Crna magija, vradžbine
Shutterstock
Momak, devojka, par

Shutterstock

Foto: Shutterstock

PROČITAJTE JOŠ:

 

Na Ivandan pre izlaska Sunca devojka treba da ide u polje i da nabere ivanjdanskog cveća i da splete venac i propusti ga kroz svoju košulju, pa posle nekoliko dana uzastopce kroz taj venac pogleda momka koji joj se dopada. Veruje se da će momak posle da luduje za njom, piše "Telegraf".

Ako devojka hoće da je momak zavoli uhvati slepog miša, zakolje ga srebrnim novčićem, odseče mu krila i toga momka krišom gleda kroz ta krila tri puta u predvečerje u neparne dane (ponedeljak,sreda, petak), pa će momak biti njen.

Krila slepog miša dobro istucati u prah, pa umesiti kolač i dati voljenom momku da to pojede, pa će on slepo da se zaljubi u devojku koja mu je to pripremila. Isto to će se desiti i devojci ako joj momak poturi ovakav kolač.

Ako momak želi da osvoji devojku to može da uradi na sledeći način: Uhvati ribu morunu, pa stavi u nedra na desnu stranu grudi i sačeka da riba ugine.

 

Tu ribu posle treba da ispeče, tako da se ona pretvori skoro u ugalj, pa je potom istuca u prah, a taj prah sipa devojci u piće i da ga ona popije i tako će ona da trči za njim.

Isto tako ako neka devojka luduje za momkom, uzme i isčupa svoju dlaku iz kose uvuče je u iglu i momku krišom prišije na neki deo odeće pa će on biti njen.

Crna magija, vradžbine

Shutterstock

Foto: Shutterstock