zemlja
Shutterstock
zemlja

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Konjunkcija Saturna i Plutona koja se dogodila na početku 2020. godine i dalje je dominantni astrološki dogadjaj. Širenje virusa korone uvelo je odgovarajuće teme u naš svakodnevni život.

Virus se može posmatrati kao plućna sila koja prodire kroz Saturnove granice i unosi strah u naše živote. Saturn kao ograničavajuća snaga reaguje demarkacijom, izolacijom i zatvaranjem granica. Efekti ove moćne konstelacije nas prisiljavaju da se suočimo sa stvarnošću; oni nam pokazuju šta je na kraju važno.

korona virus

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Međutim, mračnom podtonu pridružuje se nova, ohrabrujuća melodija prvih dana aprila (travnja).

Spajanje Jupitera i Plutona 5.4.2020. nudi nesmetane mogućnosti da se postave čvrsti temelji za dalji razvoj. Sada se mogu postići izvanredne stvari. Dobro ćemo iskoristiti ovo vreme da preduzmemo konkretne korake, bilo da je reč o ostvarenju spoljnog cilja ili u pronalaženju jasnosti i reda u ličnom unutrašnjem procesu.

Naše akcije će podržati Saturn i Mars u Vodoliji, koji formiraju harmoničan aspekt sa Venerom, koja je 3.4.2020. ušla u Blizance. Stvari se sada mogu posmatrati iz šire perspektive. Jupiter i Pluton sastaće se još dva puta ove godine. Budnost je tada povećana!

Pun Mesec na osi Ovan-Vaga 8.4.2020. daje fokus na pitanjima odnosa, jer poslednjih nekoliko nedelja vodili smo previše brige o sebi i premalo je bilo voljenih ljudi, sada to možemo nadoknaditi. Vredi uložiti svesni napor i uživati u njemu. Jer samo nedelju dana kasnije počeće još jedna faza napunjena napetošću.

devojka, mesec, nebo, zvezde

shutterstock

Foto: shutterstock

15.4.2020. Sunce kvadratura konjunkciju Plutona, Jupitera i Meseca; a Merkur formira konjunkciju sa Hironom. Sukob između autonomije i neophodne adaptacije može tada biti bolno očigledan.

19.4. Sunce ulazi u senzualni, zemljani znak Bika i posle toga čini kvadrat sa Saturnom u Vodoliji. Sada postoji velika potreba za stabilnošću. Međutim, stabilnost za nagradu stagnacije ne bi bila dobra ideja, jer vremena ostaju dinamična i doprinose podizanju nivoa zahteva. 

Na mlad mesec 23.4. Sunce i Mesec su blizu Urana, nakon čega sledi spajanje Sunca i Urana 26.4. Ovo je pomalo nervozno vreme i svi bismo, uprkos našem unutrašnjem i spoljašnjem nemiru, da se savetujemo sa drugima i da se prizemljimo u veoma konkretnom, fizičkom postojanju i da oživljavamo prirodne, emotivne potrebe.