Žena, tuga, razvod
Shutterstock/Ilustracija
Žena, tuga, razvod

Shutterstock/Ilustracija

 Foto: Shutterstock/Ilustracija

"Sebe nisam nikad smatrala lakovernom osobom," započinje naša sugrađanka, prisećajući se događaja od pre godinu dana. "Uvek sam čvrsto stajala na zemlji, sa jasnim pogledom u budućnost, želeći da imam sve kao i većina devojaka. Radim, imam roditelje koji me podržavaju u svemu, prijatelje koji mi ulepšavaju dane. Ipak, u tom periodu nisam imala sreće u ljubavi. Tadašnji dečko i ja smo nakon par meseci veze raskinuli i to sam teško podnela, s obzirom da smo imali zajedničke planove o našoj budućnosti."

PROČITAJTE JOŠ:

"Svakome se desi i da u nekom trenutku posustane, da mu se poljulja sve ono što ga inače čini stabilnim," izgovara drhtavim glasom. "Želela sam jako da se pomirim sa bivšim, ali nisam znala kako da to uradim. Srela sam jednog jako dobrog drugara, za kog sam znala da mu već neko izvesno vreme ne ide u životu. Tada sam ga videla prezadovoljnog. Otkrio mi je da mu je pomogla jedna žena koja ima tu "magiju" da ljudima vrati veru u život, da rešava ljubavne probleme, da se bavi otklanjanjem crne magije i slično. Iako do tada nisam verovala da je tako nešto moguće, videvši njega, poverovala sam da i meni ta žena može pomoći."

Vračara

Shutterstock

Vračara, Foto: Shutterstock

"Do susreta sa njom je, čini mi se, došlo munjevitom brzinom," nagoveštava naša sagovornica ono što malo ko može da očekuje.

Izgledala je kao gatara iz filmova o crnoj magiji

"Omanja, starija žena, nalik nekoj gatari sa filmova, kakve sam obično imala prilike da gledam. Predstavila se kao Dževrija Stanković. Primila me je, saslušala moj ljubavni problem i dala sam joj sliku mene i mog bivšeg dečka. Rekla je da može da mi pomogne, ali će svakako i da košta. Iskreno, nisam mogla ni pretpostaviti koliko. Nosila sam amajlije koje mi je pravila, državši ih u novčaniku. Nedelju po nedelju, dobijala sam razne vrste amajlija koje su me štitile od navodno loših uticaja. Osim toga, kupovala sam peškire, posteljinu što je isto bilo potrebno za njene performanse, po njenom savetu sam nešto što mi je ona spremila morala da zakopam iza zgrade svog bivšeg tako da sam se uglavnom oko ponoći, da me niko ne vidi, šunjala po parku i po ulicama gde moj bivši prolazi i bacala vodicu koju sam pre toga osveštala u crkvi," smeje se naša sagovornica. "Znam da sve to zvuči suludo ali sam tada čvrsto verovala da je moj cilj sve bliži."

Bukvalno sam je oblačila, plaćala joj putovanja i davala džeparac

"Dani i meseci su prolazili, ništa se konkretno nije dešavalo. Ništa osim nestajanja mog finansijskog budžeta. Naime, svaka seansa je koštala, kao i svaka amajlija, po njenoj proceni od 40 do 60 evra. Videvši da sam izdašne ruke, stalno me je zvala na telefon. Jednom prilikom mi je tražila pare i za put u Makedoniju, rekavši da odatle počinju svi problemi i da tamo lično sve mora da se reši. Bilo je tu još raznih situacija, nije me sramota da priznam da sam je bukvalno oblačila, došlo je do toga da je tražila pare kako bi navodno pomogla nekoj deci koja su ostala siročad."

Gatara

Shutterstock

Gatara, Foto: Shutterstock

Izvukla mi je 6.000 evra

"Malo po malo, ja sam počela da se zadužujem, pa sam na kraju digla dva kredita iz banke, u vrednosti od po 2.000 evra. Na kraju, kada sam se prebrojala, prenerazila sam se jer je cifra i pored kredita dostigla i do 6.000 evra. Videla sam da je vrag odneo šalu, želela sam da prestanem sa svim tim. Dečko mi se nije vratio, ja sam ostala bez dinara a "vračara-prevarant" je nastavljala da me pelješi. Jednom prilikom sam joj pripretila da ću je tužiti zbog svega, iako sam bila svesna da sam u svemu tome ja najviše kriva, pretila mi je istom onom slikom mene i mog dečka koju sam joj dala. Još uvek mi odzvanjaju njene reči: „Kako sam ti pomogla, tako mogu i da ti odmognem.“ Još uvek ne znam čime mi je tačno pomogla ali sam se jako uplašila da može i nešto loše da mi uradi, seća se naša sagovornica i svog očajnog stanja.

"Osvestila sam se od svega, na kraju me je bilo sramota od roditelja, prijatelja, i mene same. Prestala sam da idem kod nje i da joj odgovaram na pozive, a na kraju je i ona odustala. Kredit i dan danas otplaćujem. Bivšeg dečka čujem s vremena na vreme (i to ne njenom zaslugom) jer želim da znam da li je dobro i da mu se ipak nije nešto loše desilo. Prijavila bih je, ali niko mi ne bi poverovao. Verujem i da bi me policija pitala - "Ko te je terao na sve to?"

"Sada sam u srećnoj vezi i znam da to nije od silnih magija već od čiste ljubavi mog dečka do kojeg mi je stalo. Ovom prilikom bih želela da poručim svima kojima možda padne ovakva ideja na pamet, da se uče na tuđim greškama, a konkretno na mojoj. Može papreno da košta a ništa dobro ne donosi", završila je svoju priču Beograđanka.