horoskop, priroda
pixbay
horoskop, priroda

pixbay

Foto: pixbay

Prolećna ravnodnevica očekuje nas 21. marta 2021 godine i predstavlja trenutak kada noć i dan imaju isto sati, jednako traju, a u isto vreme Sunce prelazi u prvi znak Zodijaka Ovan i počinje nova astrološka godina.

Početak proleća i ravnodnevice čine da 21. mart bude moćan dan za obnavljanje energije, nove početke i promenu perspektive. Majka Priroda nas u ovom trenutku poziva da procvetamo i ničemo, da se oslobodimo svih engativnosti i pustimo da nam u život uđe nešto lepo i novo. Majka Priroda je naš vodič i može nam pokazati kojim putem treba da krenemo, kao i kojem smeru treba da kanališemo svoju energiju.

U ovom periodu naša intuicija je pojačana, koristimo mudrost i savete predaka i duhova prirode i naših duhovnih vodiča koji nas vode napred i signaliziraju nam šta treba da učinimo. Nastaje prava harmonija - trenutak kada se stvara ravnoteža između svetla i mraka.

Jin i jang energija dominiraju u perfektnom balansu - potrebna nam je tama da bismo uvideli svetlost, ali i svetlost kako bismo prepoznali tamu.

Tokom ravnodnevice 2021. godine asteroid Hiron lebdi u blizini Sunca koje je u znaku Ovna, osvetlja ovaj magičan uticaj i podstiče nas da se pripremimo za novonastale promene. Hiron je poznat kao ranjeni iscelitelj.

horoskop, priroda

shutterstock

Foto: shutterstock

On pretvara rane u u snagu i nadahnuće, a zbog njegovog prisustva osećamo se manje usamljeno. Podstiče nas da se oslobodimo svojih trauma, strahova i rana i pustimo sve što truje i ugrožava našu dušu.

Bolne rane iz prošlosti pretvaramo u portale snage i hrabrosti koje koristimo za ostvarenje potencijala. Ova Hironova energija biće aktivna i tokom aprila, pa je prvi trenutak da pokrenete unutrašnju moć.

S obzirom da je prolećna ravnodnevica trenutak i kada počinje nov astrološki ciklus, važno e i da se pristeite šta ste to zapostavili i šta treba da otpustite od svega što se nakupilo u prethodnih 12 meseci.

U maru 2020. godine pno toga se promenilo, skoro čitav naš način života na kolektivnom nivou. Suočavali sm se sa puno tuge, straha, promena, strepnji i neizvesnosti.

Ali, godinu dana kasnije, naučili smo puno važnih lekcija, a što je najvažnije, shvatili smo koliko je važno da budemo nežni prema sebi i unesemo više lakoće u svoj život,bez obzira kakve su okolnosti.

Suočite se sa svim novim promenama i preokrenite ih u svoju korist.

Otvorite svoje srce za više mira, lakoće i prihvatanja.