NEOBIČNA NARODNA VEROVANJA Najstarijih 11 predskazanja o ljubavi, sreći, uspehu i bogatstvu!

Šta se desi ako pojedete okrajak hleba ili ako jedete i pevate? Evo neobičnih verovanja kojima su nas učile mame i bake

Par, veza, seks, ljubav, muvanje, flert
 Foto: Shutterstock, ilustracija

Ima mnogo “pravila” kojima su nas učile mame i bake, šta smemo, a šta ne smemo raditi, a da pri tom nikakva objašnjenja nismo dobijali zašto je to baš tako. Neobična verovanja vezana su za skoro svaki segment života, od jela i kupanja, pa do raznih svetkovina i slavlja.

 

Jedno od takvih neobičnih verovanja je da ćete biti bogati ako pojedete sva mrvice sa stola. Takođe, svim devojkama se daje da jedu okrajak hleba, jer se veruje da će to doprineti da ih svekrva voli.

Još jedno od neobičnih pravila koja se primenjuju za vreme jela je da nikako ne treba pevati, jer taj ko to radi za vreme jela, oženiće se ludom devojkom ili, ako je žensko u pitanju, udaće se za ludog čoveka.

KONAČNO ĆETE DOBITI ONO ŠTO OČEKUJETE Otvara se magična kapija 999 na nebu! Evo kakva vas čarolija očekuje!

Šerpa, kuvanje, kuhinja, jelo
Foto: Shutterstock

Takođe, nikako se ne sme neumiven nekome javiti ujutro. Ako se to, ipak, učini, mora da se kaže: Dobro jutro, nisam se umio ili umila.

 


Ako devojka, koja sprema neku hranu, zagrebe malo po šerpi u kojoj je mutila kolače, veruje se da će joj na svadbi padati kiša.

VAGA ĆE PRIVUĆI NOVAC AKO NOSI BAKAR, A OVAJ ZNAK SAMO ŽUTO ZLATO Napravite svoju amajliju za sreću na osnovu vašeg horoskopskog znaka!

Žena, nega, ogledalo, sređivanje, narcis
Foto: Shutterstock, ilustracija

Isto tako, neobično je verovanje da nekoga ko razbije ogledalo čeka 7 godina nesreće.

 

Ako se desi da se ruke, pri rukovanju četiri osobe, ukrste, veruje se da će među njima izbiti neka svađa.

Svađa se naslućuje i ako nekome poklonite upaljač. A da ne biste pokupili čini koje je neko davno bacio, nikako ne smete da prelazite preko raskrsnice, jer je to mesto na kome se ukrštaju ovaj i onaj svet.

Ako vidite odžačara, to je sreća.

 

Voda se najčešće prosipa za nekim ko je krenuo da obavi neki važan i težak posao, da bi mu tada sve išlo lagano kao što voda protiče.

NAJČUDNIJI RITUALI NA SVETU U Poljskoj strahuju od smrti zbog menstrualne krvi, a kada čujete šta rade na Filipinima dobićete nakon za povraćanjem!

Voda
Foto: Shutterstock

Mnoga verovanja su vezana i za crveno slovo u crkvenom kalendaru. Naime, tada se ne sme ništa raditi, jer će vas zadesiti kazna od tog sveca, čije je ime zabeleženo crvenim slovom.

Crne mačke privlače udvarače, novac i sreću, a oduvek smo mislili da su UKLETE!

Narodno je verovanje da crna mačka koja vam pređe preko puta nosi nesreću, zbog čega su se crne mačke nekada teže udomljavale. Ti se trendovi u zadnje vreme pomalo menjaju. Foto: Shutterstock Zbog praznoverja koje se utemeljilo u nekim kulturama, za crne mačke neretko se smatra da donose nesreću, pa puno duže čekaju na to da pronađu udomitelje i duže se zadržavaju u skloništima za napuštene životinje.

 

BONUS VIDEO:

Alo analiza otkriva koliko dece ćete imati

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Ema
  15/09/2019 - 11:23
  Ko jede mrvice sluti na sirotinju, a ukrstene ruke nisu svadja vec svadba, toliko.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi