krst, molitva, vera
shutterstock
krst, molitva, vera

shutterstock

Foto: Shutterstock

Srpska pravoslavna crkva objavila je na svom sajtu molitvu za izbavljenje od virusa korona, koju je sastavio rumunski patrijarh Danilo.

Patrijarh Danilo uputio je molitvu svim eparhijama Rumunske patrijaršije za izbavljenje od epidemije koronavirusa, koju čita sveštenik okrenut ka istoku i to pre otpusta.

U molitvi se moli Gospod Bog da usliši molitvu i zaustavi novu zaraznu bolest da podari oporavak bolesnim i zaštiti zdrave od bolesti.

crkva, vernici, molitva

Alo!/Dejan Briza

Foto: Alo!/Dejan Briza

Gospod Bog se moli da ukloni sve bolesti i patnje među ljudima i nauči ih da cene život i zdravlje kao Božje darove, te da donese mir i ispuni srca vernika čvrstom verom u njegovu zaštitu.

Molitva glasi:

"Gospode, Bože naš, koji si bogat milosrđem i mudrim promislom upravljaš našim životom, usliši našu molitvu, primi naše pokajanje za naše grehe, zaustavi novu zaraznu bolest (novu epidemiju), kao što si jednom prestao da kažnjavaš narod u vreme cara Davida.

Ti koji si lekar duša i tela naših, podari oporavak bolesnima, podižući ih hitro sa odra patnje kako bi mogli da proslavljaju Tebe, našeg Milostivog Spasitelja, a zaštiti zdrave od bilo koje bolesti.

Blagoslovi, Gospode, ojačaj i zaštiti svojom blagodaću sve one koji se čovekoljubljem i žrtvovanjem staraju o bolesnima u njihovim domovima ili u bolnicama.

Krst molitva

Profimedia

Foto: Profimedia

Daj nam, Bože, svoj mir i ispuni naša srca čvrstom verom u tvoju zaštitu, nadom u tvoju podršku i ljubavlju prema tebi i prema bližnjemu.

Jer si ti Bog koji miluje i spašava nas, i tebi slavu uznosimo: Ocu i Sinu i Duhu Svetomu, sada i uvek i u vekove vekova".

Po završetku molitve vernici kažu: Amin.

Vernici mogu ovu molitvu izgovarati iz svojih domova tokom samoizolacije.

Komentari (1)

Grga Pitić

26.03.2020 14:05

Slava Bogu