kuća, stan, dom,
Shutterstock, ilustracija
kuća, stan, dom,

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Stoga je potrebno ovakve slike ili fotografije držati na vidnom mestu u dnevnoj sobi, trpezariji, a pogotovo u dečijim sobama.

Skloniti slike sa opasnim, uznemirujućim i mračnim motivima.

Slike krvoločnih životinja izazivaju strah, nervozu, uznemirenost. Utiču loše na ljude, a samim tim i či energiju stana.

Ovakva stanja mogu uticati na nervni sistem ukućana.

PROČITAJTE I:

 

POSTAVKA SLIKA PO STRANAMA SVETA

Lepa slika šume, drveća, bambusa ili pejzaža odgovara istoku i jugoistoku, kao i slike srećne porodice, sunca u izlasku. Uramite ih u drveni ram zemljanih boja. Izbegavajte metalne ramove kao i drvene ofarbane u zlatnu ili srebrnu boju.

Jedino na istoku možete da držite fotografije vaše familije i nekih dragih osoba koje su preminule. U protivnom ih držite u fioci ili na nekom vašem dragom mestu, ali ne vidno.

Istočna strana je domaćin zmaja – klasični zaštitnik drevnih Kineza. Ali, ako ne volite, nemojte je postavljati, nego odaberite sliku sunca u izlasku.

Kuća, stan

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Tradicionalno kod pravoslavnih vernika, istok je mesto gde stoje ikone. Stoga, sve slike svetaca i slavsku ikonu, držite na istoku, kod glavne trpeze zvane agape.

Ne stavljajte pored njih ni jednu drugu vrstu slika, jer je ovo sveto mesto i poznato kao kućni oltar.

Pogotovo ne mešajte ostale simbole drugih vera. Ukoliko imate figuru ili sliku Bude, smestite je na severozapad ili neko drugo mesto. Ovde možete da držite slike sa putovanja, globus ili kartu sveta. Pogotovo ako želite da inicirate neka putovanja. Dodajte sliku ili fotografiju željene destinacije i spremite se za putovanje.

Okrugle ili elipsaste ramove koristite na strani zapada i severa, jer su to po feng šui objašnjenju strane sveta koje podržavaju element metala i vode. Sadržaj slika neka bude baziran na motivima belih ruža ili cveća. Možete i sliku belog tigra ili pitomog lava. Ako sledimo zapadni moderni feng šui, slika lava je simbolička slika tigra, feng šui zaštitnika zapadne strane kuće ili stana. S obzirom da na dalekom istoku ne postoje lavovi nego samo tigrovi, ovo se uzelo kao afirmacija urbanog učenja.

Na severnoj strani su i slike jezera, mora, vodopada, gejzira ili fontana. To predstavlja jang energiju uspeha u karijeri. Ali, isto važno i kod muškog člana porodice ili menadžera i vlasnika firme. Takođe predstavlja i akumulaciju novca. Izbegavati slike mutne vode ili močvara. Što bi simbolički predstavljalo mutan i stagnirajući posao i karijeru.

Južna strana prostora je ponosno zadužena za ugled porodice i reputaciju. Naravno i za ugled i uspeh neke firme, ako gledamo poslovni feng šui. S obzirom da je to strana juga gde je baziran element vatre, onda je cela lepeza motiva u ponudi. Počevši od strogih kineskih feng šui motiva ptice feniks do slike petla, koji je i kod naših starih naroda pretstavljen kao prkosan i kočoperan motiv.

Do skoro se na krovovima srpskih kuća vijorila statua petla. Tokom vetrovitih dana, pokretanje je najavljivalo dobru i zdravu promenu energije kuće. I kod drevnih Kineza, petao je supstitut za sliku feniksa, pa je i preporučljivo da se drži bar jedna slika u stanu i obavezno u kancelariji vlasnika ili direktora. Slika sunca u zenitu ili suncokreta, uramljenih u crveni ili žuti ram. Takođe, ptice u letu, dakle raširenih krila ili samo perce pauna na zidu. Izbegavati slike tužnih i bolesnih ptica ili sliku sasušenog cveća.

PREPORUČUJEMO:

 

Jugozapad je najlepša strana sveta za mlade žene, domaćice kuće i menadžerke ili direktorke. U svojim roze snovima ovde su se udobno smestile slike dva labuda, ili par mandarinskih patkica. Slike sa svadbe ili bračnog putovanja. Zamišljeni budući partner u vidu slike nekog glumca ili pevača pored vaše fotografije. Najavljuje buduću romansu sa nekim koji je sličan vašem idolu.

Par košuta, labudova ili slika tako modernog i neprevaziđenog Gustava Klimta.

Usamljene slike osoba izazivaju tugu kod onih koji ih gledaju i podsvesno prizivaju lošu energiju vezanu za emociju samoće i usamljenosti. Zato povedite računa i pogledajte šta se nalazi na vašim zidovima.

U poslovnom feng šuiju, slika same osobe pokazuje snagu i moć jedne menadžerke ili menadžera. Međutim, to može i da najavi razlaz poslovnih partnera.

Stan, dom, enterijer,

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

DNEVNA SOBA

mesto okupljanja ukućana, razgovora, druženja: fokusirajte se na slike sa pozitivnim vibracijama.
neka jedan ćošak ili deo zida bude zastupljen porodičnim fotografijama (po mogućstvu na vidnom mestu).
ostale slike neka budu prilagođene stranama sveta.

SPAVAĆA SOBA

za odmor i meditaciju, razmenu ljubavi i nežnosti, uživanje; izaberite slike kao za jugozapad, ljubavni motivi i lepe vibracije.
izbegavajte razdražljive motive (jer tokom noći emituju takvu energiju), fotografije dece i porodice, pogotovo verske slike i ikone (Bibliju držite u fioci). Nemojte ljubavnu i seksualnu energiju mešati sa decom i religioznošću.

DEČIJA SOBA

birajte pozitivne i prijatne likove iz crtanih filmova i bajki koje vaši mezimci najviše vole.
ne saplićite se na na molbe za postavku slika nekih likova koji su iritirajućih fluorescentnih boja ili izgleda. Pogotovo ako nose neke simbole za koje vi smatrate da će oštetiti tananu psihu vaših mališana.

Postavljajte slike zajedno sa decom, razvijajte im smisao za lepo i dekoraciju.
dajte im mogućnost da jedan deo zida sami “dekorišu” pišući i crtajući flomasterima ili nekim drugim bojama. Ipak je to njihova soba i time ste im dali mogućnost razvijanja kreacije ali i ekspresije njihovih skrivenih misli.

Ovih osam znakova govore da vam uskoro stiže veliki novac!

AUTOR: Krstarica/M.M. DATUM I VREME: 21.09.2019. 09:30 Prema tradicionalnim verovanjima, ovo su znaci da ćete uskoro dobiti novac, a o kojoj će se svoti raditi, to zavisi od vaše sreće. Foto: Shutterstock, ilustracija Broj osam Broj osam ukazuje na sreću i potpuno je simetričan te simboliše ravnotežu.

 

BONUS VIDEO:

Počela je paklena godina četvorke! Spremite se za mučne promene!