju pravu prirodu. Opustite se i pustite klupko sudbine da se odmotava. Ovo je period kada se testira naše strpljenje, snaga i granice. Pokažite koliko ste jaki!

OVAN

Ako budete imali kreativne ili profesionalne blokade, ovaj retrogradni Merkur pomaže da ih se rešite. Uskoro ćete dobiti inspiraciju i pojačanje svesti, što će biti veliki vetar u leđa kada je u pitanju ostvarenje ambicija. Međutim, nećete se lako snalaziti u novom okruženju i nećete biti sposobni da pokažete u pravom trenutku sve svoje potencijele. Razbistrite misli, nemate razloga za strah. Uprkos svim preprekama, nemojjte odustajati, jer u ovom periodu imate veliku šansu da iskoristite svoje talente.

Flert, klub, izlazak, par, muvanje, seks

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Retrogradni Merkur za vas ima jedno iznenađenje kada je u pitanju ljubav. Neko iz prošlosti (stara ljubav) vraća se u velikom stilu u vaš život. Ta osoba je ostavila na vašoj duši duboki trag, lepe uspomene, ali i emotivnu ranu koja još uvek nije zarasla. Želećete da se prepustite, ali malo se osvrnite unazad. Da li ste iz prethodnog iskustva naučili važnu lekciju? U ovom periodu budite oprezni kakve odluke donosite kada je u pitanju ljubav.

Seks, par, veza, ljubav

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

BIK

Tokom retrogradnog Merkura najviše pažnje usmerićete na dom i porodicu. Želećete ponovo da se povežete sa osobama koje iskreno volite, ali ste zbog nekih situacija iz prošlosti izgubli kontakt. Ako je postojao u porodici raskol, vreme je da se oslobodite mračnih sećanja, naučite da oprostite i zatražite oproštaj.

Tokom retrogradnog Merkura važno je da pročistite energiju i životni prostor. Izbacite iz svog doma stare stvari, otvorite prostor za protok energije. Na ovaj način izbacujete negativno, loše i pokvareno napolje, kako biste napravili mesto za pozitivne vibracije. U ovom periodu očekuju vas rizični potezi kada je u pitanju preseljenje, dizanje kredita ili hipoteka. Odložite za neke druge dane velike odluke o investicijama i kupovini vrednih stvari.

Enterijer, kuća, dom, uređenje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

BLIZANCI

Blizance očekuju pravi problemi koje zadaje retrogradbni Merkur, zato je dobro u narednim danima da proverite sva dokumenta, poštu, pažljivo čuvate stvari i budete oprezni u saobraćaju. Imaćete problema sa komunikacijom, pa budite oprezni koje poruke šaljete, a naročito na objave koje postavljate na društvene mreže. Sve što uradite na brzinu, može uzrokovati dodatne probleme.

Vreme je da se posvetite projektu iz prošlosti i napokon završite sa repovima koje vučete. Vratite neke stare dugove, završite započeto i zatvorite jedno životno poglavlje. Ali, to ne znači da treba po svaku cenu ostvariti ovaj cilj. Birajte sredstva i ovo shvatite kao važno životno iskustvo, a ne kao trku za pobedom.

PREPORUČUJEMO:

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Retrogradni Merkur donosi vrtoglave promene - do 1. avgusta nikako ne smete raditi OVE STVARI