Nova godina, pokloni, poklon, iznenađenje, jelka
Shutterstock
Nova godina, pokloni, poklon, iznenađenje, jelka

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pokloni za Božić su veliko veselje za sve. Svejedno je da li mi poklanjamo lepe stvari, ili smo dobili lepo zapakovane poklone od prijatelja i porodice. Međutim, postoje neke stvari koje je, zbog praznoverja, bolje ne poklanjati. 

Cipele

Prema praznoverju, ako partner ili partnerka poklanja cipele to znači da će uskoro "pobeći". Ali ipak, nijedna žena neće odbiti ovaj poklon, posebno ako se radi o cipelama na visoku štiklu koje odavno želimo. 

cipele, obuća, devojke, moda

shutterstock

Foto: shutterstock

Sat

Satovi spadaju među omiljene Božićne poklone, kako za muškarce, tako i žene. Bezvremenski su, te praktični i korisni. Međutim, s praznovernog gledišta je drgačije. Naime, ako sat stane, to može doneti nesreću. Zbog toga ne bi bilo loše da odaberete sat koji se sam navija, on će puno teže stati.

Novčanik

Jednom prazan, uvek prazan?! Novčanik se nikada ne sme poklanjati prazan - inače novac neće doći. Kako biste skinuli kletvu, jednostavno ubacite bilo koju kovanicu ili novčanicu u ovaj poklon. 

Nakit, moda, žena, torba, kaiš, novčanik, minđuše

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Biseri

Biseri su klasični i lepi. Zbog toga su narukvice, lančići i minđuše s biserima omiljeni poklon za žene. Međutim, prema praznoverju to znači sledeće: za svaki biser jedna suza. Međutim, ako je to želja osobe koja poklanja bisere, vaše suze će biti radosnice, a ne suze iz tuge.

Ogrlica biseri nakit

Shutterstock

Foto: Shutterstock