NAJSTARIJA NARODNA SRPSKA VEROVANJA Otkrivamo 12 starih PREDSKAZANJA o ljubavi, sreći, uspehu i bogatstvu!

Šta se desi ako pojedete okrajak hleba ili vidite crnu mačku? Evo neobičnih verovanja kojima su nas učile mame i bake...

Ljubav zaljubljeni srce muvanje par
Foto: Shutterstock

Ima mnogo “pravila” kojima su nas učile mame i bake, šta smemo, a šta ne smemo raditi, a da pri tom nikakva objašnjenja nismo dobijali zašto je to baš tako. Neobična verovanja vezana su za skoro svaki segment života, od jela i kupanja, pa do raznih svetkovina i slavlja.

 

Jedno od takvih neobičnih verovanja je da ćete biti bogati ako pojedete sva mrvice sa stola. Takođe, svim devojkama se daje da jedu okrajak hleba, jer se veruje da će to doprineti da ih svekrva voli.

Još jedno od neobičnih pravila koja se primenjuju za vreme jela je da nikako ne treba pevati, jer taj ko to radi za vreme jela, oženiće se ludom devojkom ili, ako je žensko u pitanju, udaće se za ludog čoveka.

Šta znači kada vas zasvrbi levi ili desni dlan!

AUTOR: Novi.ba/M.M. DATUM I VREME: 05.08.2019. 11:15 Kada vas zasvrbi desni ili levi dlan - evo u kojem slučaju dobijamo, a u kojem gubimo novac! Foto: Shutterstock Svako od vas veruje da ćemo dobiti novac kada nas svrbi levi dlan. Šta znači kada vas svrbi desni dlan?

Takođe, nikako se ne sme neumiven nekome javiti ujutro. Ako se to, ipak, učini, mora da se kaže: Dobro jutro, nisam se umio ili umila.

Ako devojka, koja sprema neku hranu, zagrebe malo po šerpi u kojoj je mutila kolače, veruje se da će joj na svadbi padati kiša.

MAGIJA ZA OSTVARIVANJE ŽELJA Ukoliko napišete ovih 7 stvari na papir dok traje mlad Mesec u Lavu, SNOVI će postati STVARNOST!

Šerpa, kuvanje, kuhinja, jelo
Foto: Shutterstock

Isto tako, neobično je verovanje da nekoga ko razbije ogledalo čeka 7 godina nesreće.

 

Ako se desi da se ruke, pri rukovanju četiri osobe, ukrste, veruje se da će među njima izbiti neka svađa.

 

Svađa se naslućuje i ako nekome poklonite upaljač. A da ne biste pokupili čini koje je neko davno bacio, nikako ne smete da prelazite preko raskrsnice, jer je to mesto na kome se ukrštaju ovaj i onaj svet.

Desiće vam se neka nesreća, ako vam crna mačka pređe put, ali ako vidite odžačara, to je sreća.

OVO NIKAD NIKOME NE GOVORITE! Ako želite da budete srećni, evo šta nikako NE SMETE pričati ljudima!

Crna mačka
Foto: Shutterstock

Voda se najčešće prosipa za nekim ko je krenuo da obavi neki važan i težak posao, da bi mu tada sve išlo lagano kao što voda protiče.

Mnoga verovanja su vezana i za crveno slovo u crkvenom kalendaru. Naime, tada se ne sme ništa raditi, jer će vas zadesiti kazna od tog sveca, čije je ime zabeleženo crvenim slovom.

NEKA OD NARODNIH VEROVANJA Bilo sujeverje ili ne, ali to što nosite određuje vašu SREĆU!

Moda, žena, mama, baka, poslovna žena
 Foto: Shutterstock, ilustracija

 

BONUS VIDEO:

Alo analiza otkriva kako da izračunate da li ćete biti bogati

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi