Žalfija je melem za pluća
Shutterstock
Lavanda

shutterstock

Foto: shutterstock

Naši preci su verovali da ove biljke imaju magijsku moć!

PROČITAJTE JOŠ:

 

Svi mi u svojim kuhinjama imamo razne začine i biljke, koje imaju i mnoga lekovita svojstva. Međutim, naši preci, koji su te biljke i otkrili, pre svega su verovali u njihove magijske osobine. Evo koja biljka je dobra za bogatstvo i prosperitet, a koja za sreću.

Bosiljak za bogatstvo i prosperitet

Ruže za ljubav i prijateljstvo 

Začini Začinsko bilje Majoran Ruzmarin Matičnjak

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ruzmarin za isceljenje

Beli luk za zaštitu

Beli luk eliminiše sve vrste neprijatnosti. Ima brojne zdravstvene prednosti, ali to je takođe povezano sa zaštitom od zlih stvari, pa će vaš dom biti duhovno zaštićen. Nisu džabe prisutna verovanja da beli luk štiti od vampira i drugih zlih sila. U seoskim domaćinstvima često ćete videti niske belog luka kako vise na kuhinjskom zidu, a to nije slučajno.

Majčina dušica za znanje

Prema verovanjima, majčina dušica je povezana sa znanjem i razumevanjem. Ako je budete koristili, možda vam pomogne da bolje shvatite mnoge stvari u svom životu.

Karanfilić za privlačnost

Tu nije reč samo o seksualnoj privlačnosti. Karanfilići će vam pomoći da shvatite šta vam je zaista potrebno i kako do toga da dođete. Osim kao začin za jelo, možete ga dodati u kupku. 

Menta Nana

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Nana za jasno razmišljanje

Ako prolazite kroz težak period u kojem morate da donesete neke važne životne odluke, pokušajte da sednete uz šolju čaja od nane i očistite svoje misli. Kao dodatni bonus, ona ima pregršt zdravstvenih dobrobiti.

Lavanda za lepotu

Žalfija za čišćenje

Žalfiju u raznim kulturama smatraju dobrom za prečišćavanje kuće od negativnosti ili uticaja štetnih misli.

Cimet za sreću