Sat Časovnik Budilnik Osam 8 sati časova
Shutterstock
Sat Časovnik Budilnik Osam 8 sati časova

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Prikazivanje satova u kući nije nikako loš feng šui. Znati koliko je sati i prilagoditi tempo u skladu s tim je deo naše svakodnevne rutine, mada definitivno postoje neka mesta za postavljanje sata koja su bolja od drugih po feng šuiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Crna magija, vradžbine

Shutterstock

Takođe tu su i feng šui oblasti gde prikazivanje satova nije nikako preporučljivo. Dobra feng šui područja za slobodno prikazivanje satova su kuhinja, dnevna soba i / ili kućna kancelarija.

Neophodno je da posedujete mali alarm koji se lako može skloniti kada vam nije neophodno buđenje. Izaberite alarm na baterije, jer čak i najjednostavniji električni alarmni satovi emituju visoka EMF polja koja su štetna za vaše zdravlje dok spavate.

PROČITAJTE I:

Nemojte prikazivati velike zidne satove ili nekoliko različitih satova u vašoj spavaćoj sobi. Spavaća soba je mesto za apsolutnu relaksaciju, mesto gde se vreme "usporava", da tako kažemo, i njime mora upravljati drugačiji sat – vaš sopstveni telesni sat.

Ako imate kolekciju satova koje želite da izložite kao što su viseći zidni satovi, satovi sa kukavicom itd. - možete da izaberete jedan zid u dnevnom boravakku ili da ih prikažete una jednom zidu u predsoblju.

Ne prikazujte metalne satove na istoku, što je zdravstveni i porodični prostor kuće. Što se tiče davanja satova, to se smatra samo lošim ili nepovoljnim feng šuijem, ako ga mlađa osoba daje kao poklon starijoj osobi. Uzimajući u obzir suštinu satova - merenje vremena - to je samo podsetnik na prolaznost i starenje pa se zbog toga može smatrati lošim feng šui poklonom.

PREPORUČUJEMO I:

Magija, vradžbine,

Shutterstock, ilustracija