Knjiga, devojka, Nova godina
Shutterstock
Knjiga, devojka, Nova godina

Shutterstock

Foto: Shutterstock

U zavisnosti od dela sveta u kojem živite, svako ima svoju tradiciju koju upražnjava uoči Nove godine. Jedni nose određene boje jer smatraju da će im to doneti sreću, drugi prisustvuju izlasku Sunca, pa na taj način pozdravljaju Novu godinu, dok neki vreme provode analizirajući prethodnu godinu i planirajući novu koja je pred njima.

Ovo su neki od saveta kako da privučete sreću i pozitivnu energiju u vaš život u prvim danima Nove 2020. godine.

Ljubite i grlite

Ljubite i grlite svoje partnere, članove porodice ili ljubimce. Nikako ne treba plakati, jer će to privući lošu sreću. Trudite se da početkom godine budete optimistični i srećni, kako bi se radost nastavila tokom cele.

nova godina, doček nove godine, poljubac, ljubljenje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Napunite novčanik

Ne pozajmljujte novac ili dragocene predmete. Ukoliko to uradite, znači da ćete isplaćivati novac tokom cele godine. Popunite sve novčanike novčanicama, jer to garantuje prosperitet u novoj godini.

Novčanik Novac Pare Pun novca para

Profimedia

Foto: Profimedia

Slatki rituali

Veruje se da ukoliko u ponoć pojedete dvanaest zrna grožđa, koji simbolizuju dvanaest meseci u godini, tokom cele godine imaćete sreće, obilja i bogatstva. Ukoliko se odlučite za jabuke sa medom, cela godina će vam biti slatka i harmonična.

hrana, jelo, namirnice

shutterstock

Foto: shutterstock

Čišćenje stana

Čišćenje starog nereda i bacanje svih nepotrebnih stvari iz kuće ritual je kojeg se mnogi pridržavaju. Generalno čišćenje stana je poželjno kako biste se oslobodili negativne i privukli pozitivnu energiju. Neki praktikuju običaj bacanja stare metle, te kupovine sasvim nove. To simboliše čišćenje prašine stare godinu dana, kako se ona ne bi prenela u novu godinu. 

Domaćica, Čišćenje, Higijena, Čišćenje kuće

Shutterstock

Foto: Shutterstock