Magija, gatanje
Shutterstock
Magija, gatanje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Moderno doba nije uspelo da otera zlo u čoveku. I dalje postoje ljudi koji bi radije da komšiji crkne krava, nego da oni imaju nekog uspeha.

A i ako ga imaju, bitnije će uvek biti kako je onom drugom prekoputa ulice.

Pojam "veštice" ili "vračare" možda se u globalu vezuje za neko starije vreme, od pre dva ili tri veka, ali i danas ima onih, naročito na selu, koji se bave raznoraznim crnim magijama i vradžbinama.

Neka verovanja su ostala u pojedinim sredinama, pa tako i onokako prepoznati vračaru ili preciznije, osobu koja se bavi nekim nečasnim radnjama, odnosno crnom magijomu svoja četiri zida.

Ovih 13 znakova, prema nepisanom narodnom verovanju direktno ukazuju na to da se osoba s kojom upravo pričate privatno bavi crnom magijom te morate da je se klonite ili bar je držite na distanci u životu.

magija, vradžbine

shutterstock

Foto: shutterstock

Tako ta osoba kada vas vidi, mora da vas dodirne (ne računa se rukovanje), a onda još nekoliko puta u razgovoru. Samo ona zna zašto.

Drugo osoba koja se bavi crnom magijom voli da vam uzima delove odeće na "pozajmicu" (marame, džemper, rukavice, šal…) ili bar da opipa kakva je garderoba koju nosite. Pritom joj je čudan pogled.

Ona koristi neke manje poznate narodne izraze u svakodnevnom govoru i često mrmlja sebi u bradu da je ne čujete razgovetno.

Kad god je sretnete, tog dana ili narednog, događaju vam se neke neprijatnosti.

Ove osobe stalno nose neke kese i torbe sa čudnim stvarima, nikad ne kupuju na "viđenijim" mestima i u marketima u najbližem okruženju.

Magija

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Oni koji se bave crnom magijom to rade javno, odnosno ne kriju to među poznanicima, bar jednim oblikom predviđanja budućnosti – zna da gata, gleda u karte, pasulj…

U svakom razgovoru s osobom koja se bavi crnom magijom osećate neku neobjašnjivu tenziju, iako vam je ta osoba možda na prvi pogled draga.

Takvoj osobi je mnogo važnije da zna sve o vašem privatnom životu i tome kako su vaši najbliži, dok o sebi i svom životu vrlo retko, gotovo nikada ne priča.

Ona najčešće nosi tamnu, iznošenu odeću, često i neke "krpe" na sebi, a kosa joj je često neuredna. Ne prati modne trendove, niti je zanima šta se sada dešava u zemlji i svetu, a nema mišljenje oko svakodnevnih pojava.

Crna magija, vradžbine, urok, prokletstvo, gatare

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Osoba koja se bavi crnom magijom ide daleko češće od ostalih koje poznajete na sahrane i pomene. Ako biste je pitali zašto toliko posećuje ta mesta, ubeđivala bi vas da preterujete i za svaku od osoba zbog koje ide tamo bi rekla da joj je bila važna.

Gledaće kako zna da vam s vremena na vreme dođe u kuću. Ako primetite da vam nedostaje neka sitnica sa stola ili neke police kad ona ode, velika je verovatnoća da vam je ona uzela za svoje potrebe.

Još jedan od znakova kako prepoznati ove osobe je i to da su one jako zainteresovane za vaš ljubavni život. Ukoliko ste srećni po tom pitanju, postavljaće vam puno podpitanja o partneru i vašoj vezi.

I kao poslednji znak prema narodnom verovanju ako osobu koja se bavi crnom magijom pitate o drugima, o svima će znati sve. Pritom će vam iznositi samo "prljavštine" iz njihovog života.