Životinje kućni ljubimci kućni ljubimac životinja
Shutterstock
Životinje kućni ljubimci kućni ljubimac životinja

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Postoji jedna priča kako su dvojica mladića hteli da isprobaju astrologa i dali mu horoskop mrtvaca. U tom trenutku je gušter tiktik pao sa zida na ventilator i poginuo. Naravno, po čitavoj sobi je nastao haos. Pogledavši duboko u horoskop, astrolog je zaključio da je to horoskop mrtvaca.

PROČITAJTE JOŠ:

Mladići nisu odustajali, pa su ga upitali kako je on umro. Upravo u tom trenutku, astrolog je ispred kuće primetio čoveka koji je uz veliki napor vukao kravu za konopac kojim je bila vezana oko vrata. Astrolog je odmah shvatio ovo i rekao da se čovek obesio, što se na kraju ispostavilo tačnim.

Još od davnih vremena ljudi veruju da će im određeni događaji doneti sreću, ili nasuprot tome - nesreću, a da li vam je poznato kakvu poruku nam donose životinje? 

Pas Igračka Kućni Ljubimac Životinje

Profimedia

Foto: Profimedia

Ovo su najčešći primeri:

Ako pomogneš bilo kojoj životinji u nevolji, dobročinstvo će ti se vratiti. Kad ti crna mačka pređe preko puta, na putu nećeš imati sreće. Kad ti na putu u susret dođe pas, posao ćeš s uspehom obaviti.

Kad sretneš svinje, započeti posao doneće ti dobitak. Ako čuješ kukavicu da kuka, a imaš u tom momentu novca, imaćeš ga onda i cele godine. Ako ga nemaš uz sebe, te godine nećeš ni steći.

Ako gavran ili više njih lete prolete nad tvojom glavom i grakću, čuvaj se nesreće.

Gavran

Profimedia

Foto: Profimedia

Glas sove nagoveštava bolest. Ako je sela na tvoju kuću, neko će iz kuće biti bolestan. Tamo gde sove pevaju, zakopano je blago. Ako ga želiš iskopati, za vreme kopanja ne smeš govoriti.

Kad vidiš rodu da mirno sedi ili stoji na krovu tvoje kuće, u kuću će ti se useliti mir i sreća. Kad čuješ rodu da klepeće, imat ćeš štete u kući.

Roda , Rode

Profimedia

Foto: Profimedia

Senica čuva kuću od groma i vatre, ako se na nju naseli. Kad pomogneš bubi, koja se izvrnula na leđa, "sedam si svojih greha okajao".

Onaj na koga padne gusenica biće ljut na svoje bližnje. Ako sretneš riđeg konja, još tog dana videćeš dragu osobu. Ako sretneš belog konja, daćeš novac.

Pauka videti ujutro, znači nesreća i brige. Videti ga o podne, znači da će se sve lako rešiti, a videti ga navečer je sreća. Kad pauk na tebe padne iz zraka, dobit ćeš radosne vesti.

NAJČITANIJE VESTI:

Miševi koji žive u rudnicima i tunelima ne smeju se ubijati. Svojim begom nagoveštavaju nesreću. Kada petao kukuriče pred kućnim vratima, doći će gosti. Kada pas čuvar u noći zavija, smrt obilazi kuću.

Kada lastavica savije gnezdo pod krovom kuće, u taj dom ući će mir.

Miš

Shutterstock

Foto: Shutterstock

BONUS VIDEO

Počela je paklena godina četvorke! Spremite se za mučne promene!

 

Pazite da ne navučete lošu energiju u vaš dom! Nikako ne radite ove stvari

AUTOR: Aura/M.M. DATUM I VREME: 06.11.2019. 10:12 Ako ne želite da izazovete bijes zlih duhova i navučete nesreću na sebe, morate se pridržavati nekih stvari - radi se o starim narodnim vjerovanjima koja su preživjela do danas. Za to sigurno postoji dobar razlog.