Gatanje
Shutterstock
Gatanje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Bela ljubavna magija: Sve su žene pomalo veštice. Pogotovo kad je u pitanju ljubav. Spremne su na sve samo da bi baš on bio njihov. Verovanje našeg naroda u magiju samo rasplamsava maštu kako doći do ljubavi i živeti srećno do kraja života.

Magija preko prstena

Prsten simbolizuje večnost, trajanje, večnu ljubav. Za ljubavne rituale najbolje je uzeti venčanu burmu iz crkve. Tako su šanse veće da se magija ostvari. Za prvi ritual sa prstenom treba vam burma, čaša sa vodom, ogledalo i slavska sveća.

U gluvo doba noći, najbolje u ponoć ili posle ponoći, ispred ogledala upalite sveću, stavite čašu do pola napunjenu vodom i vežite prsten na končić. Spustite prsten do povrsine vode i brojite otkucaje. Broj otkucaja označava vaše godine kada ćete se udati. Kada prsten završi sa otkucavanjem, izvadite ga iz čaše i kroz njega pogledajte u ogledalo. Prema verovanju, lik vašeg suđenika će se pojaviti u odsjaju sveće u ogledalu.

Pazite samo da vas neko ne primeti, onda se magija neće važiti.

Magija, gatanje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Magija preko kose

Ono što vam je potrebno je pramen njegove kose. Stavite kosu u flašicu sa vodom i sve to stavite ispod dušeka. Spavajte na tome tačno četrdeset noći. Važno je da prvu noć bude pun mesec. Kada prođe četrdeset noći, potrebno je da vašoj simpatiji od te vode skuvate čaj, kafu ili neku hranu. Bitno je samo da on tu vodu popije. Pazite da i njegova kosa ne završi u napitku, inače će biti dosta objašnjavanja. Neće moći da živi bez vas.

Da bi ste osigurali večnu ljubav, s vremena na vreme ponovite ritual.

Magija mladog meseca

Naravno, morate voditi računa o mesečevim menama i paziti na prvi izlazak mladog meseca. U prvom ritualu, treba vam parče papira i ugalj. Napišite na papiru vaše ime i ime vaše ljubavi čim primetite pojavu mladog meseca na nebu. Nemojte spavati, već ostanite budni i mislite na njega. U zoru, spalite papir i pepeo prospite na sve četiri strane sveta. Jako je važno da vas on isti taj dan vidi.

Prema verovanju, mlad mesec simbolizuje početak procesa, te će tako i vaša ljubav imati dobar start.

Za drugi ritual potrebna vam je crvena sveća sa urezanim imenima. Po izlasku mladog meseca upalite sveću i u roku od sat vremena u četiri serije po petnaest puta izgovorite ime dečka i želju vezanu za njega. Onda ugasite sveću i stavite je ispod jastuka. U cik zore ponovo upalite sveću i ponovite sve kao i prethodne večeri.

Ukoliko se sveća ne ugasi, videćete kako se magija ispunjava, a ako se ugasi, ponovite ritual pri sledećem izlasku mladog meseca.

ljubav, magija, vradžbine

shutterstock

Foto: shutterstock