Crna magija, vradžbine, urok, prokletstvo, gatare
Shutterstock, ilustracija
Crna magija, vradžbine, urok, prokletstvo, gatare

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Za rituale vudua karakteristična je uzeta od materija žrtve, ručno napravljena lutka, zatim snagom uma tj. misli preko nje se projektuje željeni efekat.

Moguće je, po verovanjima, da se vizualizuje bol ili šteta i time se naneste zlo. Ili pak uspešna veštica je mogla takođe snagom uma da zadaje komande objektu. U ovom slučaju nisu uvek neophodne magijske reči ili bajalice.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovde ćemo izneti neke od rituala kojem pribegavaju pojednine vračare. Svakako, treba imati na umu da ako Satani uslugu tražite, tražiće vam za uzvrat neprocenjive vrednosti vašeg života.

U saksiju neke kućne biljke se zakopa pramen kose određene žrtve zajedno sa mrtvim paukom. Uz izgovaranje sledećih reči:

Razvod braka se izaziva tako što se beli konac vezuje u devet čvorova i prilikom tog obreda temeljno se razmišlja kako taj rastanak treba da izgleda. I taj konac treba smestiti u dom supružnika.

Za isti slučaj koristi se i napravljena lutka koju zatrpavate zemljom uzetom sa pet grobnih mesta.

Crna magija, vradžbine, urok, prokletstvo, gatare

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Po verovanjima, osoba neće više biti ni polno, ni emotivno moćna i ubrzo će ostariti.

Jedna od najbizarnijih pomisli, jeste da se nekome nanese fizička bol. Vudu magija prilaže svoj doprinos i ovo je nešto sa čim smo se susretali u pričama i filmovima. Dakle, situacija je veoma jasna radi se o krpenoj lutki kroz koju se probadaju igle na željena mesta za bol.

Ritual

Tanjug

 Foto: Tanjug

Taj ritual se obavlja u ponoć u vreme punog meseca na groblju. Lutku je potrebno na kraju zapaliti i poželjno je gledati plamen koncentrisani na sopstvenu mržnju prema objektu.