spavaća soba, krevet, dom, soba
shutterstock
spavaća soba, krevet, dom, soba

shutterstock

Foto: shutterstock

Da li verujete u feng šui? Njegov osnovni princip u pogledu sna i protoka dobre energije je da prostor ispod vašeg kreveta treba biti potpuno prazan i čist. To otvara prostor za slobodan protok energije koja, kao rezultat, teče kroz vaše telo bez prekida. Stvari i prljavština ispod kreveta stvaraju zbrku u energiji koja se apsorbuje u vašoj podsvesti tokom spavanja i negativno utiče na vaš san i vaš život. Zato osigurajte da ovaj prostor uvek bude čist, uredan i, ako je moguće, prazan.

Sreća, porodica, dom, veza

shutterstock

Foto: shutterstock

Međutim, feng šui se takođe zalaže da se ispod kreveta nalazi najmanje jedan predmet za koji se očekuje da će imati pozitivan uticaj na ispunjenje vaših najdubljih, a možda i nesvesnih želja i snova. Ovaj jednostavan alat naziva se kutija sa blagom, i zbog svojih vitalnih energija, ona vam treba kao pomoć da ostvarite sve svoje životne želje. Neka kutija bude dobrog kvaliteta da biste omogućili bolje vibracije energije. Koja će energija teći takođe se može odrediti materijalom kutije. Drvena kutija će poboljšati protok energije koja utiču na aktivnost i rast. Zlatna ili srebrna kutija će privući više pozitivne energije. Pletena će podstaći energije prirodnog pokreta i fleksibilnosti.

kutija

Profimedia

Foto: Profimedia

Šta staviti u takvu kutiju?

Morate da stavite predmete koji predstavljaju vašu sreću ili će vam pružiti osećaj sreće, pozitive ili uspeha. Neka bude povezano sa vašim željama i stvarima koje želite da postignete. Na primer, ako želite mnogo novca, stavite pravi novac i dragocenosti u kutiju. Ako želite sreću u ljubavi, stavite predmete sa kojima je povezana ljubav, recimo crvene sveće, predmeti u obliku srca...

Međutim, takođe treba obratiti pažnju na to gde ćete stavite tu kutiju. Najbolje je da se nalazi ispod vašeg pupka. Takođe je važno pregledati, urediti i zameniti predmete svaka tri meseca.

soba, stan, dom

shutterstock

Foto: shutterstock