Crna magija, vradžbine, urok, prokletstvo, gatare
Shutterstock, ilustracija
Ilustracija

Profimedia

Foto: Profimedia

Pre svega, magijsko delovanje utiče na dušu čoveka, pa ona "oboleva", strada i pati.

PROČITAJTE VIŠE:

 

Često ima utisak da joj neko stoji iza leđa, panično se boji znojenja šaka, pa čak i samog mirisa znoja. Bezrazložno se plaši domaćih životinja, zatvorenog i mračnog prostora, poput lifta, vožnje u tunelu, vožnje preko mosta i slično. Proganja je strah od pada sa visine, utapanja u vodi, itd... Prilikom boravka u nekom prostoru oseća se vrlo neugodno, premda ne pronalazi valjane razloge za tako nešto. Dakle, danonoćno je može proganjati strah i izazvati njenu nesigurnost, zabrinutost, plačljivost i tugu (češće je to slučaj kod žena). Bezrazložni nastupi jeze i drhtavice samo pogoršavaju stanje u kom se nalazi. Ponekad pati od vrtoglavice, nesvestice ili nesanice, a može se dogoditi i obrnuti slučaj pa je stalno i bezrazložno pospana.

Mag

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ni noću nema mira, jer sanja košmare, groblja ili pokojnike. Zbog svega toga iz dana u dan gubi snagu, neraspoložena je, "pritiska" je ogroman bol u duši, pa razmišlja kako je neko ugnjetava, nema volje ni da ustane, a kamoli da radi.

Gatara, gatanje, veštica

Profimedia

Foto: Profimedia

 

Vrlo se teško koncentriše, pa neretko ne pamti ono što je kazala samo minut ranije. Čak i kada je sasvim mirna – ne možete se oteti utisku da će u svakom trenu skočiti i pobeći. Provlači se amo-tamo po reci života, kao da pliva protiv struje i vrtloga, uverena da se kreće u ispravnom smeru, iako sve vreme izgleda kao da se nalazi barem pola sata ispred sebe, u budućnosti.

Naravno, magijsko delovanje može da izazove kod čoveka i sasvim drugačije simptome, poput pojave i proganjanja, odnosno opčinjenosti različitim fiks idejama, zatim vršenje nekih nerazumnih postupaka, česta i snažna razdražljivost, agresivnost i bes. U krajnje nepovoljnim okolnostima - prilikom molitve, pogleda na svete slike i predmete ili tokom obreda u crkvi – žrtvi crne magije padaju na pamet bogohulne, odvratne i grešne misli.