Banka, kartice, žena, novac
Shutterstock
Novac, devojka, briga, sreća, žena, računi

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Kad je reč o pozajmicama, čuvena rečenica Pere Ždere "rado ću vam vratiti u utorak" iz jednog od najomiljenih crtaća svih vremena "Popaja", nije postala legendarna pukim slučajem. Naime, postoji staro verovanje po kojem je utorak najgori za dan za novčane transakcije.

PROČITAJTE I:

 

* Staro verovanje vezano za novac.

* Utorak kažu da je najgori dan za novčane transakcije.

* Indusi su najsujeverniji narod po pitanju novca.

Još su stari Indusi verovali da ovim danom vlada planeta Mangalvar, a koja je pod zaštitom Dartiputre, odnosno sina Zemlje i tla. Iako dosta manja od Zemlje, ova planeta ima mnogo veći, snažniji i dublji uticaj na živote ljudi.

Ilustracija

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Kako Mangalvar ima vrlo slične karakteristike kao Mars, i često se smatra "zlom" planetom koja podstiče na sukobe, a dan kojim ona vlada nikako vam ne može doneti ništa dobro.

Prema verovanju, ukoliko utorkom nekome pozajmite novac, možete se oprostiti od istog. Pare vam nikad neće biti vraćene, a velika je verovatnoća da ćete s tom osobom imati žestoku svađu koja će nepovratno uništiti vaš odnos.

Indusi su u tolikoj meri bili sujeverni da čak ni najbližim članovima porodice nisu hteli da zajme novac kako se ne bi posvađali.

Oslanjajući se na ovo verovanje i znajući da su šanse da će im novac ikada biti vraćen, zelenaši su podsticali klijente na pozajmicu da baš ovim danom od njih uzajmljuju pare kako bih zauvek "držali u šaci".

PREPORUČUJEMO:

 

Stari Indusi su duboko verovali da je utorak loš dan za bilo kakve finansijske transkacije, kao što je ulaganje novca u novi posao, velika kupovina i slično.

Ipak, postojao je način da se ublaži ovaj negativan uticaj "zle" planete ovim danima.

Novac, pare, evri, sitnina

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ukoliko već pozajmljujete pare utorkom, zatražite od osobe kojoj dajete novac da vam da bakarni novčić.

Crvena boja se smatra srećnom, a moneta napravljena od ovog metala neutrališe negativan uticaj Mangalvara.

Ovo su 4 znaka upozorenja koja vam šalje intuicija! Ne smete ih ignorisati!

AUTOR: Lovesensa/M.M. DATUM I VREME: 31.07.2019. 14:00 - 31.07.2019. 15:50 Ukoliko ste otvoreni i pažljivo osmatrate, uočićete znake i upozorenja koja vam šalje intuicija. Zahvaljujući ovim signalima moći ćete da napredujete. Foto: Shutterstock Pravi put i izbor pre svega je povezan sa našom dušom i nije bitno da li je dobar ili loš, bitno je da li je vašoj duši potreban.

 

BONUS VIDEO:

Alo analiza otkriva kako da izračunate da li ćete biti bogati