san, spavanje, veza, brak
shutterstock
san, spavanje, veza, brak

shutterstock

Foto: shutterstock

Ako ne možete da se setite kada ste poslednji put mirno spavali, to morate da popravite. Ne samo zato što će vam telo zahvaliti, već i zato što ćete se osećati okretnije, imaćete više pažnje i bićete u boljem raspoloženju. Da li ste znali da vam Feng Shui može pomoći da postignete miran san?

Previše biljaka

Iako je imati neke biljke u spavaćoj sobi korisno zbog sposobnosti pročišćavanja vazduha, mnoge mogu biti kontraproduktivne. Barem tako Feng šui potvrđuje, jer za ovu filozofiju biljke pripadaju "drvenom elementu". To znači da, ako imaju ekspanzivnu vrstu energije, one mogu ometati one kojima je teško zaspati. Rešenje? Ne preterujte sa biljkama, i to je to.

spavaća soba, krevet, dom, soba

shutterstock

Foto: shutterstock

Spavaća soba sa svećama

Ne, nećete se naspavati ako je vaša soba bučnija od gradskih zabava, niti ako miriše na vlagu ili neku drugu neprijatnu aromu. Da biste rešili prvu tačku, promenite prozore i uložite u izolaciju. Tema mirisa je puno jednostavnija, samo morate koristiti mirisne sveće ili određene štapiće da biste stvorili opuštajuće okruženje. Uključite ih nekoliko sati pre spavanja i promena će biti spektakularna!

Preterani minimalizam

Naše okruženje u velikoj meri utiče na to kako se osećamo. Stoga je moguće da ako se osećate usamljeno tokom spavanja, dekoracija ima neke veze sa tim. Vaza bez cveća, usamljena stolica u uglu ...Umesto da se odlučite za elemente bez ikakve veze, pokušajte da ih uporedite. Uveravamo vas da ćete primetiti rezultate.

San, spavanje, košmari, noćna mora, sanovnik

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Zbogom produktivnost, zdravo odmaranje

Da, znamo da je komplikovano, ali nije nemoguće. Zaboravite na telefon u spavaćoj sobi i pomoći će vam da zaspite. Da ne spominjemo upotrebu laptopa ili bilo koju vrstu liste zadataka koje biste mogli uočiti. Imajte uvek na umu da je spavaća soba mesto isključivo za odmor i opuštanje.

Previše stvari ispod kreveta

Krevet je odličan kao dodatni prostor za odlaganje, ali zadržavanje previše stvari u njemu moglo bi apsorbirati vašu energiju preko noći. Razmislite o svemu što imate unutra: stvarno vam treba? Obično u krevetu imamo puno stvari koje nikada ne koristimo i ne znamo gde da ih stavimo. Osećaj oslobođenja je neprocenjiv.

telefon, devojka, san, mobilni, spavanje, raskid

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija