kancelarija
shutterstock
kancelarija

shutterstock

Foto: shutterstock

Drevni Kinezi tvrdili su da je povećanje kreativnosti i blagostanja lakše postići uz Feng šui.

Da biste to učinili, samo je potrebno da uredite radnu površinu prema Feng šuiju. Odabrali smo nekoliko važnih pravila ovog istočnog učenja.

Radni sto

Feng šui radna površina treba da bude postavljena u jugoistočnom delu sobe sa "lice" ka ulaznim vratima i "leđima" prema zidu. Idealno ako gledate na istok. Ako nema zida iza, to nije zastrašujuće. Da biste pravilno dizajnirali radnu površinu samo stavite jaknu, šal ili bilo koji drugi komad odeće na naslon stolice. U slučaju da vam se oči odmaraju na zid, okačite sliku, poster ili foto pozadinu pejzaža.

Nameštaj

Prema Feng šuiju, nameštaj bi trebalo da bude smeđe boje. Veruje se da upravo ta boja aktivira zdravlje i pomaže da se koncentriše. Takođe je dobro koristiti što više metala u dekoraciji ili ukrasu. Ovaj materijal poboljšava proces razmišljanja i usmerava ga, prema Feng šui-ju, u pravom smeru. Preporučuje se instaliranje akvarijuma u kancelariji. Prema Kinezima, sve što je na neki način povezano sa vodom doprinosi mentalnoj aktivnosti. Ali bolje je odbiti od obilja biljaka - one "potiskuju" vodeni element.

Posao, biznis, karijera, kancelarija, poslovna žena

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Fotelje i sofe za kancelariju

Fotelje i sofe za kancelarije je bolje odabrati u presvlaci od prave kože. Prema zakonima Feng šuija, ovaj materijal ima energiju "iang", koja aktivira mentalnu aktivnost. Police bi trebalo zatvoriti staklenim vratima, a stolice sa naslonima za ruke i naslonom za leđa. Što su leđa veća i što impresivnija je stolica, to je bolje. Što se tiče izgleda radne površine u Feng šui-ju, sve zavisi od vrste vaše aktivnosti. Za kreativan rad pogodan je sto sa glatkim linijama i bez oštrih uglova. Na stolu bi trebalo da bude postavljena statua u obliku zmaja ili kornjače - ove životinje, prema drevnim kineskim učenjima, donose uspeh u poslu.

Dizajn radne površine

Da biste dizajnirali radnu površinu u Feng šui-ju, mentalno je podelite na devet jednakih delova - ovo je takozvana ba-gua mreža. Prema pravilima Feng šuiju, svaki sektor ove mreže je odgovoran za određene energije. Dakle, krajnji ugao na levoj strani je sektor bogatstva i obilja. Ne bi trebalo biti šupljih i slomljenih stvari, kao i nereda. Feng šui doktrina preporučuje da ovde stavite bilo koji predmet zlatne boje. Ako sanjate automobil ili kuću, stavite njihovu sliku ovde.

posao, kolege, stres, tim, uspeh, DEVOJKA

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Telefonska i kancelarijska oprema

U bliskom uglu s desne strane, koji je odgovoran za sastanke i pomoćnike, najbolje je postaviti telefon ili faks. Ili samo naviknite da tamo stavljate mobilni. Pošto je ovaj sektor takođe odgovoran za putovanja, da biste pravilno uredili radnu površinu, na ovo mesto stavite kutiju ili bilo koji drugi metalni predmet u koji ćete staviti kovanice iz različitih država. Strana putovanja i odmori u dalekim zemljama su vam obezbeđeni.

Srednji sektor

Najbliži sektor ispred vas odgovoran je za karijeru. Zbog toga je vrlo važno da nema smeća i dodatnih papira.

posao, uspeh, sreća

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Piramide

Kada dizajnirate radnu površinu stavite nešto piramidalnog oblika od stakla, kamenih kristala ili u ekstremnim slučajevima, srebra. Ovo bi trebalo da pomogne jasnom razmišljanju. Porodične fotografije treba da budu postavljene u krajnjem desnom uglu. Uzgred, sve stavke u ovom sektoru treba da budu uparene. Još jedno pravilo dizajniranja radne površine u Feng Shui-u je da snop papira na levoj strani treba biti veći nego na desnoj. Centralni desni sektor stola je najbolje mesto za beležnicu ili dnevnik.

Čaša vode

Feng Shui takođe preporučuje držanje čaše čiste vode na stolu. Ako stavite čašu sa desne strane - to bi trebalo da aktivira kreativne snage, a sa leve strane - znanje.

Redosled na stolu

Ali najvažnije pravilo kako dizajnirati radnu površinu u Feng šuiju je posmatranje čistoće i reda na njoj i oko nje! Ako ne postoji mogućnost da uredite radnu površinu, ne očajavajte! Samo pokušajte da stvorite atmosferu u kojoj će vam biti prijatno.

Kancelarija sastanak posao

Profimedia

Foto: Profimedia