NEMAČKI NOBELOVAC ZAPREPASTIO SVET! RAK se dobija od ove dve namirnice, da su znali ljudi ne bi tako brzo UMIRALI!

Osnovni uzrok raka službeno je otkriven pre 1923., a pronalazač je 1931. za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Vrlo mali broj ljudi u svetu zna za to, jer je ta istina nažalost sakrivena od javnosti.

Hrana, salata, ručak, obrok, jelo
Ilustracija: Shutterstock

Godine 1931. nemački naučnik Oto Hajnrih Varburg (1883.-1970.) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr Varburg je otkrio da je rak rezultat antifiziološkog načina života.

Antifiziološkim načinom prehrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću telo stvara kiselu sredinu slabo snabdevenu kiseonikom.

Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a pomanjkanje kiseonika u stanicama stvara kiselu sredinu.

 

Dr Varburg je rekao: “Pomanjkanje kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo”.

Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu; ako vam nedostaje kiseonika imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika.

“Oduzmete li zdravoj ćeliji 35 odsto njenog kiseonika, možete je pretvoriti u ćeliju raka za samo dva dana”, tvrdio je dr Varburg.

“Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali tumorske ćelije mogu živeti bez njega. To je pravilo bez izuzetka”.

Tumorska su tkiva kisela, dok su zdrava alkalna

U svom delu “Metabolizam tumora“, dr Varburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (pomanjkanje kiseonika).

Otkrio je, da su tumorske ćelije anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu preživeti u prisutnosti visokih koncentracija kiseonika.

Tumorske ćelije mogu preživeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika.

Stoga, karcinom nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam, koji naše ćelije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika.

Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcionisanje. Tumorske ćelije žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom.

Kiselost i alkalnost organizma zavisi od hrane

Nakon što je završen probavni proces, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u telu. Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi o toga šta jedemo.

Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.

Naše ćelije, da bi mogle uspešno funkcionisati, trebaju imati lagano alkalan pH, malo iznad 7.

Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45.

Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost.

Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje telo.

 

Hrana koja zakiseljuje telo:

* Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema belančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinisane ugljene hidrate, koji škode pankreasu. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).
* Meso (sve vrste)
* Proizvodi životinjskog porekla – mleko i sirevi, pavlaka, jogurt itd.
* Rafinisana so
* Rafinisano brašno i svi njegovi derivati kao što su testenina, torte, keksi itd.
* Hleb
* Margarin
* Kofein
* Alkohol
* Duvan
* Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, veštačke boje, arome, stabilizatore itd.
* Antibiotici i uopšteno svi lekovi

Hrana koja alkalizuje:

* Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po okusu, ali u telu se menja i postaje alkalno.
* Voće. Na primer, limun unutar tela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli ukus).
* Bademi. Vrlo su alkalni.
* Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, ali idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuvane.
* Med. Ima vrlo visoku alkalnost.
* Hlorofil. Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.
* Voda. Važna je za proizvodnju kiseonika. Uvek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tokom celog dana.
* Vežbanje. Vežbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kiseonik celom telu. Sedalački način života uništava život.

Hemoterapija ne leči nego pogoršava kiselost organizma

Hemoterapija zakiseljuje telo do te mjere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutralizovalo kiselost žrtvujući minerale (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu.

Iz tog razloga primećujemo promene na osobama koje primaju hemoterapiju, između ostalog i opadanje kose.

Ostali lekovi takođe pogoršavaju kiselost organizma, pa ih valja izbegavati koliko je to god moguće.

Ispravan omer pH

Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vežba.

Da biste se ispravno hranili, osigurajte sebi 60 odsto alkalnu prehranu i izbegavajte proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana.

Ne zloupotrebljavajte so te je koristite što je manje moguće.

Ako ste bolesni, idealno je da vam ishrana bude 80 odsto alkalna.

Imate li karcinom, savet je da alkalizujate telo što je više moguće. To možete postići uz pomoć prehrane, vežbe, izbegavanja stresa i dodatnog unosa hlorofila.

Mišljenja stručnjaka

“Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego terminalna tačka zasićenosti tela kiselošću”, rekao je Džordž V. Krajl iz Klivelnda, jedan od najpriznatijih hirurga na svetu.

“Nisu važna bezbrojna imena bolesti, nego činjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u telu.” – Dr Teodor A. Barudi, knjiga “Alkalizuj ili umri” (“Alcalize or Die”):

“Povećana zakiseljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne skladištiti kiselost i toksine u većoj meri nego što ih može izlučiti, onda se javljaju bolesti” – dr Robert O. Jang

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

  • Korisnik: Ana
    26/09/2018 - 22:04
    Evo ja gledam svajcarce ljudi se toliko dobro hrane sve paze ,mere traze kvalitet ali verujem da ih ima bolesnih vise nego u Srbiji sto je bila bombardovana a i zrak mere koliko ima stetnosti u njemu.
  • Korisnik: mi
    26/09/2018 - 20:33
    Da znam osobe koje su pazile na ishranu pa dobile rak,a koje nisu pa su zivele dugo i jos pusile. Najbitnije je psiha i sta te jede,sa li imas dovoljno jak motiv da zivis! To je bitnije od hrane,zene koje imaju malu decu,a to je po meni najjaci motiv uglavnom ozdrave i prezive.Sada ovo bombardovanje,ko zna kako utice,tek cemo imati rezultate.Mislim da sada vise ljudi dobije rak ,ali vise i ozdravi.
  • Korisnik: Brana
    26/09/2018 - 20:32
    Pa sta onda da jedemo?! G....??
  • Korisnik: NIGOS
    26/09/2018 - 14:26
    Kad pojedemo limun PH vrednost na nepcima je tek za nijansu promenjena u odnosu na normalnu vrednost i traje bukvalno par minuta i sve se vraca u normalu. Tako je i sa hranom koja ide u zeludac. Da je moguce promeniti PH vrednost organa, zeludacna kiselina bi je stalno menjala, a zidovi zeluca uvek imaju istu PH vrednost. Znaci hrana ne zakiseljava organizam i ne menja mu PH vrednost.
  • Korisnik: XXL
    26/09/2018 - 10:54
    Jem šta stignem. Tako mi je u 'boljitku' i za rak ne brinem - lekova ovde neeema.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

                            

Najnovije - Alo.rs