Crna magija, vradžbine
Shutterstock
Crna magija, vradžbine

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Vekovima se ova verovanja održavaju, izmešana sa pravoslavljem, posvećena i okrenuta prirodi, njenim znanim i neznanim tajnama.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Kao i svaki Vlah, pomoć sam i ja zatražio od vračare. Međutim, ta prva vračara koju sam posetio, nije uspela da reši moj problem. Isto je bilo i sa drugom, trećom... A meni je bivalo sve gore i gore. U predelu donjeg stomaka nešto me je seklo kao nožem. Bezbroj puta na dan. Izgubio sam apetit. Svako jelo mi se gadilo, imao sam neprestane mučnine i stalnu vrtoglavicu. Naglo sam gubio na težini, tako da su se moji ukućani uplašili da bolujem od neke opake bolesti i insistirali da moram kod lekara.

Crna magija, vradžbine, urok, prokletstvo, gatare

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

PREPORUČUJEMO JOŠ:

 

Među najzanimljivijim magijskim ritualima za izazivanje impotencije je jedan sa prstenom. Po zapisu dr Aleksandra Nicića i dr Jovan Protića, žena sa kojom muškarac ima seksualni odnos pogleda ga dok spava kroz prsten zamočen u menstrualnu krv. Muškarac nakon toga oseća stalnu potrebu za njom, žiganja i trnjenje ispod pleksusa.

 

Timočka krajina je, u tradiciji i srpskog i vlaškog življa, kraj koji je sačuvao autentična prastara verovanja i rituale. Vekovima se ova verovanja održavaju, izmešana sa pravoslavljem, posvećena i okrenuta prirodi, njenim znanim i neznanim tajnama. Jednu od najvećih tajni – ženski menstrualni ciklus, ni savremena nauka ne uspeva da dokuči do tančina.

Da li timočke žene poznaju tajnu ženskog ciklusa i moć menstrualne krvi više i od savremene nauke, ostaje nam samo da nagađamo. Ali vam svakako ne želimo da budete meta rituala u kome je korišćena menstrualna krv.

Crna magija, vradžbine

Shutterstock

Foto: Shutterstock