horoskop
shutterstock
horoskop

shutterstock

Foto: shutterstock

Vladavina Riba počinje danas, 19. februara, kad Sunce ulazi u jedan od najemotivnijih znakova Zodijaka.

S obzirom da je u pitanju poslednji znak u krugu zodijaka, ovaj astro period nam donosi veliek promene i priprema nas za nova životna poglavlja. Ovo je period kada je poželjno preispitati sve odluke koje smo doneli i razmisliti o putu kojim želimo dalje da idemo.

U toku vladavine Riba, nekoliko datuma će biti izuzetno značajna za sve nas:

18. i 19. februar – Sunce u Ribama

Dobrodošli u poslednju sezonu horoskopskog ciklusa. Idealno je vreme za razmišljanje i stupanje u kontakt sa sopstvenim emocijama i dušom.

20. februar – Merkur kreće direktnim hodom

Merkur ponovo kreće direktnim hodom. Možda ćemo videti da se problemi iz prošlosti vraćaju na površinu radi energetskog čišćenja. Možda će nam biti lakše da saopštimo svoje misli i osećanja. Tehničke poteškoće, sporovi oko ugovora ili pogrešne reči u komunikaciji polako odlaze u zaborav. Vreme je da se raspletu karmički čvorovi.

Zodijak, horoskop, ribe

Foto: Shutterstock

Foto: Foto: Shutterstock

25. februar – Venera ulazi u Ribe

U ovom periodu nas očekuje neka lepa, kreativna i maštovita energija koja će nam naročito doneti uspeh na profesionalnom planu.

27. februar – Pun Mesec u Devici

Ovo je jedan od najlepših Meseca u punom sjajnu koji ćemo imati ove godine. Donosi nežnu, lekovitu i kreativnu energiju. Njegovo prisustvo može takođe biti vrlo utemeljeno, što nam omogućava da se osećamo sigurnije u sebe i svoj životni put. Njegova energija nam donosi jednostavnost, lakoću i mir.

4. mart – Konjukcija Jupitera i Merkura

Budući da Merkur tek izlazi iz retrogradnog perioda, ovo je dan u kojem će se na površinu izaći sve naše kreativne ideje.

5. mart – Mesečevo kolebanje

Kada Sunce napravi kvadrat ili ugao od 90 stepeni sa Mesečevim čvorovima, imamo ono što je poznato kao “Mesečevo kolebanje”. “Mesečeve kolebanje” može doneti klimavu energiju. Osećamo se izbačeno iz ravnoteže i osećamo promene u vazduhu. Možda nećemo moći odmah da vidimo promene, ali možemo da počnemo da ih osećamo.

10. mart – Sunce u konjunkciji sa Neptunom

Neptun je planeta snova, iluzija i kreativnosti. Kad god je njegova energija jaka, kao danas, podsetnik nam je da verujemo svom unutrašnjem glasu. Neptun može da naslika iluziju ili da nam zamagli stvarnost. Može stvoriti dimnu zavesu i ponekad nas izbaciti iz okvira sopstvene istine. Poverenje u sopstvenu intuiciju je uvek važno, ali u ovom trenutku posebno. U ovom trenutku možemo videti i otkrivanje nove istine ili podizanje vela kako bismo mogli sagledati stvari iz nove perspektive.

horoskop

shutterstock

Foto: shutterstock

13. mart – Mlad Mesec u Ribama i Venera u konjunkciji sa Neptunom

Mlad Mesec nas podseća da sledimo svoje srce i pronađemo način da unesemo strast u sve što radimo. Ovaj mlad Mesec je fantastičan za pokretanje kreativnih projekata i za romantiku. Postoji divna harmonija između Venere, boginje ljubavi i Neptuna, koja se svodi na bezuslovnu ljubav.

15. mart – Merkur u Ribama

Merkur se seli iz Vodolije u Ribe. Merkur je usredsređen na misli i racionalni um, a Ribe se manje bave razmišljanjem, a više osećanjima. U zavisnosti od sopstvene konstitucije, ova energija može nam pomoći da osetimo kontakt sa našim srcem ili može da učini da se osećamo neutemeljeno i zbunjeno.

20. i 21. mart – Ravnodnevnica i Sunce u znaku Ovna

Sezona Riba se završava i dolazi do početka astrološke nove godine koja započinje sa vladavinom Ovna. Prvi znak Zodijaka, Ovan jeste sinonim za jedan veliki nove početak.