amajlija
Shutterstock
amajlija

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ovna, po svim zodijačkim pravilima, štite: cirkon, dijamant, zlato i rubin. U periodu kada idete na poslovne sastanke vaše šanse za uspeh i sreću bi mogli da uvećaju i tirkiz, oniks, akvamarin i topaz. Za ljubavne susrete isključivo birajte lapis lazuli, biser ili srebrni nakit. Trebalo bi da nosite uglavnom narukvice od srebra.

Bik voli nakit, iako kao Bikovi delujete “raskošno” i bez njega. Smaragd i žad vam najviše odgovaraju. Druge možete da uverite u ono što hoćete ukoliko nosite zagasite tonove crvenog nakita, mada i poneki granat, ali i rozenkvarc može “odigrati” svoje. Uvek je vreme za upadljive minđuše i za velike kopče u kosi sa puno štrasa.

Blizanačka mladalačka priroda voli nežne tonove nakita. Topaz vam sasvim odgovara, ali ne bi bilo loše da koristite magičnu moć zelenkastog tirkiza za tajne ljubavne sastanke i onog sa više primesa plavih tonova za poslovne susrete. Bićete uverljiviji u naplati duga ili u zavođenju s ogrlicom od korala.

Raku odgovara vam srebrni nakit i nakit u plavim tonovima. Ipak, ako krećete na poslovni sastanak, zlatna narukvica će vam pre doneti više uspeha, posebno kombinovana sa slonovom kosti, ili kombinacija belog i žutog zlata.

Ako nameravate da zavedete nekoga ko ima veze sa inostranstvom, stavite bilo koji komad nakita od malahita ili granata.

Dragi kamen

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Lavu odgovara zlatan nakit, dijamanti, rubini, to je vaš izbor! Ali planete u određenim periodima vam “određuju” da pojačate svoju intuiciju nakitom od bakra, srebra ili platine.

Detalji od zelenog turmalina i tirkiza ili prsten sa plavim safirom, može učiniti čudo, posebno u tajnim ljubavnim avanturama i posebno ako ste (neprimereno vašem znaku) u vezi sa Rakom ili Bikom.

Devici odgovaraju Malahit i Topaz. Međutim, kada je Saturn u vašem znaku, prsten sa kamenom od crnog oniksa ili sa granatom će privući poglede suprotnog pola.

Žuti safir ili prsten sa smaragdom mogu privući osobu koja vam se sviđa a koja često putuje, posebno na jug ili jugoistok od mesta u kojem živite.

Vagi ružičasti turmalin i aleksandrit vam daju energiju i potreban šarm, energetski vas pune. U trenutnom razdoblju svaki nakit sa zelenkastim i ružičastim tonovima pojačava vašu harizmatičnost.

Ako idete na poslovne sastanke slobodno stavite na sebe prsten od crvenog spinala ili bakarnu narukvicu, a za večernje izlaske privezak sa tirkizom ili žadom. Može i imitacija.

Škorpiji Crni biser, čak i uz crnu čipkanu haljinu, sjajno stoji. Delujete neodoljivo s nakitom od platine, hematita ili prstenom od rubina.

Trenutno vam planete “nagoveštavaju” da treba da budete nešto nežniji u odabiru nakita, te bi dobro došla ogrlica od srebra sa prstenom od akvamarina. Muškarci bi se pre osmelili da vam priđu.

Dragi kamen

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Strelcu je smaragd i safir omiljeno drago kamenje, u ovom razdoblju može slobodno biti zamenjeno nakitom od slonove kosti.

Savršeno bi vam odgovarala i imitacija ovog nakita, kao i prsten od citrina, posebno za poslovne razgovore, i donela bi vam sreću po pitanju novca. Za ljubavne susrete (ako ga imate) obavezno ponesite prsten s brilijantima.

Jarac voli tirkiz, granat, oniks, ali za zavođenje koristite malahit ili žad, bilo koji detalj ili imitaciju ovog kamenja, u svakom slučaju, u zelenoj boji. Ona vam pomaže i kod kontakata sa strancima.

Za ljubavne susrete slobodno koristite crveni turmalin ili veštački biser, delovaćete “pitomije” uz to. Za duge poslovne sastanke iskoristite komade s bilo kojom vrstom poludragog kamenja ljubičaste boje.

Vodolijin omiljeni nakit su glomazne narukvice, mogu i od alpake ili od tigrovog oka, poludragog kamenja i birate obično tirkiz.

Slobodno ga nosite, čak i imitaciju, i to u vidu velikih privezaka, moguće u formi skarabeja. Orijentalne ogrlice u vidu srebrnih privezaka podići će vam moral i dobro raspoloženje. Za veče slobodno birajte korale.

Ribe. Vaša nežna priroda obično voli akvamarin, biser i ametist, i možete slobodno nositi taj nakit uz dosta srebrnih lančića i narukvica.

Uglavnom bi trebalo da se orijentišete na ogrlice sa akcentom na zelenim tonovima, kao što je zeleni ili ljubičasti turmalin. Posebno obratite pažnju na cipele sa štrasom ili ukras u podignutoj kosi u tamnoljubičastoj boji.