potkovica, sreća, konj
Shutterstock, ilustracija
potkovica, sreća, konj

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Takođe, ona članovima domaćinstva koji imaju potkovicu iznad vrata donosi i značajno bogatstvo. Ipak, koliko ljudi-toliko ćudi, pa samim tim, mišljenja o pravilnoj upotrebi potkovice nisu usaglašena i ima ih zaista mnogo. Prema feng šui filozofiji, potkovica definitivno jeste snažan talisman koji će vam doneti izoblje svega dobrog i potrebnog, ako je pravilno koristite.

PROČITAJTE I:

 

Na našem kontinentu, istoku i u Latinskoj Americi, potkovica se koristi tako što se kači na zid, okrenuta na dole, jer će tako prema starom verovanju, sreća biti prosuta na ukućane jednog domaćinstva. Suprotno tome, u Meksiku ne smete dodirivati potkovicu, dok je Englezi koriste u obrnutom položaju.

Akhal-teke konj

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Feng šui nam govori da se potkovica koristi drugačije, u zavisnosti od efekta koji njome želite da postignete. Prema ovoj filozofiji, potkovica je otelotvorenje sile i energije na zemlji, pri čemu je verovanje da je srećna i dobra potkovica samo ona slučajno pronađena, sasvim pogrešno. Čak i slike potkovice i drugi dekorativni akcenti vam mogu pomoći da od ovog talismana dobijete ono što želite, a važno je da su ukrasne amajlije napravljene od gvožđa, srebra ili zlata.

Potkovica zakačena u jednom domu predstavlja zaštitnika tog prostora prema feng šuiju, jer je u pitanju veoma snažan talisman. Na primer, potkovica okačena u automobilu bi trebalo da njegove putnike štiti od saobraćajnih nesreća i da im generalno donosi sreću.

PREPORUČUJEMO:

 

Ako želite da unesete potkovicu u svoj dom, učinite to tokom prve noći punog meseca, tako što ćete je staviti na prozor, okrenutu prema unutra, a na taj način ćete privući materijalnu dobit i prosperitet. Zakopana potkovica u severozapadnom delu kuće će vam doneti sreću, pri čemu vam ona može pomoći ako vam cveće ne cveta takođe. Sve i da ne istražite sve sposobnosti potkovice prema feng šuiju, zbog činjenice da je jako moćan simbol, ona će vam ipak pomoći.

 

 

Svaka potkovica, bilo da ste je kupili i lično odabrali, dobili na poklon ili slučajno pronašli, postaće zaštitnik celog doma i svih ukućana, ako je na dobar način postavljena. Ukoliko se oslanjate na narodna verovanja, onda se “potrudite” da svoju potkovicu slučajno pronađete, jer se time njeno dejstvo dodatno pojačava.

Ukoliko napišete ovih 7 stvari na papir dok traje mlad Mesec u Lavu, SNOVI će postati STVARNOST!

AUTOR: Sensa/M.M. DATUM I VREME: 02.08.2019. 08:37 - 02.08.2019. 12:17 Dolazak mladog Meseca u Lavu otvara vrata za mnoge snove! Večeras uradite ovaj magičan ritual... Foto: Shutterstock Budući da je ovaj mlad Mesec u Lavu, to je pravi dan za namere vezane uz radost, privlačenje ili poboljšanje ljubavne veze i stvaranje odnosa punog radosti sa decom kao i za one koji se bave scenskim umetnostima.

 

BONUS VIDEO:

Alo analiza otkriva koliko dece ćete imati